9.5/10 TRUSTPILOT   |   FAQ  OFFERTE  CONTACT

Keramiek werkblad

Keramiek

natuursteenstunter-keramiek-werkblad

Interesse in een keramiek werkblad?

Een keramiek werkblad is duurzaam en praktisch. Dit komt doordat keramiek is opgebouwd uit een mengsel van grondstoffen zoals porselein, klei en kleurstoffen die vermengd worden met een bindmiddel. Dit mengsel wordt geperst en vervolgens gebakken zodat het licht is en toch heel stevig.

Keramiek werkblad verkrijgbaar in meerdere merken

Bij Natuursteenstunter verkopen wij keramiek in verschillende merken. Zo hebben wij Neolith by Thesize in ons assortiment, dit is het merk dat wij al jarenlang naar volle tevredenheid in ons assortiment voeren. Neolith is verkrijgbaar in verschillende kleurcollecties: van vrolijke kleurtjes tot aan ruige industriële kleurstellingen. Meer informatie over Neolith treft u aan op de productpagina.

Naast een keramiek werkblad van Neolith leveren wij ook keramiek van Extrolite. Extrolite levert keramiek in natuurlijke kleuren die passen bij een rustieke uitstraling van de keuken, badkamer of voor andere toepassingen. Meer informatie over deze materiaalsoort treft u op de productpagina over Extrolite.

Tot slot hebben bieden wij ook nieuwkomer Laminam aan. Laminam heeft enkele zeer verrassende designs in het assortiment. Daarnaast zijn er ook kleurstellingen met een reliëf of hele rauwe kleuren zoals de Pietra series.

 • Keramiek-Neolith

  Neolith keramiek aanrechtblad

  Neolith by TheSize is het merk dat wij het langste in ons assortiment hebben. Klik op de afbeelding hierboven om…

 • Keramiek-Laminam

  Laminam keramiek aanrechtblad

  Neolith by TheSize is het merk dat wij het langste in ons assortiment hebben. Klik op de afbeelding hierboven om…

 • Keramiek-Extrolite

  Extrolite keramiek aanrechtblad

  Extrolite staat bekend om haar fraaie designs. Verder hebben zij keramiek ontwikkeld dat gepolijst kan worden

 • Keramiek-Lapitec

  Lapitec aanrechtblad

  Neolith by TheSize is het merk dat wij het langste in ons assortiment hebben. Klik op de afbeelding hierboven om…

Eigenschappen, bewerkingsmogelijkheden, voordelen & nadelen keramiek werkblad

Zoals wij al kort hebben aangegeven heeft een keramiek werkblad geweldige eigenschappen voor in de keuken, badkamer of voor een tafel, vensterbanken, zwembad of als wandbekleding. Hieronder treft u de eigenschappen, voordelen en nadelen van het materiaal.

Eigenschappen

Keramiek werkblad: zeer praktisch op alle fronten

Werkbladen van Keramiek hebben een set fraaie eigenschappen waardoor het materiaal multi-inzetbaar is. Het materiaal is bijzonder hard waardoor u hete pannen of schalen er direct op kunt plaatsen. Het materiaal is krasvast dus wanneer u onverhoopt uitschiet met een mes dan heeft dit alleen gevolgen voor het mes. Door de homogene, niet-poreuze toplaag is intrekken van vloeistoffen, vetten en vocht praktisch uitgesloten. Dit is wel zo prettig als u helemaal uw gang wilt gaan tijdens het koken! Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is dit stuk high-tech materiaal ook nog erg licht van gewicht. Dit is handig bij de installatie en verminderd het risico op beschadiging fors. Daarnaast is een lager gewicht wel zo vriendelijk voor de keuken.

Keramiek aanrechtblad: een moderne uitstraling voor een betaalbare prijs

Werkbladen van keramiek kunnen een moderne uitstraling hebben wat schitterend staat in een design keuken. Daarnaast zijn er nieuwe kleurstellingen die op natuursteen lijken. Hoewel het materiaal zeer duurzaam is zijn de prijzen toch betaalbaar waardoor een keramiek werkblad ook voor de lagere budgetten betaalbaar is. Het materiaal is beschikbaar in verschillende diktes voor toepassingen in de keuken, badkamer, voor binnen of voor buiten, eigenlijk is het overal wel geschikt voor!

Bewerkingsmogelijkheden

Bewerkingsmogelijkheden keramiek aanrechtblad

Keramiek is een materiaal dat wordt geproduceerd vanuit natuurlijke materialen zoals klei en gemalen steen. De toplaag van het keramiek wordt tijdens de productie van het materiaal voorzien van een reliëf dat lijkt op steen of bijvoorbeeld textiel, hout of ijzer. Na productie van bijvoorbeeld graniet is het mogelijk om dit te polijsten. In het geval van keramiek is dit echter niet mogelijk: het materiaal is van tevoren al voorzien van de uiteindelijke bewerking. Bij graniet of composiet kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gepolijste, leather of gezoete afwerking. In het geval van keramiek kiest u voor een kleur inclusief afwerking. Elke kleur heeft hierbij een eigen reliëf.

Gezoete afwerking keramiek werkblad

De bewerkingen van de Neolith Colorfeel, Fusion en de Classtone lijn van Neolith en de Terra collection van Extrolite bestaan uit een matte afwerking die op gezoet graniet of marmer lijkt. Wanneer u het oppervlakte bekijkt dan heeft dit een egaal reliëf waardoor de kleur goed uitkomt. Ook in strijklicht of zonlicht glanst het blad niet en dit zorgt voor een modern design effect. Wilt u weten welke kleuren er precies in de Colorfeel, Fusion & Classtone kleuren vallen? Kijk dan hieronder bij de kleurmogelijkheden.

Speciale reliëfs: textiel, ijzer of houtreliëf

Naast de normale imitaties van natuursteen is het ook mogelijk om een blad te kiezen met een reliëf. Zo wordt de Iron serie van Neolith veel verkocht. Hierbij lijkt het blad op een verroeste ijzer of koperplaat maar zonder de negatieve eigenschappen hier van. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een witte design keuken geeft dit een schitterend effect. Naast het ijzerreliëf heeft u ook de keuze uit een textiel reliëf of een houtreliëf. Beide opties hebben een matte afwerking en zijn eigenlijk niet van echt te onderscheiden. De houttekeningen zien er verrassend overtuigend uit: u heeft echter een houtlook met keramiek eigenschappen. Wilt u weten hoe de kleuren eruit zien? Kijk dan bij de kleuren hier beneden.

Voordelen

Voordelen keramiek werkblad

De eigenschappen verklappen het al een beetje: keramiek is een geweldige materiaalsoort voor in de keuken. Hieronder zetten wij alle voordelen voor een keramiek aanrechtblad op een rijtje:

– Keramiek is krasvast, vormvast en hittebestendig. Het is bij keramiek mogelijk om een hete pan op het blad te zetten: er gebeurd dan helemaal niets met het blad. Daarnaast is het materiaal bijzonder krasvast. Wij raden u echter nog wel aan om een snijplank te gebruiken: uw messen zullen anders snel slijten.
– De toplaag is zeer hygiënisch doordat deze volledig homogeen is: vloeistoffen kunnen niet in het materiaal trekken.
Keramiek is onderhoudsvrij: u hoeft het slechts met een doekje af te nemen en het blad is klaar om opnieuw te gebruiken.
– Keramiek is veelal verkrijgbaar tot een grootte van 360 bij 120 cm. Keramiek wordt veel gebruikt voor keukens met een groot eilandblad. Doordat er hele grote platen materiaal beschikbaar is kunt u voor grote afmetingen kiezen.
– Er zijn hele bijzondere designs beschikbaar: het is een uniek product hierdoor. Vrijwel elke kleur geeft een compleet eigen moderne look aan de keuken. De Classtone kleurgroep imiteert marmer echter op een overtuigende wijze en zorgt juist voor een hele klassieke look.

Nadelen

Nadelen keramiek werkblad

Een keramiek werkblad heeft gelukkig maar heel erg weinig nadelen. Hieronder willen wij toch de twee mogelijke nadelen noemen die dit materiaal heeft:

– De prijs is vrij hoog. Keramiek is echt een topmateriaal voor in de keuken maar doordat het productieproces erg uitgebreid is ligt de vierkante meterprijs hoog. Wanneer u bijvoorbeeld een eilandblad of vensterbanken van keramiek wilt dan moet dit altijd standaard worden afgewerkt met een randafwerking. Dit komt doordat het 12 mm massieve plaatmateriaal zich na productie slecht laat bewerken.
– Keramiek is niet onverwoestbaar. Het materiaal is zeer stevig en flexibel maar het is helaas niet stootvast. Met name de randen van het blad blijven – net zoals bij alle materiaalsoorten – altijd kwetsbaar wanneer er een bord, pan of schaal op zou vallen.
– Wij raden daarom altijd aan om een vlakinbouw spoelbak te nemen. Hoewel het mogelijk is om een onderbouw spoelbak te nemen, ziet u bij de afwerking van de spoelbak dat het materiaal uit meerdere laagjes bestaat. Wij vinden dit minder mooi maar als u dit niet belangrijk vindt dan is dit eigenlijk geen nadeel.

Stappenplan om een keukenblad bij Natuursteenstunter te kopen

Wilt u misschien een natuursteen werkblad kopen? Dat is een belangrijke beslissing die u waarschijnlijk weloverwogen wilt maken. Wij begrijpen dit uiteraard en willen u een goed en eerlijk advies geven om tot een goede keuze te komen. Wij werken daarom volgens een vast stappenplan zodat zowel u als wij weten waar wij aan toe zijn. Hieronder leest u de stappen zoals u deze kunt doorlopen alvorens u een schitterend nieuw werkblad in huis hebt!

Stap 1: informatie verzamelen

De eerste stap in het proces om een natuursteen werkblad aan te schaffen is het inwinnen van informatie. Wij kunnen u helpen bij het maken van een aankoopbeslissing maar het is dan wel handig als u weet wat uw wensen zijn. Om te weten wat u precies voor keuzes hebt is het handig als u het een en ander leest over natuursteen. Zo is 100% natuursteen lastiger in onderhoud dan bijvoorbeeld composiet, keramiek of Dekton. Deze industriële steensoorten hebben echter weer een andere uitstraling.

Stap 2: offerte opvragen en/of contact opnemen

Wanneer u onze website hebt gelezen en u wilt eens weten wat onze producten kosten kunt het beste een offerte aanvragen. Wij hebben drie verschillende manieren waarop dat kan:

 • U bent aan het oriënteren en wilt een snelle prijsopgave zonder al teveel details. Na ontvangst van uw aanvraag geven wij u binnen 24 uur een prijsindicatie;
 • U weet nog niet wat u wilt en u hebt meer informatie nodig voor het maken van een keuze. In dit geval geven wij u binnen 48 uur per e-mail of telefonisch meer uitleg over de keuzes die u heeft;
 • U weet wat u wilt en u wilt direct een gespecificeerde prijsopgave. Ook in dit geval geven wij u binnen 48 uur antwoord.

Naast het opvragen van een offerte is het ook mogelijk om andere vragen aan ons te stellen. Dit kan via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch:

 • Contact via ons contactformulier
 • E-mail naar offerte@natuursteenstunter.nl
 • Telefonisch naar 085 – 044 18 71

Stap 3: onze eerste offerte beoordelen + inmeten keukenblad

Nadat u de offerte van ons hebt ontvangen en dit een aantrekkelijk eerste aanbod vindt, dan kunnen wij het blad komen inmeten. Hiervoor moet de keuken wel grotendeels zijn afgebouwd omdat het anders lastig wordt. Hieronder leest u aan welke voorwaarden de keuken moet voldoen alvorens het blad ingemeten kan worden.

Voorwaarden om in te meten bij een keukenblad:

 • Een werkblad plaatst u eigenlijk in de allerlaatste fase van de aanbouw van een keuken. Hiervoor dient de keuken eigenlijk al zoveel mogelijk afgebouwd zijn en staan in de situatie zoals deze blijft;
 • De kastjes moeten volledig afgebouwd zijn en op de plek staan waar zij straks blijven staan. De deurtjes, frontjes of schappen hoeven nog niet aanwezig te zijn. Wel is het noodzakelijk dat u tenminste één deurtje of frontje in huis hebt zodat wij kunnen bepalen hoe diep het blad moet worden;
 • De keuken dient al aan de muur vastgemaakt te zijn zodat deze niet meer verschoven kan worden;
 • De keuken moet 100% waterpas staan om een juiste maat te kunnen bepalen. Wanneer een keuken scheef staat kan een blad mogelijk te klein of groot ingemeten worden.
 • Muren dienen al gestuct te zijn zodat het blad tegen de muur geplaatst en afgekit kan worden;
 • Als u tegels achter het blad wilt plaatsen dan dient dit al gebeurd te zijn. Plaatst u deze op het blad dan hoeft dit uiteraard nog niet direct gedaan te zijn;
 • Eventuele zijwanden of andere fronten zoals bij een eilandblad of hoge kast dienen al geplaatst te zijn;
 • Tijdens het inmeten dient een eventuele kookplaat aanwezig te zijn. Daarnaast moet u bepaald hebben waar de spoelbak geplaatst gaat worden en welk type dit gaat zijn.

Het is voor beide partijen vervelend als wij komen inmeten terwijl dit nog niet mogelijk is. Wij werken niet met boetes of voorrijkosten maar wij vragen u met klem om onze voorschriften op te volgen.

Stap 4: definitieve offerte

Nadat wij hebben ingemeten en de definitieve maatvoering hebben, kunnen wij een definitieve offerte opstellen. In deze offerte zijn afwijkingen in de maatvoering opgenomen waardoor de prijs iets lager of iets hoger kan zijn. Ook is het mogelijk dat extra’s zijn meegenomen zoals een smetplint, kraan, spoelbak of vensterbank.

Wanneer u de offerte accepteert maken wij een AutoCAD tekening op die naar de fabriek gestuurd wordt. Wanneer deze wordt geaccepteerd gaat de levertijd in en kunnen we het blad binnen enkele weken in Nederland verwachten.

Enkele voorwaarden en/of opmerkingen over het accepteren van de definitieve offerte:

 • U hoeft bij ons geen aanbetaling te doen. U betaalt pas wanneer onze producten zijn geleverd en u tevreden bent. U mag uiteraard wel een aanbetaling doen. Bij veel bouwfondsen heeft u vooraf een factuur nodig om een betaling te ontvangen. Wij kunnen u helpen bij deze stappen;
 • Door akkoord te gaan met onze offerte komt een rechtsgeldige verbintenis tot stand. Hiermee bent u verplicht om onze producten af te nemen, omdat het vrijwel altijd om maatproducten gaat;
 • Helaas zijn onze levertijden altijd indicatief en onderhevig aan externe factoren (zie hieronder). In 95% van de gevallen lukt het echter om binnen 30 dagen te leveren;
 • Wij hebben te maken met vakantiesluitingen van onze producenten in december/januari en juli/augustus. Vaak is het erg druk voordat men de deuren tijdelijk sluit waardoor levertijden kunnen oplopen. Hou hier rekening mee wanneer u in november/december of juni/juli besteld.
 • De meeste van onze producenten zitten in het buitenland. Hierdoor is het altijd mogelijk dat transport vertraging oploopt door een situatie op de weg. Wij hebben helaas al vervelende sneeuwbuien, grenscontroles en stakingen meegemaakt en dit kan voor een vertraging zorgen;
 • Wij begrijpen dat het vervelend is als u de keuken nog niet kunt gebruiken doordat u geen keukenblad heeft. Het wachten is echter minder vervelend voor u als u de keuken toch kunt gebruiken. Door een tijdelijk noodblad te plaatsen kunt u uw keuken toch gebruiken. Desgewenst bieden wij u aan om een noodblad te plaatsen;

Voor alle overige voorwaarden verwijzen wij u graag door naar onze algemene voorwaarden

Stap 5: productie en transport van fabriek naar onze overslag

Wanneer de productie voltooid is gaat uw order op transport naar Nederland. Zodra wij een seintje krijgen dat de order onderweg is nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen voor montage, bezorging of afhalen.

Stap 6: de montage of bezorging

U heeft bij ons de keuze om producten op te halen of om het te laten bezorgen. Verreweg de meeste mensen kiezen echter voor een montage door ons. Hiermee bent u ervan verzekerd dat het blad goed wordt geïnstalleerd. Daarnaast lopen wij het risico op eventuele schade tijdens de montage.

Wij hanteren verschillende serviceniveau’s, afhankelijk van uw wensen. Wanneer u het niet erg vindt om een handje mee te helpen bij bijvoorbeeld het tillen, dan scheelt dit in de prijs. Wilt u dit echter niet dan is het mogelijk dat wij tegen betaling een tilhulp meesturen.

Stap 7: afronding en gebruik

Nadat de montage is geslaagd kunt u bij ons het factuurbedrag voldoen. Het bedrag kunt u pinnen bij de monteur of u kunt het overmaken per internetbankieren. De monteur kan in dat laatste geval even vragen naar een bewijsje.

Na de montage en de betaling is het tijd om uw blad in gebruik te nemen. Sommige materiaalsoorten hebben wat onderhoud nodig en u kunt bij onze onderhoudsvoorschriften lezen wat hiervoor nodig is.

Hopelijk heeft u onze reviews gelezen om tot uw beslissing te komen. Hier staat namelijk dat wij gemiddeld meer dan een 9,5 scoren en wij zijn hier trots op. Wij vragen dan ook al onze klanten om een review achter te laten bij Trustpilot.

OFFERTE