Keramiek is nu toegankelijker dan ooit!

Keramiek is nu toegankelijker dan ooit!
11/06/2020 Thierry
Voorbeeldkeuken met Keramiek Imperiale Pietra Grey

Op zoek naar een nieuw werkblad? Wij hebben ons assortiment aangevuld met een groot aantal nieuwe keramieksoorten. Door de vele kleuren van het nieuwe assortiment is er voor iedere keukenstijl wel een passende keramieksoort te vinden.

Is keramiek gevoelig?

Keramiek is het product waar we nog altijd de meeste vragen over krijgen. De vraag die het meeste voorkomt gaat over stootgevaar op of bij de randen van keramiek. Bij veel keukenzaken wordt keramiek om de breukgevoeligheid afgeraden als keukenblad. Als een van de eerste bedrijven die aan de slag ging met keramiek hebben we inmiddels veel ervaring met dir prachtige materiaal. Destijds werd keramiek uitgevoerd met een dikte van slechts 3 millimeter. We zullen niet ontkennen dat deze productiewijze vaak problemen opleverde. Het eindproduct was vaak zwak en erg gevoelig voor breuken, een klein tik tegen de rand van het werkblad leverde soms al onuitwisbare schade op. Vandaag de dag is de wijze waarop keukenbladen van keramiek worden gemaakt totaal verandert. Wij gebruiken altijd een minimale basisdikte van 6 millimeter maar veel vaker nog 12 millimeter. Dat is dus 2 en soms zelfs 4 keer zo dik als de bladen waar we ooit mee begonnen!

Keramiek in de praktijk

Doordat we in al die jaren hebben geleerd hoe het niet moet weten we nu als geen ander hoe het wél moet. Vandaag de dag is keramiek synoniem voor onbezorgd koken. Zo is dit materiaal bijzonder hard, u heeft zelfs een onderzetter nodig om uw messen te sparen. Keramiek is daarnaast uitermate goed hittebestendig, en heeft het een totaal gesloten oppervlakte (homogeen). Hierdoor hebben vloeistoffen of vetten geen enkele kans om in de oppervlakte van uw werkblad te trekken.

Nieuw assortiment

Wij hebben onlangs veel nieuwe soorten keramiek toegevoegd aan ons assortiment. Hierbij zitten veel verschillende kleursamenstellingen. Zo zijn er nu matte keramieken bladen beschikbaar met een betonlook zoals de Urban Crete en Urban White en bladen met een marmerlook zoals de Imperiale Calacatta en de Imperiale Pietra Grey. Maar er zijn nu ook werkbladen van keramiek die de schoonheid van Belgisch Hardsteen in huis halen zonder de kwetsbaarheid van het materiaal. Kortom, de opties zijn eindeloos en passen bij elke stijl in uw keuken.

Prijsdoorbraak

Onze steenfabriek in Italië doet regelmatig (zeer) grote projecten voor hotels, restaurants en zelfs de metrostations van Milaan. Hierdoor kopen zij het keramiek tegen zee gunstige tarieven in. Door onze jarenlange goede samenwerking met hen kunnen wij u werkbladen van keramiek voor een lage prijs aanbieden. In 12 millimeter dikte (massief blad) al vanaf 185 euro per strekkende meter! Liever een dikker blad? Voor slechts 230 euro per strekkende heeft u een blad van 20 tot 60 millimeter dik!

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze nieuwe kleuren en hoe het er bij u thuis uit zal zien? Neem dan een kijkje in ons assortiment.

 

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken