Keramiek

Keramiek is verkrijgbaar in vele schitterende uitvoeringen en is hittebestendig en krasvast.

Keramiek aanrechtblad

Een Neolith keramiek aanrechtblad aanschaffen? Dat is absoluut een aanrader!

Keramiek is een van de beste materialen die u in uw keuken kunt hebben. Het materiaal wordt gemaakt uit een mengsel van porcelein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen. Dit mengsel wordt vervolgens onder een hoge druk gebakken en geperst om een licht maar toch bijzonder stevig materiaal te verkrijgen. Wij leveren keramiek van topleverancier Neolith by Thesize. Tussen de kleuren die wij u kunnen bieden treft u een brede lijn aan industriële, natuurlijke en warme kleuren. Een keramiek aanrechtblad is geweldig materiaal van de toekomst dat jarenlang meegaat. Dus, haal het beste in huis: een keramiek aanrechtblad! U kunt hier de prijzen bekijken of nog even wat meer informatie lezen over dit type materiaal.

Eigenschappen, bewerkingsmogelijkheden, voordelen & nadelen keramiek aanrechtblad

Hieronder vertellen wij u wat over de eigenschappen die keramiek heeft en de bewerkingsmogelijkheden. Daarnaast treft u hier informatie over de voordelen van een keramiek aanrechtblad en de nadelen van dit materiaal.

Eigenschappen

Keramiek aanrechtblad: zeer goede eigenschappen voor in de keuken

De eigenschappen van werkbladen van Neolith keramiek zijn verbazingwekkend. Het materiaal is bijzonder hard waardoor u hete pannen of schalen er direct op kunt plaatsen. Het is daarnaast ook erg krasvast dus u kunt best een keertje uitschieten met het mes. Door de homogene, niet poreuze toplaag is intrekken van vloeistoffen, vetten en vocht uitgesloten. Het is het enige materiaal waar u écht onbezorgd op kan koken. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is dit stuk high-tech materiaal ook nog erg licht van gewicht. Dit is handig bij de installatie en verminderd het risico op beschadiging fors.
Keramiek aanrechtblad: een moderne uitstraling voor een betaalbare prijs

Aanrechtbladen van Neolith keramiek hebben een moderne, strakke uitstraling wat schitterend staat in een design keuken. Toch zijn de prijzen best betaalbaar waardoor het ook voor de kleinere budgetten een prima oplossing is. Met het materiaal keramiek werkt Natuursteenstunter.nl samen met topleverancier Neolith by Thesize. Neolith is volledig gespecialiseerd in keramisch materiaal: zij bieden het beste materiaal aan en hierdoor weten wij ook wat we in huis hebben. Wij leveren 1 centimeter massief materiaal met bijzonder praktische eigenschappen voor in de keuken, badkamer, voor binnen of voor buiten, eigenlijk is het overal wel geschikt voor!

Bewerkingsmogelijkheden

Bewerkingsmogelijkheden keramiek aanrechtblad

Keramiek is een materiaal dat wordt geproduceerd vanuit natuurlijke materialen zoals klei en gemalen steen. De toplaag van het keramiek wordt tijdens de productie van het materiaal voorzien van een reliëf dat lijkt op steen of bijvoorbeeld textiel, hout of ijzer. Na productie van bijvoorbeeld graniet is het mogelijk om dit te polijsten. In het geval van keramiek is dit echter niet mogelijk: het materiaal is van tevoren al voorzien van de uiteindelijke bewerking. Bij graniet of composiet kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gepolijste, leather of gezoete afwerking. In het geval van keramiek kiest u voor een kleur inclusief afwerking. Elke kleur heeft hierbij een eigen reliëf. Hieronder leggen wij voor ons merk Neolith uit welke bewerkingsmogelijkheden er globaal zijn.

