9.5/10 TRUSTPILOT   |   FAQ  OFFERTE  CONTACT

Graniet aanrechtblad

Graniet

natuursteenstunter-graniet-banner-foto

Graniet aanrechtblad kopen? Dat kan bij Natuursteenstunter!

Wat is graniet? Een graniet aanrechtblad is een eeuwenoud product dat in de keuken wordt gebruikt om de speciale eigenschappen die het bezit. Graniet is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan gedurende vele honderden miljoenen jaren. Het gesteente wordt gewonnen in steengroeven die u overal ter wereld kunt vinden. Hierdoor verschilt het graniet per locatie van kleur en structuur. Graniet is in alle gevallen een extreem harde steensoort die bewerkt kan worden op verschillende manieren. Een graniet aanrechtblad geeft een schitterend luxe effect in de keuken, badkamer of bij vensterbanken. Het materiaal is erg duurzaam zodat u vele jaren kunt genieten van uw graniet aanrechtblad. Wilt u een granieten aanrechtblad kopen? Kijk dan hieronder voor de mogelijkheden bij Natuursteenstunter!

Eigenschappen graniet keukenblad, bewerkingsmogelijkheden, voordelen & nadelen graniet

Hieronder treft u informatie over de eigenschappen van graniet. Daarnaast treft u hier de bewerkingsmogelijkheden aan van dit materiaal gevolgd door de voordelen en de nadelen van een graniet aanrechtblad.

Eigenschappen

Eigenschappen van een graniet aanrechtblad

Graniet is een natuurproduct dat geweldige eigenschappen heeft voor gebruik in de keuken. Het gesteente is keihard, komt in vele varianten voor en heeft een luxe uitstraling. In onze fabrieken worden slabs gebruikt van 20 mm massief graniet en dit zorgt ervoor dat een blad zeer stevig is. Het materiaal is massief op 20 mm dikte te gebruiken maar het is ook mogelijk om het bijvoorbeeld op te dikken. U kunt hieronder bekijken wat dit precies inhoudt. Natuursteenstunter.nl werkt met verschillende leveranciers zodat wij u een breed scala aan kleuren kunnen aanbieden. We hebben hierbij zorgvuldig gekozen voor de beste steenbewerkers ter wereld.

In de tabbladen hierboven kunt u de bewerkingsmogelijkheden, de voordelen en de nadelen bekijken van graniet.

Bewerkingsmogelijkheden

Bewerkingsmogelijkheden van graniet voor uw keukenblad, badkamerblad of vensterbank

Graniet is een natuurproduct dat op verschillende manieren afgewerkt kan worden: van puur natuur tot aan hoogglans gepolijst. Hieronder treft u alle mogelijkheden aan.

Polijsten graniet aanrechtblad

Het is mogelijk om het oppervlakte van uw graniet aanrechtblad te polijsten tot een glad resultaat. Door de kwaliteit van het graniet die wij gebruiken gaat de hardheid van de toplaag niet verloren. Hierdoor is het materiaal bijzonder slijtvast en het kan bovendien tegen een stootje. Bij het polijsten verkrijgen we een hoogglans laag.

Gezoet of gezoete afwerking graniet aanrechtblad

Bij een gezoete afwerking wordt uw granieten aanrechtblad niet gepolijst en heeft het een zijdeglans. Het materiaal is hierdoor poreuzer en vlekgevoeliger. Deze afwerking geeft echter wel een zeer natuurlijk resultaat.

Leather afwerking graniet (Satinato)

Een volgende stap is om het graniet aanrechtblad met een ‘leather touch’ op te leveren. Wanneer u kiest voor een leather afwerking wordt het materiaal vanuit de steengroeve machinaal opgewreven door lederen huiden. Hierdoor krijgt het materiaal wel enigszins bescherming maar zal nog poreuzer zijn dan bij een gezoete afwerking. Het graniet ziet er nog een stapje grover en natuurlijker uit maar u moet uitkijken met sappen van voedingsmiddelen.

Gevlamd of anticato graniet aanrechtblad

Bij een gevlamde of anticato afwerking wordt het graniet aanrechtblad gestraald of gevlamd waardoor er een ruw oppervlak ontstaat vergelijkbaar met dat van een leather afwerking. Het verschil is echter dat het een ander soort reliëf veroorzaakt dat nog een stukje grover is dan bij een leather touch. Door de bovenkant enkele malen te borstelen met staalborstels ontstaat er een reliëf dat glad aanvoelt. Doordat het glad is hebben vloeistoffen minder kans om in te trekken in het blad.

Hieronder treft u enkele voorbeelden aan van afwerkingen van graniet.

Soorten

Graniet is verkrijgbaar in vele graniet soorten en kleuren. Wij hebben in het verleden met verschillende prijsgroepen gewerkt om de soorten graniet in te verwerken maar op dit moment laten wij dit via onze webshop zien.

Voordelen

Voordelen graniet keukenblad

Hieronder sommen wij alle voordelen van een graniet aanrechtblad op:- Graniet is zoals gezegd keihard en zeer krasvast. Wanneer u uitschiet met uw mes dan zal dit niet direct gevolgen hebben, zeker niet wanneer u voor een gezoete of leather afwerking kiest. Let op: in het geval van een gepolijst oppervlakte wil er nog wel eens een krasje ontstaan wanneer u heel veel kracht zet.

– Graniet heeft hittebestendige eigenschappen. Doordat graniet een stollingsgesteente is kan het vrij goed tegen hitte. Wanneer u dus een hete schaal of pan hebt dan is het mogelijk om deze op het oppervlak te zetten. Let op: graniet kan niet goed tegen snelle temperatuurswisselingen. Wanneer bijvoorbeeld uw keukenblad erg koud is en u zet er een gloeiend hete pan op dan is het echter mogelijk dat er een thermoshock optreed. Het materiaal wordt dan te snel warm waardoor het kan scheuren. In dat geval raden wij altijd aan om een onderzetter te gebruiken.
– Het is slijtvast en stootvast. Wanneer u bijvoorbeeld bestek, glas of een bord op uw blad laat vallen dan zal dit niet snel breken. Pas echter wel op met zaken die harder zijn dan graniet zoals bijvoorbeeld een pan. Het is niet onmogelijk dat er een stukje steen afspringt.
Unieke uitstraling: doordat graniet een natuurproduct is ziet elk blad er anders uit en geen twee stukken laten zich vergelijken. Uiteraard letten wij bij de productie erop dat twee stukken steen er ongeveer hetzelfde uitzien. Toch zal geen stuk steen ooit hetzelfde zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld composiet.

Concluderend kunnen we zeggen dat een graniet keukenblad een schitterend puur natuur product is met goede eigenschappen voor het gebruik in de keuken. Het heeft een fraaie, luxe uitstraling en er zijn talloze kleuren mogelijk.

Nadelen

Nadelen graniet werkblad

Graniet is echter wel een natuurproduct en zoals bij de meeste natuurproducten heeft het wat onderhoud nodig. Hieronder treft u de nadelen voor het gebruik van graniet voor uw aanrechtblad:

– Graniet heeft vaak een grove structuur en hierdoor kunnen er hele kleine oneffenheden en puntjes in het oppervlak voorkomen. Afhankelijk van de bewerking en de kleurkeuze kunnen deze poreuze puntjes groot of klein zijn. Wanneer ze groter zijn dan is het makkelijker voor vloeistoffen om in het materiaal te trekken.
– Gekleurde vloeistoffen kunnen voor vlekken zorgen. Een aantal lichtere steenstoorten hebben echter wat meer aandacht nodig, zeker wanneer u het gezoet of met een leather touch laat afwerken. Doordat graniet poreuzer is dan composiet is het mogelijk dat er vlekken in het blad trekken. Als u echter een donker, gepolijst blad heeft dan heeft u dit probleem echter niet en kan er zeker een keertje geknoeid worden.
– Zoals bij de voordelen al staat vermeldt heeft graniet hittebestendige eigenschappen, tenzij het blad erg koud is. Zet u in de winter een deur open om alles te laten luchten dan is het mogelijk dat het blad erg afkoelt. Als u er dan direct een hete pan op zet dan is het mogelijk dat er een thermoshock optreed.
– Wat veel mensen niet weten is dat graniet zeer licht radioactief is doordat het uit kleine deeltjes magma bestaat. Deze magmadeeltjes zorgen dat er radongas kan ontstaan. Dit radon gas brengt een (klein) risico met zich mee indien u de ruimte met het graniet niet goed kunt ventileren. Let er dus altijd goed op dat uw keuken goede ventilatiemogelijkheden heeft. Wilt u meer weten over de gevaren van radon? Kijk dan op de website van de rijksoverheid.
– Graniet heeft onderhoud nodig. Wij raden u aan om het blad eenmaal per jaar te impregneren. Hoe u dit precies doet kunt u bekijken bij onze onderhoudstips.
– Tot slot het laatste nadeel: graniet is gevoelig voor bijtende middelen. Pas dus bij een graniet aanrechtblad altijd op met bijtende middelen wanneer dit op de verpakking van het materiaal staat. Voorbeelden van bijtende middelen zijn de meeste ontstoppingsmiddelen, bleekmiddelen of ontkalkingsmiddelen.

Een graniet werkblad heeft de meeste nadelen van alle materiaalsoorten. Dit komt doordat het een natuurproduct is en niet uit chemische reactie of vanuit een compositie van materialen wordt gemaakt. Dit maakt het product zeer uniek maar minder onderhoudsvriendelijk. Bij normaal gebruik valt het echter allemaal te overzien, het blijft namelijk een geweldige, keiharde steensoort.

Prijzen

Bepaal de prijs graniet aanrechtblad

Bij de keuze van uw granieten aanrechtblad zit er een verschil of u 20 mm massief graniet wilt of dat u uw aanrechtblad wordt ‘opgedikt’: hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of met een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden.

Prijs graniet aanrechtblad: massief graniet

Wanneer u een massief granieten aanrechtblad kiest dan wordt uw blad vervaardigd uit 20 mm dikke granieten platen (zogenaamde slabs). Doordat graniet een natuurproduct is hebben wij minimaal 20 mm massief materiaal nodig om stevig genoeg te laten zijn. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te zagen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het in het geval van een massieve bewerking verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Prijs graniet aanrechtblad met rand in recht verstek

Bij een opgedikt blad ziet het eruit alsof uw granieten keukenblad een stukje dikker is dan hij in werkelijk is. Het ziet er dan net uit alsof uw blad van massief materiaal gemaakt is en u heeft dan de keuze om uw blad 3 tot 8 centimeter dik te laten lijken. We gebruiken in dit geval een plaat van 20 mm massief graniet en zetten deze in een 45 graden hoek de rand op het keukenblad. Aan de onderkant van het blad wordt er echter een aluminium of natuurstenen profiel gemaakt waardoor uw blad stevig op de keuken komt te liggen.

Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast lijkt het vreemd maar het dunnere 20 mm dik materiaal met profiel is steviger dan wanneer het materiaal massief zou zijn. Het profiel aan de onderkant zorgt voor veerkracht wanneer er stoten of klappen op het materiaal wordt gegeven.

Prijs graniet aanrechtblad met rand met waterkering

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw granieten aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen.

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 30 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering. Wilt u dit niet dan kunt u voor een randafwerking met een recht verstek kiezen.

Prijs graniet aanrechtblad: uitsparingen

Wanneer u een keukenblad van graniet wilt dan heeft u sparingen nodig voor bijvoorbeeld een spoelbak, kookplaat of kraan. Hieronder treft u de prijzen aan voor al deze sparingen.

Type sparing: Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard: € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
Onderbouw spoelbaksparing: € 199
Extra randafwerking per meter € 49
Plint per meter 40 tot 60 mm hoog € 50
Plint per meter 70 tot 100 mm hoog € 60
Achterwand per m2 vanaf € 199

Stappenplan om een keukenblad bij Natuursteenstunter te kopen

Wilt u misschien een natuursteen werkblad kopen? Dat is een belangrijke beslissing die u waarschijnlijk weloverwogen wilt maken. Wij begrijpen dit uiteraard en willen u een goed en eerlijk advies geven om tot een goede keuze te komen. Wij werken daarom volgens een vast stappenplan zodat zowel u als wij weten waar wij aan toe zijn. Hieronder leest u de stappen zoals u deze kunt doorlopen alvorens u een schitterend nieuw werkblad in huis hebt!

Stap 1: informatie verzamelen

De eerste stap in het proces om een natuursteen werkblad aan te schaffen is het inwinnen van informatie. Wij kunnen u helpen bij het maken van een aankoopbeslissing maar het is dan wel handig als u weet wat uw wensen zijn. Om te weten wat u precies voor keuzes hebt is het handig als u het een en ander leest over natuursteen. Zo is 100% natuursteen lastiger in onderhoud dan bijvoorbeeld composiet, keramiek of Dekton. Deze laatste hebben echter weer een andere uitstraling.

Stap 2: offerte opvragen en/of contact opnemen

Wanneer u onze website hebt gelezen en u wilt eens weten wat onze producten kosten kunt het beste een offerte aanvragen. Wij hebben drie verschillende manieren waarop dat kan:

 • U bent aan het oriënteren en wilt een snelle prijsopgave zonder al teveel details. Na ontvangst van uw aanvraag geven wij u binnen 24 uur een prijsindicatie;
 • U weet nog niet wat u wilt en u hebt meer informatie nodig voor het maken van een keuze. In dit geval geven wij u binnen 48 uur per e-mail of telefonisch meer uitleg over de keuzes die u heeft;
 • U weet wat u wilt en u wilt direct een gespecificeerde prijsopgave. Ook in dit geval geven wij u binnen 48 uur antwoord.

Naast het opvragen van een offerte is het ook mogelijk om andere vragen aan ons te stellen. Dit kan via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch:

 • Contact via ons contactformulier
 • E-mail naar offerte@natuursteenstunter.nl
 • Telefonisch naar 085 – 044 18 71

Stap 3: onze eerste offerte beoordelen + inmeten keukenblad

Nadat u de offerte van ons hebt ontvangen en dit een aantrekkelijk eerste aanbod vindt, dan kunnen wij het blad komen inmeten. Hiervoor moet de keuken wel grotendeels zijn afgebouwd omdat het anders lastig wordt. Hieronder leest u aan welke voorwaarden de keuken moet voldoen alvorens het blad ingemeten kan worden.

Voorwaarden om in te meten bij een keukenblad:

 • Een werkblad plaatst u eigenlijk in de allerlaatste fase van de aanbouw van een keuken. Hiervoor dient de keuken eigenlijk al zoveel mogelijk afgebouwd zijn en staan in de situatie zoals deze blijft;
 • De kastjes moeten volledig afgebouwd zijn en op de plek staan waar zij straks blijven staan. De deurtjes, frontjes of schappen hoeven nog niet aanwezig te zijn. Wel is het noodzakelijk dat u tenminste één deurtje of frontje in huis hebt zodat wij kunnen bepalen hoe diep het blad moet worden;
 • De keuken dient al aan de muur vastgemaakt te zijn zodat deze niet meer verschoven kan worden;
 • De keuken moet 100% waterpas staan om een juiste maat te kunnen bepalen. Wanneer een keuken scheef staat kan een blad mogelijk te klein of groot ingemeten worden.
 • Muren dienen al gestuct te zijn zodat het blad tegen de muur geplaatst en afgekit kan worden;
 • Als u tegels achter het blad wilt plaatsen dan dient dit al gebeurd te zijn. Plaatst u deze op het blad dan hoeft dit uiteraard nog niet direct gedaan te zijn;
 • Eventuele zijwanden of andere fronten zoals bij een eilandblad of hoge kast dienen al geplaatst te zijn;
 • Tijdens het inmeten dient een eventuele kookplaat aanwezig te zijn. Daarnaast moet u bepaald hebben waar de spoelbak geplaatst gaat worden en welk type dit gaat zijn.

Het is voor beide partijen vervelend als wij komen inmeten terwijl dit nog niet mogelijk is. Wij werken niet met boetes of voorrijkosten maar wij vragen u met klem om onze voorschriften op te volgen.

Stap 4: definitieve offerte

Nadat wij hebben ingemeten en de definitieve maatvoering hebben, kunnen wij een definitieve offerte opstellen. In deze offerte zijn afwijkingen in de maatvoering opgenomen waardoor de prijs iets lager of iets hoger kan zijn. Ook is het mogelijk dat extra’s zijn meegenomen zoals een smetplint, kraan, spoelbak of vensterbank.

Wanneer u de offerte accepteert maken wij een AutoCAD tekening op welke richting de fabriek gestuurd wordt. Wanneer deze wordt geaccepteerd gaat de levertijd in en kunnen we het blad binnen enkele weken in Nederland verwachten.

Enkele voorwaarden en/of opmerkingen over het accepteren van de definitieve offerte:

 • U hoeft bij ons geen aanbetaling te doen. U betaalt pas wanneer onze producten zijn geleverd en u tevreden bent. U mag uiteraard wel een aanbetaling doen. Bij veel bouwfondsen heeft u vooraf een factuur nodig om een betaling te ontvangen. Wij kunnen u helpen bij deze stappen;
 • Door akkoord te gaan met onze offerte komt een rechtsgeldige verbintenis tot stand. Hiermee bent u verplicht om onze producten af te nemen omdat het vrijwel altijd om maatproducten gaat;
 • Helaas zijn onze levertijden altijd indicatief en onderhevig aan externe factoren (zie hieronder). In 95% van de gevallen lukt het echter om binnen 30 dagen te leveren;
 • Wij hebben te maken met vakantiesluitingen van onze producenten in december/januari en juli/augustus. Vaak is het erg druk voordat men de deuren tijdelijk sluit waardoor levertijden kunnen oplopen. Hou hier rekening mee wanneer u in november/december of juni/juli besteld.
 • De meeste van onze producenten zitten in het buitenland. Hierdoor is het altijd mogelijk dat transport vertraging oploopt door een situatie op de weg. Wij hebben helaas al vervelende sneeuwbuien, grenscontroles en stakingen meegemaakt en dit kan voor een vertraging zorgen;
 • Wij begrijpen dat het vervelend is als u de keuken nog niet kunt gebruiken doordat u geen keukenblad heeft. Het wachten is echter minder vervelend voor u als u de keuken toch kunt gebruiken. Door een tijdelijk noodblad te plaatsen kunt u uw keuken toch gebruiken. Desgewenst bieden wij u aan om een noodblad te plaatsen;

Voor alle overige voorwaarden verwijzen wij u graag door naar onze algemene voorwaarden

Stap 5: productie en transport van fabriek naar onze overslag

Wanneer de productie voltooid is gaat uw order op transport naar Nederland. Zodra wij een seintje krijgen dat de order onderweg is nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen voor montage, bezorging of afhalen.

Stap 6: de montage of bezorging

U heeft bij ons de keuze om producten op te halen of om het te laten bezorgen. Verreweg de meeste mensen kiezen echter voor een montage door ons. Hiermee bent u ervan verzekerd dat het blad goed wordt geïnstalleerd. Daarnaast lopen wij het risico op eventuele schade tijdens de montage.

Wij hanteren verschillende serviceniveau’s, afhankelijk van uw wensen. Wanneer u het niet erg vindt om een handje mee te helpen bij bijvoorbeeld het tillen, dan scheelt dit in de prijs. Wilt u dit echter niet dan is het mogelijk dat wij tegen betaling een tilhulp meesturen.

Stap 7: afronding en gebruik

Nadat de montage is geslaagd kunt u bij ons het factuurbedrag voldoen. Het bedrag kunt u pinnen bij de monteur of u kunt het overmaken per internetbankieren. De monteur kan in dat laatste geval even vragen naar een bewijsje.

Na de montage en de betaling is het tijd om uw blad in gebruik te nemen. Sommige materiaalsoorten hebben wat onderhoud nodig en u kunt bij onze onderhoudsvoorschriften lezen wat hiervoor nodig is.

Hopelijk heeft u onze reviews gelezen om tot uw beslissing te komen. Hier staat namelijk dat wij gemiddeld meer dan een 9,5 scoren en wij zijn hier trots op. Wij vragen dan ook al onze klanten om een review achter te laten bij Trustpilot.

OFFERTE