Terrazzo

Het produceren van Terrazzo is een eeuwenoude Italiaanse ambacht. Het zorgt voor een klassieke sfeer in uw huis!

Terrazzo aanrechtblad

Terrazzo aanrechtblad kopen?

Het produceren van Terrazzo is een ambacht dat vanuit Italië naar ons land is gekomen. Het Terrazzowerk of ook wel Granito genoemd is na de tweede wereldoorlog steeds populairder geworden. Door de jaren heen zijn de technieken voor de productie sterk verbeterd. Hierdoor is tegenwoordig een breed scala in kleuren mogelijk. Naast de verschillende cementkleuren is het ook mogelijk om glasdeeltjes, spiegeldeeltjes, of parelmoer toe te voegen. Terrazzo is een product met een unieke uitstraling en mogelijkheden qua afwerkingen.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo of  Granito is een uniek handgemaakt product dat al vanaf de 15de eeuw gebruikt wordt. Het materiaal wordt gemaakt door marmer- of natuursteenkorrels te mengen met cement. Eerst wordt er een mal gemaakt van uw keukenblad en vervolgens wordt het materiaal hier in gestort. Het uitgeharde product dat ontstaat heeft de kracht van cement maar met het uiterlijk van een schitterend natuurstenen blad.

Ons actie aanbod terrazzo

Eigenschappen van een Terrazzo keukenblad

Wilt u een Terrazzo aanrechtblad kopen? Laat u dan goed voorlichten over de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen van dit product. Het is namelijk een schitterend product maar minder onderhoudsvrij dan bijvoorbeeld keramiek of composiet. 

Nadelen

Terrazzo is een materiaalsoort dat vrij weinig nadelen heeft. Toch zijn er enkelen te noemen. Op dit tabblad treft u meer informatie aan over de Nadelen:
– Een Terrazzo keukenblad is enigszins poreus als het onbehandeld is. Dit komt doordat het uit kleine glas- of kwartsdeeltjes bestaat die gepolijst worden. Wilt u een volledig homogeen oppervlak? Dan kunt u het beste het blad impregneren.

– De steensoort is vrij zwaar om te plaatsen. Zorgt u ervoor dat u de keuken altijd goed verankerd aan de muur zodat het blad zoveel mogelijk steun krijgt

– Terrazzo is een product dat met de hand wordt gemaakt. Door krimp van het materiaal bij het drogen kunnen er haarscheurtjes ontstaan. Dit is niet erg en hoort bij het materiaal.

Eigenschappen van Terrazzo

Terrazzo is een waterdicht materiaal dat erg hygiënisch is. Het is dus niet voor niets dat het vaak in de keuken wordt gebruikt. U kunt het materiaal dus makkelijk schoonhouden. Het materiaal is behoorlijk krasvast maar u zult moeten oppassen met hete pannen: het materiaal kan net zoals bij graniet scheuren wanneer er een plotselinge verandering in temperatuur is. Daarnaast is het vrij zwaar: uw keuken zal dus heel stevig moeten zijn om het gewicht te dragen. Granito of Terrazzo heeft een luxe, klassieke uitstraling. In combinatie met een tegelbak ziet het er schitterend uit!

Wij werken samen met een gespecialiseerd bedrijf die dit fraaie materiaal al sinds 1896 op authentieke wijze produceert. Dit zorgt ervoor dat wij u absolute topkwaliteit kunnen leveren!

Bewerkingsmogelijkheden

In tegenstelling tot andere materiaalsoorten wordt Terrazzo vrijwel alleen maar gepolijst afgeleverd. Dit heeft ermee te maken dat het materiaal bestaat uit een hele hoop kleine vergruisde steentjes. Wanneer je dit niet zou polijsten dan ontstaat er geen homogeen oppervlak waardoor er makkelijker etensresten in achterblijven. Om die reden polijsten wij het altijd.

Voordelen

Terrazzo is een schitterende materiaalsoort voor in de keuken. Lees hieronder alle voordelen:
– Een Terrazzo keukenblad wordt doorgaans op een dikte van 4,5 cm gemaakt waarbij het massief is. Dit zorgt ervoor dat een Terrazzo keukenblad erg robuust is.
– Door het polijsten van het oppervlak is het relatief eenvoudig schoon te maken. U hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor een krasje.
– De materiaalsoort is hittebestendig wanneer dit onbehandeld is. Impregneert u het keukenblad dan is het aan te raden om een onderzetter te gebruiken om de impregneerlaag niet te beschadigen.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken