Beton

Beton is een schitterende grove materiaalsoort voor een echte industriële look. Combineer het met RVS of staal als finishing touch.

Keukenblad beton

Keukenblad van beton

Bent u op zoek naar een aanrechtblad met een stoere, industriële uitstraling? Beton is dan zeker het overwegen waard. Net als bij Terrazzo wordt beton op basis van een mal vervaardigd. Hierdoor is er veel mogelijk qua maatvoering. Als de mal eenmaal op maat gemaakt is wordt het beton aangemaakt en in de juiste kleur gegoten. Hierbij wordt op voorhand al rekening gehouden met de sparingen voor spoelbak, kraan en kookplaat. Na het uitharden wordt de toplaag gepolijst en geïmpregneerd. Dit impregneren moet ervoor zorgen dat het beton beter bestand wordt voor water, vuil en vlekken.

Eigenschappen van een betonnen keukenblad

Beton is een poreuzer materiaal dan de natuursteen soorten zoals graniet en marmer. Een krasje hier en daar zal het industriële karakter beton eerder versterken dan dat het afbreuk doet aan het blad. Het hoort er een beetje bij dus. De minimale dikte is 40 mm en beton kan ook in dikkere versies worden geleverd. Hierbij moet het gewicht wel in de gaten worden gehouden. Tenslotte moet het nog wel te vervoeren en te plaatsen zijn. Als het té zwaar is dan kan het blad echter ook ter plekke worden gemaakt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Eigenschappen van een betonnen aanrechtblad

Beton is een industrieel vervaardigd product, dat gemaakt wordt van cement. Beton is poreuzer materiaal dan composiet of graniet. Er komen door de poreusheid wat sneller krasjes op het blad. Maar bij beton kan dit juist het karakter versterken dan afbreuk doen aan de uitstraling van het blad. Beton wordt standaard geleverd in een dikte van 45 mm. Maar als u voor een robuuster betonnen blad wilt gaan, is een hogere bladdikte ook mogelijk. Het blad kan dan naar wens bijvoorbeeld naar 60 of 80 mm opgedikt worden.

Bewerkingsmogelijkheden van een betonnen aanrechtblad

Beton wordt altijd gepolijst opgeleverd. Beton wordt in een gepolijste afwerking opgeleverd, aangezien hierdoor het materiaal het meest dicht is. Door het polijsten ontstaat er een homogeen oppervlak en kunnen vet en andere vuiligheden minder goed intrekken. Ook is het materiaal hierdoor beter schoon te houden.

Voordelen betonnen aanrechtblad

Beton is een mooie materiaalsoort met een unieke uitstraling. Lees hieronder alle voordelen:

-Beton heeft een bladdikte van minimaal 40 mm. Door zijn bladdikte krijgt beton een robuuste uitstraling.

-Door zijn gepolijste afwerking is beton goed schoon te maken

Nadelen betonnen aanrechtblad

-Beton is redelijk poreus, waardoor het gemakkelijker een krasje hier en daar krijgt.

-Er kunnen geen hete pannen op een betonnen blad gezet worden

-Een betonnen blad moet regelmatig opnieuw geïmpregneerd worden en voor het eerste gebruik, zodat de beschermlaag goed blijft. Door de impregnatie laag blijft het blad beter beschermt tegen vuil.

-Bij een betonnen werkblad moet er voorzichtig om gegaan worden met zuren. Chemische schoonmaakmiddelen kunt u beter mijden. Na het koken kunt u het beste even het blad schoonmaken met een doekje met groene zeep of afwasmiddel zonder citroen.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken