Prijzen Composiet

Let op: dit is een verouderde pagina!

Ga naar onze nieuwe pagina

Prijzen Composiet aanrechtblad

De ‘prijzen composiet aanrechtblad’ trof u eerder hier aan. Wij werkten eerst met zes verschillende prijsgroepen maar vanaf eind 2016 werken wij met een ander systeem. U treft in onze webshop alle prijzen van het composiet aan. Hieronder leest u hoe deze prijs tot stand komt.

Een composiet aanrechtblad: massief of opdikken?

Bij de keuze van uw materiaal zit er een verschil of u 12 mm massief materiaal wilt of dat u uw aanrechtblad wordt ‘opgedikt’: hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden.

Massief composiet aanrechtblad

Wanneer u een massief blad kiest dan wordt uw blad gemaakt uit 12 mm dik plaatmateriaal. Doordat het composiet wordt geperst onder hoge druk is dit dik genoeg om stevig op uw keuken te kunnen liggen. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te frezen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het is verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Composiet aanrechtblad: rand met waterkering

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen.

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 20 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering.

Composiet aanrechtblad: rand in recht verstek

In het geval van een opdikking heeft u de keuze om een rand in verstek aan het materiaal te maken. Het ziet er dan net uit alsof uw blad van massief materiaal gemaakt is en u heeft dan de keuze om uw blad 2 tot 8 centimeter dik te laten lijken. We gebruiken in dit geval een plaat van 12 mm massief composiet en zetten deze in een 45 graden hoek op het keukenblad. Aan de onderkant van het blad wordt er echter een aluminium of natuurstenen profiel gemaakt waardoor uw blad stevig op de keuken komt te liggen.

Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast lijkt het vreemd maar het dunnere materiaal met profiel is steviger dan wanneer het materiaal massief zou zijn. Dit komt doordat het profiel voor veerkracht zorgt bij eventuele stoten of klappen.

Let op: dit is een verouderde pagina!

Ga naar onze nieuwe pagina
Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken