Bianco Carrara: marmerpracht op z’n best

Bianco Carrara: marmerpracht op z’n best
20/09/2023 Thierry
Foto van een keukenblad waarvoor Bianco Carrara is gebruikt.

In de wereld van natuursteen is er één materiaal dat al eeuwenlang gebruikt wordt en nog steeds synoniem staat voor elegantie en klasse: de marmersoort Bianco Carrara. Dit prachtige marmer, afkomstig uit de Carrara-regio in Italië, heeft een rijke geschiedenis en wordt vaak gekozen voor keukenwerkbladen vanwege zijn tijdloze schoonheid en duurzaamheid.

Terug in de tijd

Bianco Carrara is vernoemd naar de stad Carrara in Toscane. Daar wordt het al sinds de oudheid gewonnen. Zo was het bijvoorbeeld de favoriete steensoort van de keizer in het Romeinse Rijk. In Rome vind je hier nog veel overblijfselen van terug. Maar ook de Dom van Florence en de Toren van Pisa zijn gemaakt van deze marmersoort. De regio Carrara staat bekend om zijn overvloed aan marmergroeven. Het marmer dat er vandaan komt wordt beschouwd als een van de hoogwaardigste materialen ter wereld.

Verfijnde uitstraling

Maar wat maakt Bianco Carrara nu zo aantrekkelijk voor gebruik in de keuken? Allereerst is het de opvallende witte achtergrond met grijze aders die een verfijnde uitstraling creëert. De aders variëren van subtiel tot overvloedig, waardoor elk stuk marmer uniek is. De lichte kleur van het marmer maakt het ook een uitstekende keuze voor het vergroten van de natuurlijke lichtinval in de keuken, waardoor de ruimte helder en luchtig aanvoelt. De meestal witte kleur laat zich uitstekend combineren met bijna elk type keuken. Zowel klassiek en landelijk als strak en modern. Bianco Carrara steelt altijd de show.

Hard gesteente

Naast esthetische aantrekkingskracht staat Bianco Carrara marmer ook bekend om duurzaamheid. Marmer is van nature een hard gesteente, het werd daarom in de oudheid veel gebruikt voor vloeren. Dat betekent niet dat materiaal niet slijt. Marmer is een poreus gesteente en is gevoelig voor vlekken. Het is daarom belangrijk om het keukenblad goed te onderhoud en alleen natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals groene zeep te gebruiken. Zo geniet u veel langer van uw werkblad en gaat het jaren mee.

Italiaanse finesse

Bianco Carrara marmer blijft een tijdloze keuze voor keukens over de hele wereld. De natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid van dit prachtige materiaal maken het een blijvende favoriet. Bianco Carrara brengt een vleugje Italiaanse finesse naar elke keuken. Nieuwsgierig geworden naar de verschillende manieren waarop we Bianco Carrara kunnen toepassen in uw keuken? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee.

 

→ Bekijk marmer Bianco Carrara

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken