Composiet werkblad ikea

Composiet

Wilt u een composiet aanrechtblad voor een Ikea keuken kopen? Bij ons bent u aan het juiste adres!

Onze showroom zit in Duiven vlakbij de Ikea en dit is niet voor niks. Veel van onze klanten hebben of willen een Ikea keuken met bijvoorbeeld een composiet aanrechtblad. Dit is een uitstekende keuze. Ikea keukens hebben een goede kwaliteit voor een nette prijs en het opbouwen is eenvoudig.

Hoe werkt het?

In eerste instantie kunt u bij ons een offerte opvragen zodat u weet welke prijs u kunt verwachten. Als u een keuken van de Ikea met een composiet keukenblad van ons kiest dan is het zaak dat u eerst de keuken opbouwt. U kan dit zelf doen of door een keukenspecialist laten plaatsen. Als de keuken helemaal staat dan belt of mailt u ons en dan komen wij langs om het blad in te meten. Vervolgens krijgt u dan een definitieve offerte waarna wij het blad door onze fabriek in elkaar laten zetten. Na enkele weken kunt u het blad vervolgens bij ons afhalen of u kiest ervoor om een montage door ons te laten verzorgen. Wij zorgen er dan voor dat het composieten keukenblad wordt geplaatst.

Bij ons heeft u een brede keuze aan composiet leveranciers

Bij Natuursteenstunter werken wij met veel verschillende producenten van composiet van over de hele wereld zoals Silestone, Compac, Caesarstone of Ionia Stone. De kwaliteit van deze leveranciers is zeer goed en wij hebben er jarenlange ervaring mee.

Wat is composiet? Eigenschappen, voordelen en nadelen van een composiet aanrechtblad

Hieronder treft u meer informatie over de eigenschappen van een composiet aanrechtblad. In ons assortiment hebben wij alleen maar producten waar wij volledig achter staan. Dit zorgt ervoor dat wij materiaal uitzoeken dat kwalitatief goed en functioneel is. Composiet heeft heel veel voordelen maar helaas ook een paar nadelen. Hieronder leest u precies wat deze voor- en nadelen zijn.

Eigenschappen

Een composiet aanrechtblad geeft een fraai resultaat in de keuken of badkamer

Een composiet aanrechtblad is opgebouwd uit meerdere elementen van kwartszand en bindingsmiddel. Hierdoor is een breed scala in kleuren mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om spiegelende effecten in composiet te verwerken. Dit geeft een fraai resultaat in bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Er zijn ook juist hele matglans afwerkingen mogelijk wat een modern resultaat geeft.

Composiet: meerdere polijstlagen en daardoor zeer onderhoudsvrij

Composiet wordt in verschillende stappen gepolijst. Hierdoor bereikt het een homogene laag met een egale kleur. Het intrekken van vloeistoffen, vetten of vocht wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Vrijwel elke fabrikant zoals Compac, Diresco, Silestone of Caesarstone verwerken composiet op een vergelijkbare manier met herhaaldelijk polijsten. Composiet is hierdoor een zeer duurzaam materiaal dat krasvast en zeer onderhoudsvrij is. Na installatie van het composiet aanrechtblad hoeft u dus niets meer aan het materiaal te doen, in tegenstelling tot natuurstenen bladen of bladen van hout. Deze moeten namelijk geïmpregneerd worden. Wanneer u dus weinig werk wilt hebben dan is het zeker aan te raden om een blad van composiet te overwegen. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het maken van een geschikte keuze.

Bewerkingen

Bewerkingsmogelijkheden van composiet

Composiet is net als graniet te verkrijgen in verschillende afwerkingen. Hierbij wordt het plaatmateriaal wat voor de productie gebruikt wordt al in de fabriek voorzien van een bewerking. Hieronder treft u alle bewerkingen aan die er mogelijk zijn.

Gepolijst composiet aanrechtblad

Het is mogelijk om het oppervlakte van uw composiet aanrechtblad te polijsten tot een glad resultaat. Doordat het composiet in meerdere lagen wordt gepolijst wordt de toplaag glanzend maar toch krasvast. Bij een gepolijst blad spreken wij ook wel over een hoogglans afwerking.

Gezoet of gezoete afwerking composiet aanrechtblad

Bij een gezoete afwerking wordt het composiet keukenblad niet heel fijn gepolijst. Het materiaal verkrijgt hierdoor een soort matglans wat veel mensen fraai vinden. Het eindresultaat is een natuurlijke look die fraai staat in een moderne keuken.

Leather afwerking composiet (satinato/ satin composiet)

Vindt u gezoet composiet nog net iets aan de onnatuurlijke kant dan is het mogelijk om uw composiet aanrechtblad met een ‘leather touch’ te bewerken. Wanneer u kiest voor een leather afwerking wordt het materiaal vanuit de steengroeve machinaal opgewreven door lederen huiden. Hierdoor krijgt het materiaal wel enigszins bescherming maar zal nog poreuzer zijn dan bij een gezoete afwerking. Het graniet ziet er nog een stapje grover en natuurlijker uit maar u moet uitkijken met sappen van voedingsmiddelen.

Soorten

Soorten composiet

Wij bieden composiet aan in vele soorten aan van verschillende merken. Neem een kijkje in onze webshop voor de kleuren, soorten en merken die wij aanbieden.

Ga naar de webshop composiet 

Voordelen

Voordelen composiet keukenblad

De eigenschappen van composiet verklappen al een hoop over de voordelen van een composiet aanrechtblad. We hebben deze voordelen hieronder op een rijtje gezet voor u:

Zeer sterk. Composiet is zeer sterk doordat het kwarts en de stukjes graniet onder hoge druk wordt geperst. Hierdoor is het mogelijk om het materiaal op een dikte van 12 mm al stevig te laten zijn terwijl dit bij graniet pas vanaf 20 mm is.
Hygiënisch door de homogene toplaag. De toplaag is een stuk minder poreus dan bij graniet en hierdoor is het lastiger voor voedingswaren om in de poreuze gedeeltes achter te blijven. Dit betekent overigens niet dat het materiaal helemaal niet poreus is: er zitten altijd hele minuscule putjes in de toplaag, al zijn deze kleiner dan bij natuursteen.
– Het is krasbestendig, stootvast en slijtvast doordat het samengedrukt is en in meerdere lagen gepolijst is. Bij normaal gebruik zal er niets met het blad gebeuren. Wanneer u echter een pan op het materiaal laat vallen dan is het uiteraard wel mogelijk dat er een stukje steen afspringt. Stootvast betekent niet dat het zo stevig is als bijvoorbeeld staal.
– Er zijn heel veel designs mogelijk doordat het materiaal is samengesteld uit kwarts, graniet en bindmiddel. Bij graniet zit u vast aan wat de natuur u biedt maar in het geval van composiet zijn de kleuren ontwikkeld aan de hand van vragen van de klant.
– Een composiet aanrechtblad zet niet uit omdat het materiaal niet werkt zoals bij natuursteen.

Concluderend kunnen we zeggen dat een composiet aanrechtblad uitstekend is voor in de keuken door de goede eigenschappen.

Nadelen

Nadelen composiet keukenblad

Hoewel composiet zeer goede eigenschappen heeft zijn er ook enkele nadelen aan het materiaal. Hieronder treft u deze nadelen:

Vlekgevoeligheid bij leather afwerkingen: het is niet onmogelijk dat er vlekken in het blad trekken. Het oppervlak is ondanks de polijstlagen altijd nog een beetje poreus. Wanneer u een licht blad hebt en bijvoorbeeld een glas rode wijn op het blad laat liggen dan is het mogelijk dat het blad verkleurt. Pas hier dus mee op, zeker met lichte kleuren.
Hittegevoeligheid: composiet is het meest hittegevoelige materiaal. Op materialen zoals Dekton of keramiek is het mogelijk om een pan direct op het oppervlak te zetten. In het geval van graniet raden wij het niet aan maar het is op zich mogelijk. In het geval van composiet moet u echt oppassen: er kan een verkleuring optreden in het bindmiddel van het materiaal.
– Daarnaast kunnen er breuken ontstaan door een thermoshock wanneer de hitte het blad te snel opwarmt.

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer u oppast met gekleurde vloeistoffen en altijd even een onderzetter gebruikt onder de pan, dat het materiaal vrijwel moeiteloos is in te zetten in de keuken.

Prijzen

Let op: dit is een verouderde pagina!

Ga naar onze nieuwe pagina

Prijzen Composiet aanrechtblad

De ‘prijzen composiet aanrechtblad’ trof u eerder hier aan. Wij werkten eerst met zes verschillende prijsgroepen maar vanaf eind 2016 werken wij met een ander systeem. U treft in onze webshop alle prijzen van het composiet aan. Hieronder leest u hoe deze prijs tot stand komt.

Een composiet aanrechtblad: massief of opdikken?

Bij de keuze van uw materiaal zit er een verschil of u 12 mm massief materiaal wilt of dat u uw aanrechtblad wordt ‘opgedikt’: hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden.

Massief composiet aanrechtblad

Wanneer u een massief blad kiest dan wordt uw blad gemaakt uit 12 mm dik plaatmateriaal. Doordat het composiet wordt geperst onder hoge druk is dit dik genoeg om stevig op uw keuken te kunnen liggen. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te frezen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het is verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Composiet aanrechtblad: rand met waterkering

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen.

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 20 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering.

Composiet aanrechtblad: rand in recht verstek

In het geval van een opdikking heeft u de keuze om een rand in verstek aan het materiaal te maken. Het ziet er dan net uit alsof uw blad van massief materiaal gemaakt is en u heeft dan de keuze om uw blad 2 tot 8 centimeter dik te laten lijken. We gebruiken in dit geval een plaat van 12 mm massief composiet en zetten deze in een 45 graden hoek op het keukenblad. Aan de onderkant van het blad wordt er echter een aluminium of natuurstenen profiel gemaakt waardoor uw blad stevig op de keuken komt te liggen.

Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast lijkt het vreemd maar het dunnere materiaal met profiel is steviger dan wanneer het materiaal massief zou zijn. Dit komt doordat het profiel voor veerkracht zorgt bij eventuele stoten of klappen.

Let op: dit is een verouderde pagina!

Ga naar onze nieuwe pagina

Stappenplan om een keukenblad bij Natuursteenstunter te kopen

Wilt u misschien een natuursteen werkblad kopen? Dat is een belangrijke beslissing die u waarschijnlijk weloverwogen wilt maken. Wij begrijpen dit uiteraard en willen u een goed en eerlijk advies geven om tot een goede keuze te komen. Wij werken daarom volgens een vast stappenplan zodat zowel u als wij weten waar wij aan toe zijn. Hieronder leest u de stappen zoals u deze kunt doorlopen alvorens u een schitterend nieuw werkblad in huis hebt!

Stap 1: informatie verzamelen

De eerste stap in het proces om een natuursteen werkblad aan te schaffen is het inwinnen van informatie. Wij kunnen u helpen bij het maken van een aankoopbeslissing maar het is dan wel handig als u weet wat uw wensen zijn. Om te weten wat u precies voor keuzes hebt is het handig als u het een en ander leest over natuursteen. Zo is 100% natuursteen lastiger in onderhoud dan bijvoorbeeld composiet, keramiek of Dekton. Deze industriële steensoorten hebben echter weer een andere uitstraling.

Stap 2: offerte opvragen en/of contact opnemen

Wanneer u onze website hebt gelezen en u wilt eens weten wat onze producten kosten kunt het beste een offerte aanvragen. Wij hebben drie verschillende manieren waarop dat kan:

 • U bent aan het oriënteren en wilt een snelle prijsopgave zonder al teveel details. Na ontvangst van uw aanvraag geven wij u binnen 24 uur een prijsindicatie;
 • U weet nog niet wat u wilt en u hebt meer informatie nodig voor het maken van een keuze. In dit geval geven wij u binnen 48 uur per e-mail of telefonisch meer uitleg over de keuzes die u heeft;
 • U weet wat u wilt en u wilt direct een gespecificeerde prijsopgave. Ook in dit geval geven wij u binnen 48 uur antwoord.

Naast het opvragen van een offerte is het ook mogelijk om andere vragen aan ons te stellen. Dit kan via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch:

 • Contact via ons contactformulier
 • E-mail naar offerte@natuursteenstunter.nl
 • Telefonisch naar 085 – 044 18 71

Stap 3: onze eerste offerte beoordelen + inmeten keukenblad

Nadat u de offerte van ons hebt ontvangen en dit een aantrekkelijk eerste aanbod vindt, dan kunnen wij het blad komen inmeten. Hiervoor moet de keuken wel grotendeels zijn afgebouwd omdat het anders lastig wordt. Hieronder leest u aan welke voorwaarden de keuken moet voldoen alvorens het blad ingemeten kan worden.

Voorwaarden om in te meten bij een keukenblad:

 • Een werkblad plaatst u eigenlijk in de allerlaatste fase van de aanbouw van een keuken. Hiervoor dient de keuken eigenlijk al zoveel mogelijk afgebouwd zijn en staan in de situatie zoals deze blijft;
 • De kastjes moeten volledig afgebouwd zijn en op de plek staan waar zij straks blijven staan. De deurtjes, frontjes of schappen hoeven nog niet aanwezig te zijn. Wel is het noodzakelijk dat u tenminste één deurtje of frontje in huis hebt zodat wij kunnen bepalen hoe diep het blad moet worden;
 • De keuken dient al aan de muur vastgemaakt te zijn zodat deze niet meer verschoven kan worden;
 • De keuken moet 100% waterpas staan om een juiste maat te kunnen bepalen. Wanneer een keuken scheef staat kan een blad mogelijk te klein of groot ingemeten worden.
 • Muren dienen al gestuct te zijn zodat het blad tegen de muur geplaatst en afgekit kan worden;
 • Als u tegels achter het blad wilt plaatsen dan dient dit al gebeurd te zijn. Plaatst u deze op het blad dan hoeft dit uiteraard nog niet direct gedaan te zijn;
 • Eventuele zijwanden of andere fronten zoals bij een eilandblad of hoge kast dienen al geplaatst te zijn;
 • Tijdens het inmeten dient een eventuele kookplaat aanwezig te zijn. Daarnaast moet u bepaald hebben waar de spoelbak geplaatst gaat worden en welk type dit gaat zijn.

Het is voor beide partijen vervelend als wij komen inmeten terwijl dit nog niet mogelijk is. Wij werken niet met boetes of voorrijkosten maar wij vragen u met klem om onze voorschriften op te volgen.

Stap 4: definitieve offerte

Nadat wij hebben ingemeten en de definitieve maatvoering hebben, kunnen wij een definitieve offerte opstellen. In deze offerte zijn afwijkingen in de maatvoering opgenomen waardoor de prijs iets lager of iets hoger kan zijn. Ook is het mogelijk dat extra’s zijn meegenomen zoals een smetplint, kraan, spoelbak of vensterbank.

Wanneer u de offerte accepteert maken wij een AutoCAD tekening op die naar de fabriek gestuurd wordt. Wanneer deze wordt geaccepteerd gaat de levertijd in en kunnen we het blad binnen enkele weken in Nederland verwachten.

Enkele voorwaarden en/of opmerkingen over het accepteren van de definitieve offerte:

 • U hoeft bij ons geen aanbetaling te doen. U betaalt pas wanneer onze producten zijn geleverd en u tevreden bent. U mag uiteraard wel een aanbetaling doen. Bij veel bouwfondsen heeft u vooraf een factuur nodig om een betaling te ontvangen. Wij kunnen u helpen bij deze stappen;
 • Door akkoord te gaan met onze offerte komt een rechtsgeldige verbintenis tot stand. Hiermee bent u verplicht om onze producten af te nemen, omdat het vrijwel altijd om maatproducten gaat;
 • Helaas zijn onze levertijden altijd indicatief en onderhevig aan externe factoren (zie hieronder). In 95% van de gevallen lukt het echter om binnen 30 dagen te leveren;
 • Wij hebben te maken met vakantiesluitingen van onze producenten in december/januari en juli/augustus. Vaak is het erg druk voordat men de deuren tijdelijk sluit waardoor levertijden kunnen oplopen. Hou hier rekening mee wanneer u in november/december of juni/juli besteld.
 • De meeste van onze producenten zitten in het buitenland. Hierdoor is het altijd mogelijk dat transport vertraging oploopt door een situatie op de weg. Wij hebben helaas al vervelende sneeuwbuien, grenscontroles en stakingen meegemaakt en dit kan voor een vertraging zorgen;
 • Wij begrijpen dat het vervelend is als u de keuken nog niet kunt gebruiken doordat u geen keukenblad heeft. Het wachten is echter minder vervelend voor u als u de keuken toch kunt gebruiken. Door een tijdelijk noodblad te plaatsen kunt u uw keuken toch gebruiken. Desgewenst bieden wij u aan om een noodblad te plaatsen;

Voor alle overige voorwaarden verwijzen wij u graag door naar onze algemene voorwaarden

Stap 5: productie en transport van fabriek naar onze overslag

Wanneer de productie voltooid is gaat uw order op transport naar Nederland. Zodra wij een seintje krijgen dat de order onderweg is nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen voor montage, bezorging of afhalen.

Stap 6: de montage of bezorging

U heeft bij ons de keuze om producten op te halen of om het te laten bezorgen. Verreweg de meeste mensen kiezen echter voor een montage door ons. Hiermee bent u ervan verzekerd dat het blad goed wordt geïnstalleerd. Daarnaast lopen wij het risico op eventuele schade tijdens de montage.

Wij hanteren verschillende serviceniveau’s, afhankelijk van uw wensen. Wanneer u het niet erg vindt om een handje mee te helpen bij bijvoorbeeld het tillen, dan scheelt dit in de prijs. Wilt u dit echter niet dan is het mogelijk dat wij tegen betaling een tilhulp meesturen.

Stap 7: afronding en gebruik

Nadat de montage is geslaagd kunt u bij ons het factuurbedrag voldoen. Het bedrag kunt u pinnen bij de monteur of u kunt het overmaken per internetbankieren. De monteur kan in dat laatste geval even vragen naar een bewijsje.

Na de montage en de betaling is het tijd om uw blad in gebruik te nemen. Sommige materiaalsoorten hebben wat onderhoud nodig en u kunt bij onze onderhoudsvoorschriften lezen wat hiervoor nodig is.

Hopelijk heeft u onze reviews gelezen om tot uw beslissing te komen. Hier staat namelijk dat wij gemiddeld meer dan een 9,5 scoren en wij zijn hier trots op. Wij vragen dan ook al onze klanten om een review achter te laten bij Trustpilot.

Onze merken composiet

Klik op een van de afbeeldingen om ons aanbod te bekijken in de webshop.

TIJDELIJKE FOOTER WIJZIGING
OFFERTE