9.5/10 TRUSTPILOT   |   FAQ  OFFERTE  CONTACT

Dekton aanrechtblad

Dekton

natuursteenstunter-dekton-header-dark

Wilt u een Dekton aanrechtblad kopen? Dit is hét nieuwe materiaal voor in de keuken!

Interesse in een Dekton aanrechtblad? Op deze pagina treft u alle informatie over dit product. Dekton is nieuwe innovatie op het gebied van aanrechtbladen. Dekton is in 2013 aan ons gepresenteerd en wij hadden de eer om als eerder deze materiaalsoort aan te bieden in Nederland.

Een Dekton keukenblad: pure wetenschap!

Het materiaal is ontwikkeld met behulp van de wetenschap en technologie. Dekton is een geavanceerd materiaal dat wordt gemaakt uit een mengsel van glas, porselein en kwarts. Door middel van een chemische reactie wordt een bijzonder hard materiaal gemaakt. Waar de natuur duizenden jaren over doet om te bereiken doet Dekton in enkele uren, het materiaal heeft echter een zeer natuurlijke look.

Wat is een Dekton werkblad? Lees hieronder de eigenschappen Dekton, voordelen en nadelen.

Hieronder leggen wij de voordelen uit van dit gloednieuwe materiaal daarnaast treft u hier alle voordelen aan van een Dekton aanrechtblad.

Eigenschappen Dekton keukenblad

Eigenschappen van een Dekton keukenblad

Een Dekton werkblad is een ideaal voor in de keuken doordat het onderhoudsvrij is. Dit wilt zeggen dat het geen behandeling nodig heeft om bijvoorbeeld poreusheid tegen te gaan. Mocht u lastig te verwijderen vlekken hebben dan kunt u zelfs met een schuursponsje alles schoonmaken doordat de materiaalsoort krasvast is. Bij de voordelen en nadelen leest u puntsgewijs wat de eigenschappen van Dekton zijn.

Bewerkingen Dekton keukenblad

Bewerkingen van een Dekton werkblad

Dekton is een keihard chemisch gesteente. Hierdoor is het vrijwel niet mogelijk om het te bewerken nadat het geproduceerd is. In tegenstelling tot natuursteensoorten is Dekton alleen verkrijgbaar in de afwerkingen zoals de leverancier deze aanbiedt. Vrijwel alle soorten Dekton hebben een matte afwerking dat vergelijkbaar is met het zoeten van natuursteen. In de toekomst gaat men bij Costentino wellicht gepolijst Dekton verkopen. Wilt u dit? Hou de ontwikkelingen in de gate!

Soorten en kleuren Dekton keukenblad

Soorten en kleuren Dekton aanrechtbladen

Dekton is vanaf heden verkrijgbaar in drie verschillende productlijnen, elk met een verschillende prijscategorie. Hieronder treft u allereerst de kleuren Dekton in de Solid Collection, gevolgd door de Natural Collection en de Tech Collection. Hierbij is de Solid Collection het meest gunstige qua prijs en de Tech Collection de meest prijzige. Wilt u meer informatie dan u hieronder kunt vinden dan kunt u ook altijd een kijkje nemen bij de uitleg van Cosentino zelf.

Dekton Solid Collection

De eerste kleurcollectie die wij hier laten zien is de Dekton Solid Collection. De Solid Collection is de grootste kleurcategorie binnen het assortiment en het vormt het fundament binnen het materiaal. Het materiaal bestaat uit solide, effen kleuren maar ook uit kleuren met een Reliëf zoals een zachte houtstructuur of een steenstructuur. Met name de steenstructuren zijn niet van echt te onderscheiden: het ziet eruit als echt natuursteen en het voelt ook zo aan. De Solid Collection bestaat uit:

 • Dekton Ananke
 • Dekton Domoos
 • Dekton Sirius
 • Dekton Spectra
 • Dekton Zenith
 • Dekton Halo
 • Dekton Ariane

Dekton Solid Collection

Bij de Dektion Natural Collection heeft Dekton gestreefd om een zo goed mogelijke weerspiegeling van de natuur te geven. Wanneer u de kleuren in het echt ziet dan zijn wij ervan overtuigd dat u het hiermee eens bent. Vrijwel alle kleuren lijken bijzonder veel op natuurlijke producten zoals marmer, zandsteen of graniet. In tegenstelling tot de ‘echte’ natuurproducten heeft het materiaal Dekton eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal veel sterker is dan de natuurproducten. De kleuren die tot de Natural Collection behoren zijn

 • Dekton Scirocco
 • Dekton Danae 
 • Dekton Aura
 • Dekton Naone

Dekton Tech Collection

De Dekton by Cosentino Tech Collection bestaat uit de meest high-tech kleuren die ze op dit moment in het assortiment hebben. De kleur Kadum lijkt op een roestige ijzeren plaat wat natuurlijk een heel gaaf effect heeft in een design keuken. De kleur Keranium lijkt weer meer op een donker stuk graniet dat rechtstreeks uit de bergen komt. Wanneer u van een beton-look houdt dan is de kleur Strato echt iets van u. Meerdere composiet fabrikanten hebben reeds geprobeerd om beton na te maken maar Cosentino is het nu voor het eerst echt goed gelukt. Het is nauwelijks van echt beton te onderscheiden! Hieronder vatten wij de kleurennamen nog even kort samen:

 • Dekton Kadum
 • Dekton Keranium
 • Dekton Strato

Voordelen Dekton keukenblad

Voordelen van een Dekton keukenblad

Hieronder leest u de voordelen van een Dekton werkblad:
– Met Dekton heeft uw keukenblad geen enkele poreusheid: het is zeer hygiënisch dus. Wanneer u een Dekton aanrechtblad onder een microscoop zou bekijken dan is er geen enkele poreusheid waar te nemen. Dit komt door het proces waarbij alle deeltjes onder hoge druk worden samengevoegd. Doordat er geen microdefecten zijn in het materiaal betekent dit dat het zeer hygiënisch is. U kunt uw keukenblad goed schoonhouden en er kunnen geen deeltjes van voedingswaren of vloeistoffen in het blad trekken. Bacteriën hebben dus geen schijn van kans. – Daarnaast is het materiaal minder breuk gevoelig doordat de toplaag volledig homogeen is.
– Het materiaal is zeer buig-, stoot- en drukvast: het laat zich goed vergelijken met keramiek.
– Het materiaal is erg vast qua kleur en hierdoor bent u ervan verzekerd dat bijvoorbeeld wit mooi wit blijft en niet geel wordt door de zon. Dekton garandeert dat het een zeer hoge uv-bestendigheid heeft.
– Een aanrechtblad van Dekton heeft weinig onderhoud nodig, u hoeft het niet te impregneren. Dekton is bovendien vrij licht van gewicht waardoor het onderstel van uw keuken weinig te lijden heeft onder het gewicht.
– Het grootste voordeel hebben we nog even voor u bewaard: Dekton heeft een zeer hoge hitte- en vuurbestendigheid en is bijzonder krasvast. Dat is natuurlijk erg handig voor in uw keuken want u moet deze natuurlijk wel kunnen gebruiken!

 

Nadelen Dekton keukenblad

Nadelen van een Dekton werkblad

Dekton heeft eigenlijk amper nadelen. Toch kunnen wij er twee benoemen en wij vinden het belangrijk dat u deze ook kent:

– Doordat Dekton krasvast, hittebestendig en onderhoudsvrij is lijkt het onbreekbaar. Dit is echter niet het geval. Dekton is bijzonder sterk maar niet onverwoestbaar. Wij raden u bijvoorbeeld aan om nooit op het Dekton te gaan staan en niet extreem te belasten. Wilt u dit toch? Vraag dan na bij ons wat u wel kunt doen en wat niet.
– Sommige Dekton kleurstellingen kunnen er wat ‘klinisch’ uitzien waardoor het lijkt alsof ze van kunststof zijn. ls u dichterbij komt dan zult u echter zien dat dit zeker niet het geval is en het Dekton werkblad als steen aanvoelt. Er zijn echter ook kleurstellingen die er zeer luxueus uitzien.

Stappenplan om een keukenblad bij Natuursteenstunter te kopen

Wilt u misschien een natuursteen werkblad kopen? Dat is een belangrijke beslissing die u waarschijnlijk weloverwogen wilt maken. Wij begrijpen dit uiteraard en willen u een goed en eerlijk advies geven om tot een goede keuze te komen. Wij werken daarom volgens een vast stappenplan zodat zowel u als wij weten waar wij aan toe zijn. Hieronder leest u de stappen zoals u deze kunt doorlopen alvorens u een schitterend nieuw werkblad in huis hebt!

Stap 1: informatie verzamelen

De eerste stap in het proces om een natuursteen werkblad aan te schaffen is het inwinnen van informatie. Wij kunnen u helpen bij het maken van een aankoopbeslissing maar het is dan wel handig als u weet wat uw wensen zijn. Om te weten wat u precies voor keuzes hebt is het handig als u het een en ander leest over natuursteen. Zo is 100% natuursteen lastiger in onderhoud dan bijvoorbeeld composiet, keramiek of Dekton. Deze industriële steensoorten hebben echter weer een andere uitstraling.

Stap 2: offerte opvragen en/of contact opnemen

Wanneer u onze website hebt gelezen en u wilt eens weten wat onze producten kosten kunt het beste een offerte aanvragen. Wij hebben drie verschillende manieren waarop dat kan:

 • U bent aan het oriënteren en wilt een snelle prijsopgave zonder al teveel details. Na ontvangst van uw aanvraag geven wij u binnen 24 uur een prijsindicatie;
 • U weet nog niet wat u wilt en u hebt meer informatie nodig voor het maken van een keuze. In dit geval geven wij u binnen 48 uur per e-mail of telefonisch meer uitleg over de keuzes die u heeft;
 • U weet wat u wilt en u wilt direct een gespecificeerde prijsopgave. Ook in dit geval geven wij u binnen 48 uur antwoord.

Naast het opvragen van een offerte is het ook mogelijk om andere vragen aan ons te stellen. Dit kan via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch:

 • Contact via ons contactformulier
 • E-mail naar offerte@natuursteenstunter.nl
 • Telefonisch naar 085 – 044 18 71

Stap 3: onze eerste offerte beoordelen + inmeten keukenblad

Nadat u de offerte van ons hebt ontvangen en dit een aantrekkelijk eerste aanbod vindt, dan kunnen wij het blad komen inmeten. Hiervoor moet de keuken wel grotendeels zijn afgebouwd omdat het anders lastig wordt. Hieronder leest u aan welke voorwaarden de keuken moet voldoen alvorens het blad ingemeten kan worden.

Voorwaarden om in te meten bij een keukenblad:

 • Een werkblad plaatst u eigenlijk in de allerlaatste fase van de aanbouw van een keuken. Hiervoor dient de keuken eigenlijk al zoveel mogelijk afgebouwd zijn en staan in de situatie zoals deze blijft;
 • De kastjes moeten volledig afgebouwd zijn en op de plek staan waar zij straks blijven staan. De deurtjes, frontjes of schappen hoeven nog niet aanwezig te zijn. Wel is het noodzakelijk dat u tenminste één deurtje of frontje in huis hebt zodat wij kunnen bepalen hoe diep het blad moet worden;
 • De keuken dient al aan de muur vastgemaakt te zijn zodat deze niet meer verschoven kan worden;
 • De keuken moet 100% waterpas staan om een juiste maat te kunnen bepalen. Wanneer een keuken scheef staat kan een blad mogelijk te klein of groot ingemeten worden.
 • Muren dienen al gestuct te zijn zodat het blad tegen de muur geplaatst en afgekit kan worden;
 • Als u tegels achter het blad wilt plaatsen dan dient dit al gebeurd te zijn. Plaatst u deze op het blad dan hoeft dit uiteraard nog niet direct gedaan te zijn;
 • Eventuele zijwanden of andere fronten zoals bij een eilandblad of hoge kast dienen al geplaatst te zijn;
 • Tijdens het inmeten dient een eventuele kookplaat aanwezig te zijn. Daarnaast moet u bepaald hebben waar de spoelbak geplaatst gaat worden en welk type dit gaat zijn.

Het is voor beide partijen vervelend als wij komen inmeten terwijl dit nog niet mogelijk is. Wij werken niet met boetes of voorrijkosten maar wij vragen u met klem om onze voorschriften op te volgen.

Stap 4: definitieve offerte

Nadat wij hebben ingemeten en de definitieve maatvoering hebben, kunnen wij een definitieve offerte opstellen. In deze offerte zijn afwijkingen in de maatvoering opgenomen waardoor de prijs iets lager of iets hoger kan zijn. Ook is het mogelijk dat extra’s zijn meegenomen zoals een smetplint, kraan, spoelbak of vensterbank.

Wanneer u de offerte accepteert maken wij een AutoCAD tekening op die naar de fabriek gestuurd wordt. Wanneer deze wordt geaccepteerd gaat de levertijd in en kunnen we het blad binnen enkele weken in Nederland verwachten.

Enkele voorwaarden en/of opmerkingen over het accepteren van de definitieve offerte:

 • U hoeft bij ons geen aanbetaling te doen. U betaalt pas wanneer onze producten zijn geleverd en u tevreden bent. U mag uiteraard wel een aanbetaling doen. Bij veel bouwfondsen heeft u vooraf een factuur nodig om een betaling te ontvangen. Wij kunnen u helpen bij deze stappen;
 • Door akkoord te gaan met onze offerte komt een rechtsgeldige verbintenis tot stand. Hiermee bent u verplicht om onze producten af te nemen, omdat het vrijwel altijd om maatproducten gaat;
 • Helaas zijn onze levertijden altijd indicatief en onderhevig aan externe factoren (zie hieronder). In 95% van de gevallen lukt het echter om binnen 30 dagen te leveren;
 • Wij hebben te maken met vakantiesluitingen van onze producenten in december/januari en juli/augustus. Vaak is het erg druk voordat men de deuren tijdelijk sluit waardoor levertijden kunnen oplopen. Hou hier rekening mee wanneer u in november/december of juni/juli besteld.
 • De meeste van onze producenten zitten in het buitenland. Hierdoor is het altijd mogelijk dat transport vertraging oploopt door een situatie op de weg. Wij hebben helaas al vervelende sneeuwbuien, grenscontroles en stakingen meegemaakt en dit kan voor een vertraging zorgen;
 • Wij begrijpen dat het vervelend is als u de keuken nog niet kunt gebruiken doordat u geen keukenblad heeft. Het wachten is echter minder vervelend voor u als u de keuken toch kunt gebruiken. Door een tijdelijk noodblad te plaatsen kunt u uw keuken toch gebruiken. Desgewenst bieden wij u aan om een noodblad te plaatsen;

Voor alle overige voorwaarden verwijzen wij u graag door naar onze algemene voorwaarden

Stap 5: productie en transport van fabriek naar onze overslag

Wanneer de productie voltooid is gaat uw order op transport naar Nederland. Zodra wij een seintje krijgen dat de order onderweg is nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen voor montage, bezorging of afhalen.

Stap 6: de montage of bezorging

U heeft bij ons de keuze om producten op te halen of om het te laten bezorgen. Verreweg de meeste mensen kiezen echter voor een montage door ons. Hiermee bent u ervan verzekerd dat het blad goed wordt geïnstalleerd. Daarnaast lopen wij het risico op eventuele schade tijdens de montage.

Wij hanteren verschillende serviceniveau’s, afhankelijk van uw wensen. Wanneer u het niet erg vindt om een handje mee te helpen bij bijvoorbeeld het tillen, dan scheelt dit in de prijs. Wilt u dit echter niet dan is het mogelijk dat wij tegen betaling een tilhulp meesturen.

Stap 7: afronding en gebruik

Nadat de montage is geslaagd kunt u bij ons het factuurbedrag voldoen. Het bedrag kunt u pinnen bij de monteur of u kunt het overmaken per internetbankieren. De monteur kan in dat laatste geval even vragen naar een bewijsje.

Na de montage en de betaling is het tijd om uw blad in gebruik te nemen. Sommige materiaalsoorten hebben wat onderhoud nodig en u kunt bij onze onderhoudsvoorschriften lezen wat hiervoor nodig is.

Hopelijk heeft u onze reviews gelezen om tot uw beslissing te komen. Hier staat namelijk dat wij gemiddeld meer dan een 9,5 scoren en wij zijn hier trots op. Wij vragen dan ook al onze klanten om een review achter te laten bij Trustpilot.

OFFERTE