Dekton

Bij Dekton heeft u optimaal gebruiksgemak doordat het kras- en vuurvast is met een zeer moderne look!

Dekton aanrechtblad

Wilt u een Dekton aanrechtblad kopen?

Interesse in een Dekton aanrechtblad? Op deze pagina treft u alle informatie over dit product. Dekton is één van de nieuwste innovaties op het gebied van industriële steensoorten. Doordat we de eerste aanbieder van Dekton in de Benelux waren hebben we intussen veel ervaring opgedaan met het plaatsen van deze materiaalsoort.

Een Dekton keukenblad: pure wetenschap!

Het materiaal is ontwikkeld met behulp van de wetenschap en technologie. Dekton is een geavanceerd materiaal dat wordt gemaakt uit een mengsel van glas, porselein en kwarts. Door middel van een chemische reactie wordt een bijzonder hard materiaal gemaakt. Waar de natuur duizenden jaren over doet om te bereiken doet Dekton in enkele uren, het materiaal heeft echter een zeer natuurlijke look.

Ons actie aanbod Dekton

Wat is een Dekton werkblad? Lees hieronder de eigenschappen Dekton, voordelen en nadelen.

Hieronder leggen wij de voordelen uit van dit gloednieuwe materiaal daarnaast treft u hier alle voordelen aan van een Dekton aanrechtblad.

Eigenschappen van een Dekton keukenblad

Een Dekton werkblad is een ideaal voor in de keuken doordat het onderhoudsvrij is. Dit wilt zeggen dat het geen behandeling nodig heeft om bijvoorbeeld poreusheid tegen te gaan. Mocht u lastig te verwijderen vlekken hebben dan kunt u zelfs met een schuursponsje alles schoonmaken doordat de materiaalsoort krasvast is. Bij de voordelen en nadelen leest u puntsgewijs wat de eigenschappen van Dekton zijn.

Bewerkingen van een Dekton werkblad

Dekton is een keihard chemisch gesteente. Hierdoor is het vrijwel niet mogelijk om het te bewerken nadat het geproduceerd is. In tegenstelling tot natuursteensoorten is Dekton alleen verkrijgbaar in de afwerkingen zoals de leverancier deze aanbiedt. Veel soorten Dekton hebben een matte afwerking dat vergelijkbaar is met het zoeten van natuursteen. Er zijn tegenwoordig ook gepolijste afwerkingen verkrijgbaar.

Voordelen van een Dekton keukenblad

Hieronder leest u de voordelen van een Dekton werkblad:
– Met Dekton heeft uw keukenblad geen enkele poreusheid: het is zeer hygiënisch dus. Wanneer u een Dekton aanrechtblad onder een microscoop zou bekijken dan is er geen enkele poreusheid waar te nemen. Dit komt door het proces waarbij alle deeltjes onder hoge druk worden samengevoegd. Doordat er geen microdefecten zijn in het materiaal betekent dit dat het zeer hygiënisch is. U kunt uw keukenblad goed schoonhouden en er kunnen geen deeltjes van voedingswaren of vloeistoffen in het blad trekken. Bacteriën hebben dus geen schijn van kans. – Daarnaast is het materiaal minder breuk gevoelig doordat de toplaag volledig homogeen is.
– Het materiaal is zeer buig-, stoot- en drukvast: het laat zich goed vergelijken met keramiek.
– Het materiaal is erg vast qua kleur en hierdoor bent u ervan verzekerd dat bijvoorbeeld wit mooi wit blijft en niet geel wordt door de zon. Dekton garandeert dat het een zeer hoge uv-bestendigheid heeft.
– Een aanrechtblad van Dekton heeft weinig onderhoud nodig, u hoeft het niet te impregneren. Dekton is bovendien vrij licht van gewicht waardoor het onderstel van uw keuken weinig te lijden heeft onder het gewicht.
– Het grootste voordeel hebben we nog even voor u bewaard: Dekton heeft een zeer hoge hitte- en vuurbestendigheid en is bijzonder krasvast. Dat is natuurlijk erg handig voor in uw keuken want u moet deze natuurlijk wel kunnen gebruiken!

Nadelen van een Dekton werkblad

Dekton heeft eigenlijk amper nadelen. Toch kunnen wij er twee benoemen en wij vinden het belangrijk dat u deze ook kent:

– Doordat Dekton krasvast, hittebestendig en onderhoudsvrij is lijkt het onbreekbaar. Dit is echter niet het geval. Dekton is bijzonder sterk maar niet onverwoestbaar. Wij raden u bijvoorbeeld aan om nooit op het Dekton te gaan staan en niet extreem te belasten. Wilt u dit toch? Vraag dan na bij ons wat u wel kunt doen en wat niet.
– Sommige Dekton kleurstellingen kunnen er wat ‘klinisch’ uitzien waardoor het lijkt alsof ze van kunststof zijn. ls u dichterbij komt dan zult u echter zien dat dit zeker niet het geval is en het Dekton werkblad als steen aanvoelt. Er zijn echter ook kleurstellingen die er zeer luxueus uitzien.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken