Kranen

Wilt u een keukenkraan kopen? Bekijk hier ons assortiment in keukenkranen

Bij Natuursteenstunter draait het niet alleen maar om keukenbladen. Desgewenst kunnen wij alles zo volledig mogelijk opleveren. Bent u dus op zoek naar een mooie keuken kraan, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast geven wij graag een stukje advies over de keuze voor een kraan. Dit advies leest u hieronder en daarnaast treft u hier tevens ons aanbod.

Waar moet u op letten bij een keukenkraan kopen?

Bij de aanschaf van uw kraan voor in de keuken of badkamer is het belangrijk dat zaken zoals de betaalbaarheid, het gebruiksgemak, kwaliteit en design goed in balans zijn. We kennen hele fraaie design kranen die amper te gebruiken zijn. Daarnaast zien hele handige kranen er soms niet mooi uit. In ons assortiment streven we naar een balans tussen betaalbaarheid, design en het belangrijkste: de functionaliteit. We kunnen allereerst een onderscheid maken in kranen voor de wastafel, badkranen of natuurlijk de keukenkraan. Bij Natuursteenstunter focussen wij ons op die laatste categorie. Binnen deze categorie kennen wij de handmengkranen en de enkelgreep-kranen. In de paragrafen hieronder vertellen wij wat over de verschillen tussen beide modellen.

Handmengkranen en ééngreepskranen

De handmengkraan zal bekend zijn bij de meeste mensen. Het gaat hierbij om een keukenkraan met twee knoppen: links en rechts van de kraan en hiermee kunt u zelf de hoeveelheid warm en koud water regelen. Het voordeel van dit systeem is dat het erg robuust veilig is: het is vaak op voorhand duidelijk wat warm en koud is. De prijzen van de handmengkraan is vaak ook lager dan dat van de eengreepskraan. Het nadeel is echter dat als u volledig warm of koud kiest dat dit vaak te merken is in de waterdruk in het gehele huis, zeker wanneer er behoorlijk wat druk op de leidingen staat. Daarnaast is het lastiger om de kraan met één hand te bedienen: u moet om en om de warmte instellen.

In het geval van een eenknopskraan werkt dit wat anders doordat de watertemperatuur al van tevoren is ingesteld. In de meeste gevallen kiest men bij het gebruik de middelste lauw-water stand wat ervoor zorgt dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast is de hoeveelheid water makkelijker te kiezen, zelfs met één hand. Zoals u al leest valt er voor beide type kranen wel meerdere voor- en nadelen te bedenken. Het belangrijkste is echter om een kraan te kiezen die past bij uw eigen smaak qua bedieningsgemak. In onze showroom kunt u altijd diverse kranen uittesten.

Kranen met of zonder een broes (sproeikop)

In ons assortiment hebben wij tevens kranen met een flexibele sproeikop. Dit is erg handig wanneer u de afwas wilt voorspoelen voor het gebruik in een vaatwasser. Wanneer u geen vaatwasser heeft dan is dit type spoelkop natuurlijk helemaal handig omdat u goed in bijvoorbeeld de pannen kunt komen met de waterstraal.

Roestvrij staal (RVS) of chroom

Naast de keuze voor het type kraan heeft u bij ons de keuze uit twee materiaalsoorten: verchroomd of roestvrij staal (RVS). Verchroomde kranen hebben vaak iets meer onderhoud nodig: u dient er af en toe een doekje overheen te halen. Daarnaast is chroom gevoeliger voor kalkaanslag dan RVS. RVS is vaak veel beter bestand tegen spetters en vlekken. Het materiaal is echter wel matter dan chroom en dit is ook weer een kwestie van smaak. Qua prijzen ligt RVS vaak iets hoger dan chroom.

Ons aanbod in keukenkranen

Nieuwsgierig geworden over wat wij u te bieden hebben? Hieronder treft ons aanbod in kranen van ons eigen import:

[nggallery id=18]

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken