Onderhoud keukenblad

Onderhoud keukenblad

Onderhoud keukenblad

Wanneer u een keukenblad heeft van graniet, composiet, keramiek, Dekton of Terrazzo dan wilt u deze natuurlijk in een topstaat behouden. Door de hoge kwaliteit van onze materialen, steensoorten en kwaliteitsmerken is dit vrijwel altijd gegarandeerd maar in sommige gevallen vergt dit wel uw hulp. Onderhoud is bij sommige materialen namelijk erg belangrijk terwijl bij andere materialen dit bijna niet hoeft. In deze rubriek proberen wij u uit te leggen hoe u uw huidige of toekomstige keukenblad het beste kunt onderhouden. Wij willen namelijk dat u lang kunt blijven genieten van uw blad.

Onderhoud keukenblad in het algemeen

Over het algemeen kunnen we stellen dat hoe groter de factor ‘natuurproduct‘  is, hoe meer onderhoud het aanrechtblad vergt. Met andere woorden: als het een natuurproduct is dan heeft dit meer onderhoud nodig dan een blad dat van natuurlijke producten kunstmatig is samengesteld. Dus: graniet wordt direct in de natuur gewonnen, en composiet of Terrazzo wordt samengesteld uit natuurlijke producten. Keramiek en Dekton wordt samengesteld uit natuurlijke producten die vervolgens nog eens chemisch of met compressie worden bewerkt. Dit wordt gedaan om de producten eigenschappen mee te geven waardoor ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Toch kunnen wij voor elk producten tips geven over hoe u deze het beste kunt onderhouden.

Klik op de materiaalsoort hier beneden om meer over de betreffende materiaalsoort te weten te komen:

Onderhoud natuursteen

Onderhoudsadvies voor graniet

Graniet is redelijk makkelijk in gebruik maar heeft wel wat onderhoud nodig.

Onderhoudsadvies voor leisteen

Leisteen is een poreus gesteente, wat betekent dat deze steensoort wat meer onderhoud nodig heeft. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

Onderhoudsadvies voor marmer

Marmer behoeft relatief veel onderhoud, een goede behandeling van uw aanrechtblad is dus gewenst. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

Onderhoudsadvies voor Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is redelijk poreus, waardoor hij wat meer onderhoud nodig heeft dan de meeste andere natuurstenen. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

Onderhoudsadvies voor travertin

Travertin is een poreus gesteente, welke wat meer onderhoud behoeft dan de meeste andere natuurstenen. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

Onderhoudsadvies voor basalt

Doordat basalt een puur natuur product is, heeft het wat meer onderhoud nodig. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

Onderhoud industriële materiaalsoorten of half-fabricaten

Onderhoudsadvies voor keramiek

Keramiek is een makkelijk gesteente welke weinig onderhoud behoeft. Wel zijn er tips voor het kleurbehoud. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

Onderhoudsadvies voor beton

Beton is een poreus materiaal welke relatief veel onderhoud nodig heeft. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

Onderhoudsadvies voor composiet

Composiet is een relatief makkelijk gesteente, maar onjuist gebruik kan lijden tot schade. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

Onderhoudsadvies voor terrazzo

Terrazzo is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waardoor het wat poreuzer is dan andere industriële materialen. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

Onderhoudsadvies voor dekton

Dekton is een oersterk materiaal, maar kan door ondeugdelijk gebruik beschadigd raken. Klik hier voor een onderhoudsadvies.

TIJDELIJKE FOOTER WIJZIGING
OFFERTE