Onderhoud van Dekton

Onderhoud van dekton

Onderhoud van dekton keukenblad

Dekton is een industrieel vervaardigd product, dat gemaakt wordt van glas, porselein en kwarts. Er wordt een hard materiaal gekweekt door het bloot te stellen aan een chemische reactie. Het materiaal wordt hier zo hard door, dat het een erg grote dichtheid heeft en het stevigste materiaal is. Doordat het zo dicht is, heeft het geen oneffenheden. Dit maakt het blad bijzonder hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Tevens trekken er amper tot geen vlekken in, omdat het blad verre van poreus is; het is dicht en glad! Ook is het materiaal minder breukgevoelig dan andere materialen door de bijzondere samenstelling van de toplaag. Het is echter niet zo dat Dekton alles kan weerstaan, vandaar een dit onderhoudsvoorschrift.

De volgende stappen dienen doorlopen te worden voordat het product in gebruik wordt genomen.

Stap 1: Reinigen

Eerste reiniging van nieuw geplaatste oppervlakken

Om het blad schoon te maken, kunt u een droge doek gebruiken om het stof er af te halen. Vaak is dit voldoende, maar een vochtige doek kan ook uitkomst bieden. Afhankelijk van de afwerking ontstaan er wat sneller vlekken/vegen op het oppervlak; dit kan worden verholpen met een vochtige doek.

Stap 2: Beschermen

Doordat Dekton een dicht materiaal is, zonder poreusheid, is het niet te behandelen met een impregneermiddel. Dit is echter niet erg; het materiaal is zo dicht dat er geen vlekken of kringels ontstaan door het intrekken van vloeistoffen, er kan namelijk niks intrekken!

Stap 3: in gebruik nemen van het keukenblad

In gebruik nemen van het keukenblad

U kunt Dekton gelijk in gebruik nemen!

Stap 4: dagelijks onderhoud

Hoe maakt u het blad dagelijks schoon?

Om uw blad schoon te maken, is een droge of vochtige doek al genoeg bij Dekton.

Waar extra op letten?

  • Bij wat hardnekkigere vlekken, kunt u een sopje gebruiken. Dit is meestal voldoende bij Dekton.
  • Bij materialen die hard worden, zoals kauwgom, dient u het eerst te laten uitharden voordat u het met een stompe kunststofschraper van het oppervlak weghaalt.
  • Ga nooit op het blad zitten of staan! Doordat Dekton een van de sterkste materialen is, denken mensen dat dit kan. Echter kan ook dit materiaal breken en scheuren door ondeugdelijk gebruik.
  • Wij adviseren om onderzetters te gebruiken om pannen of hete schalen op het aanrechtblad te zetten, evenals snijplanken voor het snijden van groenten of overige producten.

Voorwaarden onderhoudstips

Deze informatie werd met grote zorg verzameld en dient louter als indicatie. Deze informatie biedt geen garantie en dient als hulpmiddel en extra geheugensteun voor het onderhoud van dekton. Wilt u meer weten over het onderhoud of heeft u nog andere vragen naar aanleiding van het lezen van dit onderhoudsadvies? U kunt altijd contact met ons opnemen via de contactpagina.

TIJDELIJKE FOOTER WIJZIGING
OFFERTE