Extrolite

Extrolite Keramiek

Extrolite keramiek aanrechtblad

Extrolite is naast Neolith een fabrikant van keramisch materiaal dat zeer geschikt is voor gebruik zowel binnen in huis als buiten. De kleurstellingen zijn echter een stukje anders ten opzichte van keramiek van Neolith. Wij hebben daarom besloten om dit materiaal vanaf medio 2014 in ons assortiment op te nemen.

Eigenschappen, bewerkingsmogelijkheden, voordelen & nadelen extrolite aanrechtblad

Hieronder vertellen wij u wat over de eigenschappen die keramiek heeft en de bewerkingsmogelijkheden. Daarnaast treft u hier informatie over de voordelen van een keramiek aanrechtblad en de nadelen van dit materiaal.

Eigenschappen Extrolite

Keramiek aanrechtblad: zeer goede eigenschappen voor in de keuken

De eigenschappen van werkbladen van Keramiek zijn verbazingwekkend. Het materiaal is bijzonder hard waardoor u hete pannen of schalen er direct op kunt plaatsen. Het is daarnaast ook erg krasvast dus u kunt best een keertje uitschieten met het mes. Door de homogene, niet poreuse toplaag is intrekken van vloeistoffen, vetten en vocht uitgesloten. Het is het enige materiaal waar u écht onbezorgd op kan koken. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is dit stuk high-tech materiaal ook nog erg licht van gewicht. Dit is handig bij de installatie en verminderd het risico op beschadiging fors.

Keramiek aanrechtblad: een moderne uitstraling voor een betaalbare prijs

Keramieken aanrechtbladen hebben een moderne, strakke uitstraling wat schitterend staat in een design keuken. Toch zijn de prijzen best betaalbaar waardoor het ook voor de kleinere budgetten een prima oplossing is. Extrolite gaat verkrijgbaar worden in verschillende diktes elk met bijzonder praktische eigenschappen voor in de keuken, badkamer, voor binnen of voor buiten, eigenlijk is het overal wel geschikt voor!

Bewerkingsmogelijkheden Extrolite

Bewerkingsmogelijkheden keramiek aanrechtblad

Keramiek is een materiaal dat wordt geproduceerd vanuit natuurlijke materialen zoals klei en gemalen steen. De toplaag van het keramiek wordt tijdens de productie van het materiaal voorzien van een reliëf dat lijkt op steen of bijvoorbeeld textiel, hout of ijzer. Na productie van bijvoorbeeld graniet is het mogelijk om dit te polijsten. In het geval van keramiek is dit echter niet mogelijk: het materiaal is van tevoren al voorzien van de uiteindelijke bewerking. Bij graniet of composiet kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gepolijste, leather of gezoete afwerking. In het geval van keramiek kiest u voor een kleur inclusief afwerking. Elke kleur heeft hierbij een eigen reliëf. Hieronder leggen wij voor ons merk Neolith uit welke bewerkingsmogelijkheden er globaal zijn.

Extrolite werkbladen: veelachtig ‘gezoete’ afwerkingen

De bewerkingen van Extrolite zijn per kleur eigenlijk verschillend maar allemaal zonder glans. Wanneer u de oppervlaktes van het bekijkt dan heeft dit een egaal reliëf waardoor de kleur goed uitkomt. Ook in strijklicht of zonlicht glanst het blad niet en dit zorgt voor een modern design effect. Wilt u weten welke kleuren Extrolite precies levert? Kijk dan hieronder bij de kleurmogelijkheden.

Voordelen Extrolite

Voordelen keramiek aanrechtblad

De eigenschappen verklappen het al een beetje: keramiek is een geweldige materiaalsoort voor in de keuken. Hieronder zetten wij alle voordelen voor een keramiek aanrechtblad op een rijtje:

– Keramiek is krasvast, vormvast en hittebestendig. Het is bij keramiek mogelijk om een hete pan op het blad te zetten: er gebeurd dan helemaal niets met het blad. Daarnaast is het materiaal bijzonder krasvast. Wij raden u echter nog wel aan om een snijplank te gebruiken: uw messen zullen anders snel slijten.
– De toplaag is zeer hygiënisch doordat deze volledig homogeen is: vloeistoffen kunnen niet in het materiaal trekken.
– Keramiek is onderhoudsvrij: u hoeft het slechts met een doekje af te nemen en het blad is klaar om opnieuw te gebruiken.
– Keramiek is verkrijgbaar tot een grootte van 360 bij 120 cm. Keramiek wordt veel gebruikt voor keukens met een groot eilandblad. Doordat er hele grote platen materiaal beschikbaar is kunt u voor grote afmetingen kiezen.
– Er zijn hele bijzondere designs beschikbaar: het is een uniek product hierdoor. Vrijwel elke kleur geeft een compleet eigen moderne look aan de keuken. De Classtone kleurgroep imiteert marmer echter op een overtuigende wijze en zorgt juist voor een hele klassieke look.

Nadelen Extrolite

Nadelen keramiek aanrechtblad

Een keramiek aanrechtblad heeft gelukkig maar heel erg weinig nadelen. Hieronder willen wij toch de twee mogelijke nadelen noemen die dit materiaal heeft:

– De prijs is vrij hoog. Keramiek is echt een topmateriaal voor in de keuken maar doordat het productieproces erg uitgebreid is ligt de vierkante meterprijs hoog. Wanneer u bijvoorbeeld een eilandblad of vensterbanken van keramiek wilt dan moet dit altijd standaard worden afgewerkt met een randafwerking. Dit komt doordat het 12 mm massieve plaatmateriaal zich na productie slecht laat bewerken.
– Keramiek wordt gebouwd uit materiaal dat uit meerdere laagjes bestaat. Wij raden daarom altijd aan om een vlakinbouw spoelbak te nemen. Hoewel het mogelijk is om een onderbouw spoelbak te nemen, ziet u bij de afwerking van de spoelbak dat het materiaal uit meerdere laagjes bestaat. Wij vinden dit minder mooi maar als u dit niet belangrijk vindt dan is dit eigenlijk geen nadeel.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken