9.5/10 TRUSTPILOT   |   FAQ  OFFERTE  CONTACT

Prijs aanrechtblad Belgisch hardsteen

Bepaal de prijs aanrechtblad Belgisch hardsteen

Bij de keuze van uw Belgisch hardsteen aanrechtblad zit er een verschil of u 20 of 30 mm massief blad wilt of dat we het blad opdikken. Met een opdikking bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of met een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden.

Massief hardsteen 20 of 30 mm

Wanneer u een massief aanrechtblad van Belgisch hardsteen kiest dan wordt uw blad gezaagd uit massieve blokken Belgisch hardsteen. De zaag wordt hierbij ingesteld om 20 of 30 mm dik te zijn. Belgisch hardsteen is vanaf 20 mm dik genoeg om massief uitgevoerd te worden maar wij raden echter altijd aan om voor 30 mm dik te kiezen. Belgisch hardsteen heeft vrij veel fossielen en adertjes en 20 mm is breukgevoeliger dan 30 mm. Het stevigste is echter om het keukenblad op te dikken naar bijvoorbeeld 40 mm. De randopdikking zorgt dan voor extra stevigheid. U leest deze mogelijkheden in de tabs hiernaast.

Naast de keuze voor de dikte van het plaatmateriaal is het goed om te weten dat het net als bij composiet of graniet mogelijk is om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te zagen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het in het geval van een massieve bewerking verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Opgedikt 30 tot 100 mm met recht verstek

Bij een opgedikt blad ziet het eruit alsof uw Belgisch hardsteen keukenblad een stuk dikker is dan deze werkelijk is. Het ziet er dan vanaf de zijkant net uit alsof uw blad van massief hardsteen gemaakt is. Bij Belgisch hardsteen heeft u de keuze om uw blad 3 tot 8 centimeter dik te laten lijken. We gebruiken in dit geval een plaat van 20 mm massief Belgisch hardsteen en zetten deze met een 45 graden hoek de rand op de plaat die zichtbaar is. Aan de onderkant van het blad wordt er een hardsteen profiel gemaakt waardoor uw blad stevig op de keukenkastjes komt te liggen.

Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast lijkt het vreemd maar het dunnere 20 mm dik materiaal met profiel is steviger dan wanneer het materiaal massief zou zijn. Het profiel aan de onderkant zorgt voor veerkracht wanneer er stoten of klappen op het materiaal wordt gegeven.

Opgedikt met waterkering 30 tot 100 mm dikte

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw Belgisch hardsteen aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen. Let wel op: Belgisch hardsteen is puur natuur en wij raden het altijd aan om het blad even af te vegen na gebruik. U kunt een uitgebreid onderhoudsadvies lezen op onze servicepagina Belgisch hardsteen

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 30 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering. Wilt u dit niet dan kunt u voor een randafwerking met een recht verstek kiezen.

Opgedikt met waterkering 30 tot 100 mm dikte

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw Belgisch hardsteen aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen. Let wel op: Belgisch hardsteen is puur natuur en wij raden het altijd aan om het blad even af te vegen na gebruik. U kunt een uitgebreid onderhoudsadvies lezen op onze servicepagina Belgisch hardsteen

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 30 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering. Wilt u dit niet dan kunt u voor een randafwerking met een recht verstek kiezen.

Frijnrand/ refrijnen rand bij Belgisch hardsteen

Bij Belgisch hardsteen is het bijzonder fraai wanneer de rand gefrijnd wordt. Het aanbrengen van een gefrijnde rand is een proces waarbij er machinaal of handmatig sleufjes in de rand worden gefreest. Deze sleufjes zijn lichter dan de rest van de rand. Door een gefrijnde rand krijgt het keukenblad een extra klassieke uitstraling die erg goed past bij een landelijke (houten) keuken. Hieronder treft u enkele foto’s van Belgisch hardsteen dat wij met een gefrijnde rand hebben opgeleverd. Vraag bij ons naar de mogelijkheden en de kosten voor machinaal of handmatig gefrijnde randen!

Soort Belgisch hardsteen
2 cm massief 3 cm massief 3 t/m 8 cm recht verstek   3 t/m 8 cm met waterkering
Licht geschuurd € 169 € 189 € 209 € 209
Kobrageschuurd € 169 € 189 € 209 € 209
Licht gezoet € 189 € 209 € 239 € 239
Donker gezoet* € 189 € 209 € 239 € 239
Gepolijst € 199 € 219 € 249 € 249

* 80% van onze klanten kiest voor donker gezoet vandaar dat dit vetgedrukt is.

Type sparing: Prijs:
 Hoekuitsparing: € 29
 Hoek schuin zagen: € 29
 Kookplaatsparing standaard: € 69
 Kookplaatsparing groot: € 99
 Kraangat: € 29
 Vlakinbouwsparing: € 149
 Onderbouw spoelbaksparing: € 199
 Extra randafwerking per meter € 49
OFFERTE