Keramiek

Keramiek is verkrijgbaar in vele schitterende uitvoeringen en is hittebestendig en krasvast.

Keramiek werkblad

Interesse in een keramiek werkblad?

Een keramiek werkblad is duurzaam en praktisch. Dit komt doordat keramiek is opgebouwd uit een mengsel van grondstoffen zoals porselein, klei en kleurstoffen die vermengd worden met een bindmiddel. Dit mengsel wordt geperst en vervolgens gebakken zodat het licht is en toch heel stevig. Hierdoor heeft keramiek zeer praktische eigenschappen: het is krasvast en hittebestendig. Doordat ook geen vloeistoffen in het materiaal kunnen binnendringen is een keramiek keukenblad bovendien erg hygiënisch.

Interesse in een keramiek werkblad?

Een keramiek werkblad is duurzaam en praktisch. Dit komt doordat keramiek is opgebouwd uit een mengsel van grondstoffen zoals porselein, klei en kleurstoffen die vermengd worden met een bindmiddel. Dit mengsel wordt geperst en vervolgens gebakken zodat het licht is en toch heel stevig. Hierdoor heeft keramiek zeer praktische eigenschappen: het is krasvast en hittebestendig. Doordat ook geen vloeistoffen in het materiaal kunnen binnendringen is een keramiek keukenblad bovendien erg hygiënisch.

Ons actie aanbod keramiek

Eigenschappen, bewerkingsmogelijkheden, voordelen & nadelen keramiek werkblad

Zoals wij al kort hebben aangegeven heeft een keramiek werkblad geweldige eigenschappen voor in de keuken, badkamer of voor een tafel, vensterbanken, zwembad of als wandbekleding. Hieronder treft u de eigenschappen, voordelen en nadelen van het materiaal.

Keramiek werkblad: zeer praktisch op alle fronten

Werkbladen van Keramiek hebben een set fraaie eigenschappen waardoor het materiaal multi-inzetbaar is. Het materiaal is bijzonder hard waardoor u hete pannen of schalen er direct op kunt plaatsen. Het materiaal is krasvast dus wanneer u onverhoopt uitschiet met een mes dan heeft dit alleen gevolgen voor het mes. Door de homogene, niet-poreuze toplaag is intrekken van vloeistoffen, vetten en vocht praktisch uitgesloten. Dit is wel zo prettig als u helemaal uw gang wilt gaan tijdens het koken! Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is dit stuk high-tech materiaal ook nog erg licht van gewicht. Dit is handig bij de installatie en verminderd het risico op beschadiging fors. Daarnaast is een lager gewicht wel zo vriendelijk voor de keuken.

Keramiek aanrechtblad: een moderne uitstraling voor een betaalbare prijs

Werkbladen van keramiek kunnen een moderne uitstraling hebben wat schitterend staat in een design keuken. Daarnaast zijn er nieuwe kleurstellingen die op natuursteen lijken. Hoewel het materiaal zeer duurzaam is zijn de prijzen toch betaalbaar waardoor een keramiek werkblad ook voor de lagere budgetten betaalbaar is. Het materiaal is beschikbaar in verschillende diktes voor toepassingen in de keuken, badkamer, voor binnen of voor buiten, eigenlijk is het overal wel geschikt voor!

Bewerkingsmogelijkheden keramiek aanrechtblad

Keramiek is een materiaal dat wordt geproduceerd vanuit natuurlijke materialen zoals klei en gemalen steen. De toplaag van het keramiek wordt tijdens de productie van het materiaal voorzien van een reliëf dat lijkt op steen of bijvoorbeeld textiel, hout of ijzer. Na productie van bijvoorbeeld graniet is het mogelijk om dit te polijsten. In het geval van keramiek is dit echter niet mogelijk: het materiaal is van tevoren al voorzien van de uiteindelijke bewerking. Bij graniet of composiet kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gepolijste, leather of gezoete afwerking. In het geval van keramiek kiest u voor een kleur inclusief afwerking. Elke kleur heeft hierbij een eigen reliëf.

Gezoete afwerking keramiek werkblad

De bewerkingen van de Neolith Colorfeel, Fusion en de Classtone lijn van Neolith en de Terra collection van Extrolite bestaan uit een matte afwerking die op gezoet graniet of marmer lijkt. Wanneer u het oppervlakte bekijkt dan heeft dit een egaal reliëf waardoor de kleur goed uitkomt. Ook in strijklicht of zonlicht glanst het blad niet en dit zorgt voor een modern design effect. Wilt u weten welke kleuren er precies in de Colorfeel, Fusion & Classtone kleuren vallen? Kijk dan hieronder bij de kleurmogelijkheden.

Speciale reliëfs: textiel, ijzer of houtreliëf

Naast de normale imitaties van natuursteen is het ook mogelijk om een blad te kiezen met een reliëf. Zo wordt de Iron serie van Neolith veel verkocht. Hierbij lijkt het blad op een verroeste ijzer of koperplaat maar zonder de negatieve eigenschappen hier van. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een witte design keuken geeft dit een schitterend effect. Naast het ijzerreliëf heeft u ook de keuze uit een textiel reliëf of een houtreliëf. Beide opties hebben een matte afwerking en zijn eigenlijk niet van echt te onderscheiden. De houttekeningen zien er verrassend overtuigend uit: u heeft echter een houtlook met keramiek eigenschappen. Wilt u weten hoe de kleuren eruit zien? Kijk dan bij de kleuren hier beneden.

Voordelen keramiek werkblad

De eigenschappen verklappen het al een beetje: keramiek is een geweldige materiaalsoort voor in de keuken. Hieronder zetten wij alle voordelen voor een keramiek aanrechtblad op een rijtje:

– Keramiek is krasvast, vormvast en hittebestendig. Het is bij keramiek mogelijk om een hete pan op het blad te zetten: er gebeurd dan helemaal niets met het blad. Daarnaast is het materiaal bijzonder krasvast. Wij raden u echter nog wel aan om een snijplank te gebruiken: uw messen zullen anders snel slijten.
– De toplaag is zeer hygiënisch doordat deze volledig homogeen is: vloeistoffen kunnen niet in het materiaal trekken.
Keramiek is onderhoudsvrij: u hoeft het slechts met een doekje af te nemen en het blad is klaar om opnieuw te gebruiken.
– Keramiek is veelal verkrijgbaar tot een grootte van 360 bij 120 cm. Keramiek wordt veel gebruikt voor keukens met een groot eilandblad. Doordat er hele grote platen materiaal beschikbaar is kunt u voor grote afmetingen kiezen.
– Er zijn hele bijzondere designs beschikbaar: het is een uniek product hierdoor. Vrijwel elke kleur geeft een compleet eigen moderne look aan de keuken. De Classtone kleurgroep imiteert marmer echter op een overtuigende wijze en zorgt juist voor een hele klassieke look.

Nadelen keramiek werkblad

Een keramiek werkblad heeft gelukkig maar heel erg weinig nadelen. Hieronder willen wij toch de twee mogelijke nadelen noemen die dit materiaal heeft:

– De prijs is vrij hoog. Keramiek is echt een topmateriaal voor in de keuken maar doordat het productieproces erg uitgebreid is ligt de vierkante meterprijs hoog. Wanneer u bijvoorbeeld een eilandblad of vensterbanken van keramiek wilt dan moet dit altijd standaard worden afgewerkt met een randafwerking. Dit komt doordat het 12 mm massieve plaatmateriaal zich na productie slecht laat bewerken.
– Keramiek is niet onverwoestbaar. Het materiaal is zeer stevig en flexibel maar het is helaas niet stootvast. Met name de randen van het blad blijven – net zoals bij alle materiaalsoorten – altijd kwetsbaar wanneer er een bord, pan of schaal op zou vallen.
– Wij raden daarom altijd aan om een vlakinbouw spoelbak te nemen. Hoewel het mogelijk is om een onderbouw spoelbak te nemen, ziet u bij de afwerking van de spoelbak dat het materiaal uit meerdere laagjes bestaat. Wij vinden dit minder mooi maar als u dit niet belangrijk vindt dan is dit eigenlijk geen nadeel.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken