Hands on: Dekton kleurstalen

Hands on: Dekton kleurstalen
03/11/2013 Remon
Nieuwe-Dekton

Kleuren en kleurstalen Dekton aanwezig bij Natuursteenstunter

Afgelopen augustus zijn wij vanuit Natuursteenstunter een kijkje wezen nemen in de Cosentino fabriek waar Dekton wordt gefabriceerd. We hebben daarnaast diverse proefopstellingen gezien met aanrechtbladen, vensterbanken en badkamerbladen. Daarnaast hebben we nog meer toepassingen gezien van dit gave materiaal, namelijk als wandbekleding, als rand rondom een zwembad en zelfs als vloer. Helaas was het nog niet mogelijk om een stukje mee naar huis te nemen. Nu, een paar maanden laten hebben we de primeur in Nederland: vanaf heden hebben wij de kleurstalen in ons bezit. Natuurlijk heeft u al het een en ander op onze site kunnen lezen over het materiaal maar nu kunnen wij u ook echt vertellen hoe het materiaal aanvoelt.

[nggallery id=22]

Dekton: het lijkt meer op graniet dan op keramiek

Wanneer wij de Dekton kleurstalen bekijken dan valt iets op als we het vergelijken met Keramiek. Hoewel het ongeveer dezelfde eigenschappen heeft als Keramiek, voelt het veel meer als natuurlijk steen aan. Dekton is krasvast, het is vuurvast en het is minstens net zo sterk als Keramiek. Toch voelt het naar onze mening veel luxueuzer aan: wanneer je er op tikt dan klinkt het zoals graniet. Het lijkt ook veel meer alsof we een echt stukje natuursteen in onze handen hebben terwijl dit toch echt niet het geval is. Dekton wordt ontwikkeld door glas, porselein en kwarts te mengen met elkaar. Vervolgens wordt het door een chemisch proces gehard waardoor het de bijzondere eigenschappen krijgt. Twijfelt u dus tussen graniet, composiet of keramiek dan is het goed om Dekton eens goed te bekijken. Het materiaal lijkt op graniet maar is zo sterk als graniet: best of both worlds!

Dekton is hetzelfde te verwerken als alle andere materialen

De afgelopen weken hebben wij al enkele vragen gehad over de verwerking van het materiaal en dit willen wij graag hier even behandelen. Dekton is verkrijgbaar in 10, 20 en 30 mm massief materiaal. Het is dus mogelijk om een 30 mm massief blad te kiezen waarbij de voorzijde dan afgewerkt wordt. Het is echter ook mogelijk om voor 10 mm dik materiaal te kiezen waarbij het in verstek verwerkt wordt. Het is dan mogelijk om een blad op vrijwel elke dikte te maken net zoals bij graniet, composiet of keramiek. Het is daarnaast mogelijk om dezelfde sparingen te maken als bij alle andere materialen. De prijzen hiervoor zijn hetzelfde. Wilt u weten hoeveel u zou betalen voor een Dekton keukenblad? vraag dan een offerte aan. Het is ook mogelijk dat wij een vergelijking maken met andere materialen.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken