De top-5 planten voor in de keuken

De top-5 planten voor in de keuken
01/07/2020 Remon

De top-5 planten voor in de keuken

Als jij je keuken écht gezellig wilt maken dan kan er natuurlijk iets niet ontbreken: een aantal vrolijke planten! Vaak kleuren kamerplanten mooi met jouw keuken en geven het geheel een minder klinisch gezicht. Wist je verder dat planten zelfs stress-verlagend kunnen werken? Dat is natuurlijk handig als jij je met een rood hoofd staat uit te sloven in de keuken voor je schoonfamilie!

We hebben samen met onze groene partner Studioplant nu een top-5 samengesteld met de beste planten voor in de keuken. Lees snel verder welke het beste geschikt zijn voor op jouw keukenblad.

Nummer 5: vetplanten in een terrarium

Als je kookt dan komt daar natuurlijk een hoop hitte, geurtjes en vetten mee vrij. Niet elke plant vindt dit even leuk maar doordat deze vetplanten in een terrarium zitten komen ze ongeschonden de kookles door!

Nummer 4: de Koffieplant

Ook de Koffieplant (Coffea Arabica) mag natuurlijk niet ontbreken in de keuken! Koffieplanten groeien graag in warme gebieden. en daar is de keuken daar natuurlijk een ideale plek voor. Na 3 jaar gaat de Koffieplant zelfs bonen produceren!

Nummer 3: de Pannenkoekenplant

Een plant met de bijnaam Pannenkoekenplant mag natuurlijk niet ontbreken in de keuken. Het gezellige plantje heeft zijn bijnaam te danken aan het stevige ronde blad. De plant, die officieel Pilea Peperomioides heet, maakt graag stekjes. Daar wordt de keuken natuurlijk nog gezelliger van.

Nummer 2: de Calathea 

Ben je op zoek naar een eyecatcher voor in de keuken? Dan is de Calathea een geschikte plant. Calathea’s beschikken over kleurrijk blad met opvallende bladtekeningen. Daarnaast blijven de planten erg compact. Handig voor op het keukenblad

Nummer 1: de Ananasplant

Als je weinig verstand hebt van planten, dan is een Ananasplant een goed idee. De Ananasplant is namelijk makkelijk te verzorgen. Daarnaast is de plant dankzij de vrucht ook nog eens erg sfeervol.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken