Onderhoud van dekton keukenblad
Dekton is een industrieel vervaardigd product, dat gemaakt wordt van glas, porselein en kwarts. Er wordt een hard materiaal gekweekt door het bloot te stellen aan een chemische reactie. Het materiaal wordt hier zo hard door, dat het een erg grote dichtheid heeft en een stevig materiaal is. Doordat het materiaal zo dicht is, heeft het geen oneffenheden. Dit maakt het blad bijzonder hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Tevens trekken er amper tot geen vlekken in, omdat het blad verre van poreus is; het is dicht en glad! Ook is het materiaal minder krasgevoelig dan andere materialen door de bijzondere samenstelling van de toplaag. Het is echter niet zo dat Dekton alles kan weerstaan, vandaar een dit onderhoudsvoorschrift.
De volgende stappen dienen doorlopen te worden voordat het product in gebruik wordt genomen.
Stap 1: Reinigen
Eerste reiniging van nieuw geplaatste oppervlakken
Om het blad schoon te maken, kunt u een droge doek gebruiken om het stof er af te halen. Vaak is dit voldoende, maar een vochtige doek kan ook uitkomst bieden.
Stap 2: Beschermen
Doordat Dekton een dicht materiaal is, zonder poreusheid, is het niet te behandelen met een impregneermiddel. Dit is echter niet erg; het materiaal is zo dicht dat er geen vlekken of kringen ontstaan door het intrekken van vloeistoffen, er kan namelijk niks intrekken!
Stap 3: In gebruik nemen van het keukenblad
In gebruik nemen van het keukenblad
U kunt Dekton gelijk in gebruik nemen!
Stap 4: Dagelijks onderhoud
Hoe maakt u het blad dagelijks schoon?
Een droge doek en een vochtige doek met wat schoonmaakmiddel is voor Dekton al genoeg om uw blad schoon te maken.
Waar moet u extra op letten?
- Voor het dagelijks schoonmaken kunt u groene zeep, Dreft of allesreiniger gebruiken. Bij de wat hardnekkigere vlekken kunt u Cif cream gebruiken. Dit is meestal voldoende bij Dekton.
- Bij materialen die hard worden, zoals kauwgom, dient u het eerst te laten uitharden voordat u het met een stompe kunststofschraper van het oppervlak weghaalt.
- Ga nooit op het blad zitten of staan! Doordat Dekton een van de sterkste materialen is, denken mensen dat dit kan. Echter kan dit materiaal breken en scheuren door druk belasting.
- Wij adviseren om onderzetters te gebruiken om pannen of hete schalen op het aanrechtblad te zetten. Ook adviseren wij bij het snijden van groente en andere producten het gebruik van een snijplank.
Voorwaarden onderhoudstips
Deze informatie werd met grote zorg verzameld en dient louter als indicatie. Deze informatie biedt geen garantie en dient als hulpmiddel en extra geheugensteun voor het onderhoud van dekton. Wilt u meer weten over het onderhoud of heeft u nog andere vragen naar aanleiding van het lezen van dit onderhoudsadvies? U kunt altijd contact met ons opnemen via de contactpagina.