Onderhoud van composiet

Onderhoud van composiet

Onderhoud van composiet keukenblad

Composiet is een industrieel vervaardigd product, maar wel gemaakt van natuurlijke producten. Zo zijn er graniet- kwartsietkorrels in verwerkt. Door de aanwezigheid van deze natuurlijke producten heeft het wel een natuurlijke uitstraling. Composiet wordt gemaakt door het materiaal te persen, waardoor er een erg dicht oppervlakte ontstaat; het is dan ook niet poreus. Composiet is verkrijgbaar in de afwerkingen gepolijst, suède, ekoantik, concrete, gezoet en jaipur.

De volgende stappen dienen doorlopen te worden voordat het product in gebruik wordt genomen.

Stap 1: Reinigen

Eerste reiniging van nieuw geplaatste oppervlakken

Om er zeker van te zijn dat uw materiaal ontdaan is van stof, veegt u het oppervlakte af met een zachte, droge doek. Indien dit nog niet het gewenste resultaat oplevert, maak de doek dan licht vochtig en neem het materiaal af. Laat het goed drogen, bij voorkeur 24 uur, zodat het materiaal klaar is voor stap 2.

Stap 2: Beschermen

Composiet kunt u eenvoudig beschermen om het tegengaan van vuil, vloeistoffen en andere stoffen te vergroten. Ondanks dat het een industrieel vervaardigd product is, kan er wel het nodige intrekken door de aanwezigheid van natuurlijke materialen. Tevens kan de kleur naar verloop wat wegzakken bij een onbehandeld blad.

Neem een doek, bij voorkeur van katoen, en giet wat beschermmiddel op de doek. Giet nooit direct op het oppervlak, dit kan schade veroorzaken. Wrijf voorzichtig de doek over het materiaal, zodat het goed vochtig wordt. Laat geen opgedroogde plekken achter, maar maak het materiaal gelijk weer nat met de doek. Bij Composiet zal dit sneller zijn dan bij een ander materiaal, omdat composiet een hogere dichtheid heeft door het persen. Nadat het oppervlak vochtig blijft, laat het +- 10 minuten drogen en begin dan met het opboenen. Gebruik hiervoor een droge doek. Indien het gewenste resultaat is bereikt, kunt u het materiaal laten drogen. Zijn er toch droge plekken ontstaat welke vegen of vlekken veroorzaken? Herhaal de handeling opnieuw, zo geeft u de kans de vegen eruit te laten trekken.

Stap 3: in gebruik nemen van het keukenblad

In gebruik nemen van het keukenblad

Wacht minimaal een etmaal voordat u het materiaal in gebruik neemt, zodat het beschermmiddel de kans heeft gekregen er goed in te trekken.

Stap 4: dagelijks onderhoud

Hoe maakt u het blad dagelijks schoon?

Het is mogelijk om uw blad dagelijks bij te houden door middel van gebruik te maken van een gewone emmer met water en sop. Gebruik hiervoor een neutraal product zonder toevoegingen van onder andere zure producten. Gebruik dus geen cif met citroen bijvoorbeeld, dit bevat zuren! Wilt u uw materiaal voorzien van een glans? Gebruik hiervoor het juiste product.

Waar extra op letten?

  • Voor de wat hardnekkige vlekken, gebruikt u dan een emmer water met een schoonmaakmiddel zoals cif cream. Gebruik geen cif citroen, dit bevat zuur!
  • Gebruik geen schurende middelen, maar uitsluitend zachte doeken. Dit voorkomt het aantasten van de beschermlaag.
  • Pas op met het morsen van vloeistoffen. Vooral zuurhoudende en bijtende vloeistoffen kunnen schade veroorzaken. Pas ook op met frisdranken, koffie en vruchtensappen. Dep deze direct op met een doek.
  • Ga nooit zitten of staan op het materiaal! Door de spanning die ontstaat kunnen er scheuren optreden.
  • Gebruik altijd een onderzetter voor hete voorwerpen. Zo voorkomt u vlekken en scheuren in uw blad.
  • Snij niet zomaar op het blad maar gebruik een snijplank om de beschermlaag in optimale conditie te houden.
  • Indien er kauwgom of vet op het blad is gekomen, dient u deze eraf te krabben met een stompe kunststofschraper. Behandel het blad daarna met een onderhoudsmiddel.

Voorwaarden onderhoudstips

Deze informatie werd met grote zorg verzameld en dient louter als indicatie. Deze informatie biedt geen garantie en dient als hulpmiddel en extra geheugensteun voor het onderhoud van composiet. Wilt u meer weten over het onderhoud of heeft u nog andere vragen naar aanleiding van het lezen van dit onderhoudsadvies? U kunt altijd contact met ons opnemen via de contactpagina.

TIJDELIJKE FOOTER WIJZIGING
OFFERTE