Keukentrends van 2018

Keukentrends van 2018
1 maart 2018 ruth vreemann

Wat zijn de keukentrends van 2018?

Dit jaar is de natuur een grote inspiratie voor de woontrends. Hierbij kunt u denken aan planten en natuurlijke materialen zoals marmer en hout. Ook spelen gedurfde kleuren een grote rol, zoals zwart en nachtblauw. Daarnaast blijft de industriële woonstijl een trend voor dit jaar. Verder gaan we ook dit jaar weer veel Scandinavische kleuren terugzien.

Natuurlijke keuken, Dekton

Industriële woonkeuken

Woonkeuken scandinavisch blauw

Woonkeuken scandinavisch blauw

De woonkleuren van 2018

De woonkleuren van dit jaar kunnen mooi gecombineerd worden en passen goed bij verschillende woonstijlen. De woonkleuren van 2018 zijn: wit, groen, blauw, goud en brons. Daarnaast zijn Scandinavische kleuren, natuurkleuren en gedurfde kleuren de trend dit jaar. Scandinavische kleuren zijn grijze pasteltinten, zoals licht grijs en blauwgrijs.

Groen marmer verde guetemala

Marmer Verde guetemala

Keramiek La boheme

Keramiek La boheme

Marmer Green Rainforest

Marmer Green rainforest

Keramiek Iron corten

Dekton Ventus

Dekton Ventus

Marmer Nero Marquina

Marmer Nero Marquina

De 6 keukentrends van 2018

1. Botanische keuken

Dit jaar is een van de trends meer groen in huis. Bij deze trend mag het huis dus gezellig gemaakt worden met planten in allerlei formaten. Daarnaast sluit de kleur groen aan bij deze trend, voor zowel meubels, muren of interieur. De botanische keuken is onderdeel van de groene trend. Planten zoals kruidenplantjes spelen een grote rol bij de botanische keuken. De kleur groen is dan ook zeer bijpassend bij deze trend. Materialen die bij de botanische keuken passen zijn lichte houtsoorten en lichte natuursteensoorten. De botanische keukentrend zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling.

Botanische keuken keramiek & hout

Botanische houten keuken

Botanische keuken,marmer bianca carrara

Botanische keuken, marmer Bianco Carrara

2. Keuken met natuurlijke elementen

De basiskleur voor een lichte en natuurlijke uitstraling is wit. Daarnaast staan lichte en natuurlijke materialen centraal bij deze trend. Doordat de kastjes veelal wit zijn bij deze trend, kan er gemakkelijk gecombineerd worden met andere materialen. Om een lichte en natuurlijke ogende keuken te krijgen, wordt deze witte kastjes gecombineerd met bijvoorbeeld een lichte houtsoort of een lichte kleur beton. Ook passen andere natuurlijke materialen zoals een lichte marmersoort goed bij deze trend. Deze keukentrend geeft de keuken een warme en open uitstraling.

Natuurlijke keuken, keramiek

Natuurlijke keuken, keramiek Arabescato

Natuurlijke keuken, betonlook

Natuurlijke keuken, beton look

3. Chique keuken met donkere elementen

Een tegenovergestelde trend van de natuurlijke keuken is de chique keuken met donkere elementen. Denk hierbij aan de gedurfde kleuren zwart en antraciet. Hierbij passen materialen zoals graniet of bijvoorbeeld de marmersoort Nero Marquina. De donkere kleuren geven de keuken een chique uitstraling.

Chique keuken, graniet

Chique keuken, graniet

Chique keuken, graniet gezoet

Chique keuken, graniet

4. Monochrome keuken

Een andere keukentrend is de monochrome keuken. De gehele keuken is dan uitgevoerd in een kleur zoals zwart of wit. De monochrome keuken past bijna overal bij en is dus makkelijk te combineren. Deze keukentrend geeft de keuken een stilistische uitstraling.

Monochrome keuken composiet

Monochrome keuken, composiet

Monochrome keuken, composiet

Donker monochrome keuken, composiet

5. Woonkeuken

Ook de woonkeuken is een woontrend die steeds vaker voorkomt. Bij deze trend wordt de keuken en de woonkamer niet meer van elkaar gescheiden. De keuken en de woonkamer lopen dan vaak in elkaar door. Bijpassend voor deze trend zijn dan ook kookeilanden en barretjes die verbonden zijn aan de keuken. De visite kan gezellig aan het kookeiland of de bar zitten, tijdens het koken. De woonkeuken zorgt voor een fijne open woonruimte, waarbij gezelligheid centraal staat.

Kookeiland keramiek

Woonkeuken, keramiek

Woonkeuken met kookeiland dekton aura

Woonkeuken met kookeiland, dekton Aura

6. Industriële keuken

Dit jaar blijft ook de industriële keuken nog een trend. Bij deze trend horen ruwe en stoere materialen. Denk hierbij aan materialen zoals hout, beton, graniet, marmer en composiet. Ook passen vintage keukenapparatuur en stoere verlichting zeer goed bij een industriële keuken.  Mooi aansluitend bij deze trend is dan ook een robuuste spoelbak, bijvoorbeeld in een zwarte kleur. En om de look compleet te maken wordt er Pitt cooking geplaatst in het aanrechtblad. Bij PITT cooking worden de kookpitten in het keukenblad verwerkt en is er geen kookplaat zichtbaar. Deze keukentrend geeft de keuken een stoere en robuuste uitstraling.

Industriële keuken met pitt cooking

Industriële keuken, met Pitt cooking

Industriële keuken

Industriële keuken, keramiek

TIJDELIJKE FOOTER WIJZIGING
OFFERTE