Neolith Colorfeel, Fusion & Classtone: gezoete afwerking

De bewerkingen van de Colorfeel, Fusion en de Classtone lijn van Neolith bestaat uit een matte afwerking die op gezoet graniet of marmer lijkt. Wanneer u het oppervlakte bekijkt dan heeft dit een egaal reliëf waardoor de kleur goed uitkomt. Ook in strijklicht of zonlicht glanst het blad niet en dit zorgt voor een modern design effect. Wilt u weten welke kleuren er precies in de Colorfeel, Fusion & Classtone kleuren vallen? Kijk dan hieronder bij de kleurmogelijkheden.

Speciale reliëfs: textiel, ijzer of houtreliëf

Naast de normale imitaties van natuursteen is het ook mogelijk om een blad te kiezen met een reliëf. Wij verkopen met name het ijzer reliëf erg veel: het blad lijkt hierbij op een verroeste ijzer of koperplaat. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een witte design keuken geeft dit een schitterend effect. Naast het ijzerreliëf heeft u ook de keuze uit een textiel reliëf of een houtreliëf. Beide opties hebben een matte afwerking en zijn eigenlijk niet van echt te onderscheiden. De houttekeningen zien er verrassend overtuigend uit: u heeft echter een houtlook met keramiek eigenschappen. Wilt u weten hoe de kleuren eruit zien? Kijk dan bij de kleuren hier beneden.

Voordelen

Voordelen keramiek aanrechtblad

De eigenschappen verklappen het al een beetje: keramiek is een geweldige materiaalsoort voor in de keuken. Hieronder zetten wij alle voordelen voor een keramiek aanrechtblad op een rijtje:

– Keramiek is krasvast, vormvast en hittebestendig. Het is bij keramiek mogelijk om een hete pan op het blad te zetten: er gebeurd dan helemaal niets met het blad. Daarnaast is het materiaal bijzonder krasvast. Wij raden u echter nog wel aan om een snijplank te gebruiken: uw messen zullen anders snel slijten.
– De toplaag is zeer hygiënisch doordat deze volledig homogeen is: vloeistoffen kunnen niet in het materiaal trekken.
– Keramiek is onderhoudsvrij: u hoeft het slechts met een doekje af te nemen en het blad is klaar om opnieuw te gebruiken.
– Keramiek van Neolith is verkrijgbaar tot een grootte van 360 bij 120 cm. Keramiek wordt veel gebruikt voor keukens met een groot eilandblad. Doordat er hele grote platen materiaal beschikbaar is kunt u voor grote afmetingen kiezen.
– Er zijn hele bijzondere designs beschikbaar: het is een uniek product hierdoor. Vrijwel elke kleur geeft een compleet eigen moderne look aan de keuken. De Classtone kleurgroep imiteert marmer echter op een overtuigende wijze en zorgt juist voor een hele klassieke look.

Nadelen

Nadelen keramiek aanrechtblad

Een keramiek aanrechtblad heeft gelukkig maar heel erg weinig nadelen. Hieronder willen wij toch de twee mogelijke nadelen noemen die dit materiaal heeft:

– De prijs is vrij hoog. Keramiek is echt een topmateriaal voor in de keuken maar doordat het productieproces erg uitgebreid is ligt de vierkante meterprijs hoog. Wanneer u bijvoorbeeld een eilandblad of vensterbanken van keramiek wilt dan moet dit altijd standaard worden afgewerkt met een randafwerking. Dit komt doordat het 12 mm massieve plaatmateriaal zich na productie slecht laat bewerken.
– Keramiek is niet onverwoestbaar. Het materiaal is zeer stevig en flexibel maar het is helaas niet stootvast. Met name de randen van het blad blijven – net zoals bij alle materiaalsoorten – altijd kwetsbaar wanneer er een bord, pan of schaal op zou vallen.
– Keramiek wordt gebouwd uit materiaal dat uit meerdere laagjes bestaat. Wij raden daarom altijd aan om een vlakinbouw spoelbak te nemen. Hoewel het mogelijk is om een onderbouw spoelbak te nemen, ziet u bij de afwerking van de spoelbak dat het materiaal uit meerdere laagjes bestaat. Wij vinden dit minder mooi maar als u dit niet belangrijk vindt dan is dit eigenlijk geen nadeel.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken