9.5/10 TRUSTPILOT   |   FAQ  OFFERTE  CONTACT

Terrazzo aanrechtblad

Terrazzo

natuursteenstunter-terrazzo-header

Terrazzo aanrechtblad kopen?

Terrazzo of  Granito is een uniek handgemaakt product dat al vanaf de 15de eeuw gebruikt wordt. Het materiaal wordt gemaakt door marmer- of natuursteenkorrels te mengen met cement. Eerst wordt er een mal gemaakt van uw keukenblad en vervolgens wordt het Terrazzo hier in gestort. Het materiaal dat ontstaat heeft de kracht van cement maar met het uiterlijk van een schitterend natuurstenen blad. Wilt u een Terrazzo aanrechtblad kopen? Laat u dan goed voorlichten over de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen van dit product. Het is namelijk een schitterend product maar minder onderhoudsvrij dan bijvoorbeeld keramiek of composiet. 

Verbeterde materialen en meer mogelijkheden

Het produceren van Terrazzo is een ambacht dat vanuit Italië naar ons land is gekomen. Het Terrazzowerk of ook wel Granito genoemd is na de tweede wereldoorlog steeds populairder geworden. Door de jaren heen zijn de technieken voor de productie sterk verbeterd. Hierdoor is tegenwoordig een breed scala in kleuren mogelijk. Naast de verschillende cementkleuren is het ook mogelijk om glasdeeltjes, spiegeldeeltjes, of parelmoer toe te voegen. Terrazzo is een product met een unieke uitstraling en mogelijkheden qua afwerkingen.

Eigenschappen van Terrazzo

Eigenschappen van Terrazzo

Terrazzo is een waterdicht materiaal dat erg hygiënisch is. Het is dus niet voor niets dat het vaak in de keuken wordt gebruikt. U kunt het materiaal dus makkelijk schoonhouden. Het materiaal is behoorlijk krasvast maar u zult moeten oppassen met hete pannen: het materiaal kan net zoals bij graniet scheuren wanneer er een plotselinge verandering in temperatuur is. Daarnaast is het vrij zwaar: uw keuken zal dus heel stevig moeten zijn om het gewicht te dragen. Granito of Terrazzo heeft een luxe, klassieke uitstraling. In combinatie met een tegelbak ziet het er schitterend uit!

Wij werken samen met een gespecialiseerd bedrijf die dit fraaie materiaal al sinds 1896 op authentieke wijze produceert. Dit zorgt ervoor dat wij u absolute topkwaliteit kunnen leveren!

Soorten Terrazzo

Soorten Terrazzo

Op deze pagina staan enkele kleuren en soorten Terrazzo/ Granito om u een idee te geven wat er mogelijk is. Onze Terrazzo leverancier kan echter zelf bepalen welke ingrediënten er worden gebruikt om het eindresultaat te verkrijgen. Het is hierdoor mogelijk dat u uw eigen specifieke kleur en materialen samenstelt. Het is uiteindelijk een maatproduct waarbij u bepaald wat er geproduceerd wordt. Zo kunt u kiezen om graniet te vermengen, maar ook bijvoorbeeld glas, bepaalde mineralen of kwartszand. U treft voorbeelden hiervan bij onze kleurstellingen. Naast de keuze voor het steen of glas is het mogelijk om verschillende kleuren cement te kiezen: van licht tot aan zwart. Onze leverancier maakt bij speciale samenstellingen voor u eerst een sample zodat u weet wat u kunt verwachten.

Terrazzo voor uw aanrechtblad: enkele voorbeelden van kleuren Terrazzo/ Granito

Op deze pagina treft u enkele kleuren Terrazzo aan die zomaar een greep zijn uit de mogelijkheden. Wij hebben getracht om een zo breed mogelijke selectie te maken. Wanneer u een Terrazzo blad overweegt dan is het handig als u even contact opneemt over de mogelijkheden. Wij kunnen vrijwel elk design matchen met onze brede selectie aan Terrazzo kleuren. Terrazzo kan een traditionele uitstraling hebben of juist voor een speelse of moderne look zorgen. U kunt kiezen voor een mengsel van bijvoorbeeld graniet maar ook voor glasdeeltjes. Zoals gezegd wordt een Terrazzo keukenblad speciaal op maat gemaakt op uw wensen. Hieronder treft u de kleuren Terrazzo zoals aangegeven. Bij stap drie ziet u de prijs voor een Terrazzo keukenblad.

Voordelen Terrazzo

Voordelen Terrazzo

Terrazzo is een schitterende materiaalsoort voor in de keuken. Lees hieronder alle voordelen voor Terrazzo.

– Terrazzo wordt doorgaans op een dikte van 4,5 cm gemaakt waarbij het massief is. Dit zorgt ervoor dat een Terrazzo keukenblad erg robuust is.
– Door het polijsten van het Terrazzo oppervlak is het relatief eenvoudig schoon te maken. U hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor een krasje.
– Terrazzo is hittebestendig wanneer dit onbehandeld is. Impregneert u het Terrazzo dan is het aan te raden om een onderzetter te gebruiken om de impregneerlaag niet te beschadigen.

Nadelen Terrazzo

Nadelen Terrazzo

Terrazzo is een materiaalsoort dat vrij weinig nadelen heeft. Toch zijn er enkelen te noemen. Op dit tabblad treft u meer informatie aan over de Nadelen van Terrazzo.

– Terrazzo is enigszins poreus als het onbehandeld is. Dit komt doordat het uit kleine glas- of kwartsdeeltjes bestaat die gepolijst worden. Wilt u een volledig homogeen oppervlak? Dan kunt u het beste het blad impregneren.
– Terrazzo is vrij zwaar om te plaatsen. Zorgt u ervoor dat u de keuken altijd goed verankerd aan de muur zodat het blad zoveel mogelijk steun krijgt.

Prijzen Terrazzo

Prijzen Terrazzo aanrechtblad

De productie van Terrazzo is een traditioneel vakmanschap en uw aanrechtblad wordt dan ook volledig met de hand vervaardigd. Hoewel elk aanrechtblad een maatproduct is wordt bij Terrazzo het materiaal zelf ook naar uw eigen wens samengesteld. Terrazzo wordt standaard in 45 mm dik massief materiaal geproduceerd. De prijzen voor Terrazzo zijn tussen de € 250,- tot € 300,- per strekkende meter, afhankelijk van de gekozen samenstelling van de steentjes.

Prijzen Terrazzo aanrechtblad: uitsparingen

Type sparing: Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard: € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
OnderbouwSpoelbaksparing: € 199

Prijzen extra Randafwerkingen Terrazzo

De voorzijde is standaard afgewerkt en gepolijst. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 49,- per meter (inclusief verstek of waterkering).

Plinten en/of achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

 • Plinten van 4 t/m 6 cm hoog : € 49 per strekkende meter.
 • Plinten van 7 t/m 10 cm hoog: € 59 per strekkende meter.

Wij bieden achterwanden aan vanaf € 199 per vierkante meter. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben.

Rekenvoorbeeld

Indien uw blad dieper moet zijn dan 62 centimeter dan rekenen wij 15% per 10 centimeter dat uw blad dieper moet zijn. Stel dat u een blad van 2 meter lang wilt op 70 centimeter diep. De prijs wordt dan 2.00 x € 250 = € 500,- x 1.15 = € 587,50. Mocht het onduidelijk zijn hoe wij dit berekenen dan kunt u altijd even contact opnemen.

Stappenplan om een keukenblad bij Natuursteenstunter te kopen

Wilt u misschien een natuursteen werkblad kopen? Dat is een belangrijke beslissing die u waarschijnlijk weloverwogen wilt maken. Wij begrijpen dit uiteraard en willen u een goed en eerlijk advies geven om tot een goede keuze te komen. Wij werken daarom volgens een vast stappenplan zodat zowel u als wij weten waar wij aan toe zijn. Hieronder leest u de stappen zoals u deze kunt doorlopen alvorens u een schitterend nieuw werkblad in huis hebt!

Stap 1: informatie verzamelen

De eerste stap in het proces om een natuursteen werkblad aan te schaffen is het inwinnen van informatie. Wij kunnen u helpen bij het maken van een aankoopbeslissing maar het is dan wel handig als u weet wat uw wensen zijn. Om te weten wat u precies voor keuzes hebt is het handig als u het een en ander leest over natuursteen. Zo is 100% natuursteen lastiger in onderhoud dan bijvoorbeeld composiet, keramiek of Dekton. Deze industriële steensoorten hebben echter weer een andere uitstraling.

Stap 2: offerte opvragen en/of contact opnemen

Wanneer u onze website hebt gelezen en u wilt eens weten wat onze producten kosten kunt het beste een offerte aanvragen. Wij hebben drie verschillende manieren waarop dat kan:

 • U bent aan het oriënteren en wilt een snelle prijsopgave zonder al teveel details. Na ontvangst van uw aanvraag geven wij u binnen 24 uur een prijsindicatie;
 • U weet nog niet wat u wilt en u hebt meer informatie nodig voor het maken van een keuze. In dit geval geven wij u binnen 48 uur per e-mail of telefonisch meer uitleg over de keuzes die u heeft;
 • U weet wat u wilt en u wilt direct een gespecificeerde prijsopgave. Ook in dit geval geven wij u binnen 48 uur antwoord.

Naast het opvragen van een offerte is het ook mogelijk om andere vragen aan ons te stellen. Dit kan via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch:

 • Contact via ons contactformulier
 • E-mail naar offerte@natuursteenstunter.nl
 • Telefonisch naar 085 – 044 18 71

Stap 3: onze eerste offerte beoordelen + inmeten keukenblad

Nadat u de offerte van ons hebt ontvangen en dit een aantrekkelijk eerste aanbod vindt, dan kunnen wij het blad komen inmeten. Hiervoor moet de keuken wel grotendeels zijn afgebouwd omdat het anders lastig wordt. Hieronder leest u aan welke voorwaarden de keuken moet voldoen alvorens het blad ingemeten kan worden.

Voorwaarden om in te meten bij een keukenblad:

 • Een werkblad plaatst u eigenlijk in de allerlaatste fase van de aanbouw van een keuken. Hiervoor dient de keuken eigenlijk al zoveel mogelijk afgebouwd zijn en staan in de situatie zoals deze blijft;
 • De kastjes moeten volledig afgebouwd zijn en op de plek staan waar zij straks blijven staan. De deurtjes, frontjes of schappen hoeven nog niet aanwezig te zijn. Wel is het noodzakelijk dat u tenminste één deurtje of frontje in huis hebt zodat wij kunnen bepalen hoe diep het blad moet worden;
 • De keuken dient al aan de muur vastgemaakt te zijn zodat deze niet meer verschoven kan worden;
 • De keuken moet 100% waterpas staan om een juiste maat te kunnen bepalen. Wanneer een keuken scheef staat kan een blad mogelijk te klein of groot ingemeten worden.
 • Muren dienen al gestuct te zijn zodat het blad tegen de muur geplaatst en afgekit kan worden;
 • Als u tegels achter het blad wilt plaatsen dan dient dit al gebeurd te zijn. Plaatst u deze op het blad dan hoeft dit uiteraard nog niet direct gedaan te zijn;
 • Eventuele zijwanden of andere fronten zoals bij een eilandblad of hoge kast dienen al geplaatst te zijn;
 • Tijdens het inmeten dient een eventuele kookplaat aanwezig te zijn. Daarnaast moet u bepaald hebben waar de spoelbak geplaatst gaat worden en welk type dit gaat zijn.

Het is voor beide partijen vervelend als wij komen inmeten terwijl dit nog niet mogelijk is. Wij werken niet met boetes of voorrijkosten maar wij vragen u met klem om onze voorschriften op te volgen.

Stap 4: definitieve offerte

Nadat wij hebben ingemeten en de definitieve maatvoering hebben, kunnen wij een definitieve offerte opstellen. In deze offerte zijn afwijkingen in de maatvoering opgenomen waardoor de prijs iets lager of iets hoger kan zijn. Ook is het mogelijk dat extra’s zijn meegenomen zoals een smetplint, kraan, spoelbak of vensterbank.

Wanneer u de offerte accepteert maken wij een AutoCAD tekening op die naar de fabriek gestuurd wordt. Wanneer deze wordt geaccepteerd gaat de levertijd in en kunnen we het blad binnen enkele weken in Nederland verwachten.

Enkele voorwaarden en/of opmerkingen over het accepteren van de definitieve offerte:

 • U hoeft bij ons geen aanbetaling te doen. U betaalt pas wanneer onze producten zijn geleverd en u tevreden bent. U mag uiteraard wel een aanbetaling doen. Bij veel bouwfondsen heeft u vooraf een factuur nodig om een betaling te ontvangen. Wij kunnen u helpen bij deze stappen;
 • Door akkoord te gaan met onze offerte komt een rechtsgeldige verbintenis tot stand. Hiermee bent u verplicht om onze producten af te nemen, omdat het vrijwel altijd om maatproducten gaat;
 • Helaas zijn onze levertijden altijd indicatief en onderhevig aan externe factoren (zie hieronder). In 95% van de gevallen lukt het echter om binnen 30 dagen te leveren;
 • Wij hebben te maken met vakantiesluitingen van onze producenten in december/januari en juli/augustus. Vaak is het erg druk voordat men de deuren tijdelijk sluit waardoor levertijden kunnen oplopen. Hou hier rekening mee wanneer u in november/december of juni/juli besteld.
 • De meeste van onze producenten zitten in het buitenland. Hierdoor is het altijd mogelijk dat transport vertraging oploopt door een situatie op de weg. Wij hebben helaas al vervelende sneeuwbuien, grenscontroles en stakingen meegemaakt en dit kan voor een vertraging zorgen;
 • Wij begrijpen dat het vervelend is als u de keuken nog niet kunt gebruiken doordat u geen keukenblad heeft. Het wachten is echter minder vervelend voor u als u de keuken toch kunt gebruiken. Door een tijdelijk noodblad te plaatsen kunt u uw keuken toch gebruiken. Desgewenst bieden wij u aan om een noodblad te plaatsen;

Voor alle overige voorwaarden verwijzen wij u graag door naar onze algemene voorwaarden

Stap 5: productie en transport van fabriek naar onze overslag

Wanneer de productie voltooid is gaat uw order op transport naar Nederland. Zodra wij een seintje krijgen dat de order onderweg is nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen voor montage, bezorging of afhalen.

Stap 6: de montage of bezorging

U heeft bij ons de keuze om producten op te halen of om het te laten bezorgen. Verreweg de meeste mensen kiezen echter voor een montage door ons. Hiermee bent u ervan verzekerd dat het blad goed wordt geïnstalleerd. Daarnaast lopen wij het risico op eventuele schade tijdens de montage.

Wij hanteren verschillende serviceniveau’s, afhankelijk van uw wensen. Wanneer u het niet erg vindt om een handje mee te helpen bij bijvoorbeeld het tillen, dan scheelt dit in de prijs. Wilt u dit echter niet dan is het mogelijk dat wij tegen betaling een tilhulp meesturen.

Stap 7: afronding en gebruik

Nadat de montage is geslaagd kunt u bij ons het factuurbedrag voldoen. Het bedrag kunt u pinnen bij de monteur of u kunt het overmaken per internetbankieren. De monteur kan in dat laatste geval even vragen naar een bewijsje.

Na de montage en de betaling is het tijd om uw blad in gebruik te nemen. Sommige materiaalsoorten hebben wat onderhoud nodig en u kunt bij onze onderhoudsvoorschriften lezen wat hiervoor nodig is.

Hopelijk heeft u onze reviews gelezen om tot uw beslissing te komen. Hier staat namelijk dat wij gemiddeld meer dan een 9,5 scoren en wij zijn hier trots op. Wij vragen dan ook al onze klanten om een review achter te laten bij Trustpilot.

OFFERTE