Spoelbak uit hetzelfde materiaal: do’s & don’ts

Spoelbak uit hetzelfde materiaal: do’s & don’ts
10/09/2023 Thierry
Foto van een spoelbak van natuursteen

Hetzelfde materiaal als uw werkblad gebruiken voor een spoelbak. Klinkt prachtig toch? Dat is het ook! Een spoelbak van hetzelfde materiaal creëert een naadloze en samenhangende uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden. 

Verschillende eigenschappen

We beginnen direct met de beste keuze voor een spoelbak van hetzelfde materiaal: keramiek. Het heeft een zeer hoge dichtheid die we ultracompact noemen. Het is daarom enorm goed bestand tegen vlekken, krassen en verkleuringen. Keramiek biedt ook een brede keuze aan kleuren en patronen. Van een egaal en rustig oppervlak tot prachtige aders die deze steensoort op natuursteen doen lijken.

Composiet is een populaire keuze voor werkbladen en spoelbakken. Het materiaal is erg dicht waardoor het goed bestand is tegen vlekken en weinig onderhoud nodig heeft. Kies bijvoorbeeld voor een spoelbak in dezelfde kleur composiet als het werkblad. Het geheel krijgt dan randen in verstek en loopt prachtig over. Het resultaat is een harmonieuze en strakke keuken.

Ook graniet is een optie als u overweegt om een spoelbak uit hetzelfde materiaal te nemen. Graniet is een natuursteen met unieke kleuren en patronen. Daardoor creëert u een prachtig resultaat. Het is wel zo dat door de aders in het gesteente de patronen niet altijd doorlopen. Het kan daarom gebeuren dat een ader aan de rand van de spoelbak stopt. Ook is graniet op den duur gevoelig voor temperatuurverschillen. Dit kan negatieve gevolgen hebben op de levensduur van de spoelbak.

Roestvrijstaal als oplossing

Het deel van de spoelbak die de grootste uitdaging krijgt is de bodem. Denk aan de waterstraal van uw kokendwaterkraan die erop neerkomt of het gebruikte theekopje dat kringen achterlaat op het steen. De oplossing hiervoor: roestvrijstaal. Het is mogelijk om een naadloos aansluitende spoelbak toe te voegen aan uw project zonder in te leveren op gebruiksgemak. Bij deze keuze maken we de randen van de spoelbak van hetzelfde steen als uw werkblad. Het steen loopt daarom door naar beneden. De bodem maken we van roestvrijstaal. Goed bestand tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken. Dit geeft een industriële look aan uw keuken.

De juiste keuze

Bij het kiezen van een materiaal voor uw werkblad en het eventueel toevoegen van een spoelbak uit hetzelfde materiaal komen veel dingen kijken. Lees daarom goed welke eigenschappen elke steensoort heeft. Hier helpen wij u natuurlijk graag bij. Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de beste oplossing voor uw project.

→ Bekijk al onze steensoorten

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken