Keukentrends van 2019

Keukentrends van 2019
01/01/2019 Remon

Wat zijn de keukentrends van 2019?

In 2019 is de natuur een grote inspiratie voor de woontrends. Hierbij kunt u denken aan planten en natuurlijke materialen, zoals natuursteen, marmer en hout. Vorig jaar was met name wit marmer de trend, maar dit jaar is ook gekleurd marmer een grote trend. En in 2019 kan er weer gecombineerd worden met gedurfde kleuren zoals zwart, groen, okergeel of nachtblauw.

Industriele keuken Dekton

Industriële woonkeuken

Woonkeuken Scandinavisch blauw

Woonkeuken scandinavisch blauw

De woonkleuren van 2019

De woonkleuren van dit jaar kunnen mooi gecombineerd worden en passen goed bij verschillende woonstijlen. De woonkleuren van 2019 zijn: wit, groen, blauw, goud en brons. Daarnaast zijn Scandinavische kleuren, natuurkleuren en gedurfde kleuren de trend dit jaar. Scandinavische kleuren zijn grijze pasteltinten, zoals licht grijs en blauwgrijs.

Marmer Verde Guatemala

Marmer Verde guetemala

Marmer Green Rainforest

Marmer Green Rainforest

Marmer Nero Marquina

Marmer Nero Marquina

Neolith Zahas Stone

Neolith Zahas Stone

Neolith Iron Copper

Neolith Iron Copper

Neolith Beton Ekoantik

Neolith Beton Ekoantiek

De 7 keukentrends van 2019

1. Botanische keuken

Dit jaar is een van de trends meer groen in huis. Bij deze trend mag het huis dus gezellig gemaakt worden met planten in allerlei formaten. Daarnaast sluit de kleur groen aan bij deze trend, voor zowel meubels, muren of interieur. De botanische keuken is onderdeel van de groene trend. Planten zoals kruidenplantjes spelen een grote rol bij de botanische keuken. De kleur groen is dan ook zeer bijpassend bij deze trend. Materialen die bij de botanische keuken passen zijn hout, beton, marmer en graniet. De botanische keukentrend zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling.

Botanische keuken hout

Botanische keuken, hout & Dekton

Botanische keuken marmer Bianco Carrara

Botanische keuken, marmer Bianco Carrara

2. Natuurgetrouwe keuken

De natuurgetrouwe keuken is een keukentrend die draait om natuurlijke materialen. De inspiratie van deze trend is raw rituals, waarbij het draait om natuurgetrouwe materialen. Bij deze trend wordt daarom vaak (grof) hout gecombineerd met beton, natuursteen, marmer en metaal. De natuurgetrouwe keuken wordt veel gecombineerd met gekleurde accessoires in bijvoorbeeld koper of goudkleuren. Deze keukentrend geeft de keuken een warme en open uitstraling.

Natuurgetrouwe keuken graniet

Natuurgetrouwe keuken, graniet

Natuurgetrouwe keuken koperkleurige spoelbak

Natuurgetrouwe keuken, koperen spoelbak

3. Chique keuken met donkere elementen

Een tegenovergestelde trend van de botanische keuken is de chique keuken met donkere elementen. Denk hierbij aan de gedurfde kleuren zwart en antraciet. Hierbij passen materialen zoals graniet of bijvoorbeeld de marmersoort Nero Marquina. De donkere kleuren geven de keuken een chique uitstraling.

Chique keuken donker marmer

Chique keuken, donker marmer

Chique keuken keramiek Iron Grey

Chique keuken, keramiek Iron Grey

4. Monochrome keuken

Een andere keukentrend is de monochrome keuken. De gehele keuken is dan uitgevoerd in een kleur zoals zwart of wit. De monochrome keuken past bijna overal bij en is dus makkelijk te combineren. Deze keukentrend geeft de keuken een stilistische uitstraling.

Monochrome keuken zwart

Monochrome keuken, composiet

Monochrome keuken zwart

Monochrome keuken zwart, composiet

5. Woonkeuken

Ook de woonkeuken is een woontrend die steeds vaker voorkomt. Bij deze trend wordt de keuken en de woonkamer niet meer van elkaar gescheiden. De keuken en de woonkamer lopen dan vaak in elkaar door. Bijpassend voor deze trend zijn dan ook kookeilanden en barretjes die verbonden zijn aan de keuken. De visite kan gezellig aan het kookeiland of de bar zitten, tijdens het koken. De woonkeuken zorgt voor een fijne open woonruimte, waarbij gezelligheid centraal staat.

Woonkeuken Silestone composiet Nero Marquina

Woonkeuken, Silestone composiet Nero Marquina

Woonkeuken industrieel Dekton

Woonkeuken met een industriële uitstraling

6. Industriële keuken

Dit jaar blijft ook de industriële keuken nog een trend. Bij deze trend horen ruwe en stoere materialen. Denk hierbij aan materialen zoals hout, beton, graniet en composiet. Donkere kleuren passen goed bij een industriële keuken. Een werkblad in zwart of grijstinten sluit daarom goed bij deze trend aan. Deze donkere kleuren geven de keuken een robuuste look. Ook passen vintage keukenapparatuur en stoere verlichting zeer goed bij een industriële keuken.  Mooi aansluitend bij deze trend is dan ook een robuuste spoelbak, bijvoorbeeld in een zwarte kleur. En om de look compleet te maken wordt er Pitt cooking geplaatst in het aanrechtblad. Bij PITT cooking worden de kookpitten in het keukenblad verwerkt en is er geen kookplaat zichtbaar. Deze keukentrend geeft de keuken een stoere en robuuste uitstraling.

Industriële keuken keramiek met Pitt cooking

Industriële keuken, keramiek met Pitt cooking

Industriële keuken composiet Concrete Dark

Industriële keuken, composiet Concrete Dark

7. Terrazzo aanrechtblad

Het Terrazzo aanrechtblad is een unieke trend van dit jaar. Terrazzo is namelijk een uniek product dat bij ons geheel naar wens samengesteld kan worden. Doordat er gekozen kan worden voor verschillende betonkleuren en steentjes, kunnen er zeer variërende looks gecreëerd worden. Met een Terrazzo aanrechtblad kan er een uitbundige look gecreëerd worden met een lichte betonkleur en diverse gekleurde steentjes. Maar met Terrazzo kan er ook een chique look gecreëerd worden door te gaan voor een donkere beton kleur en donkere steentjes. Terrazzo is een klassieke keukentrend met een unieke uitstraling, waarbij de kleurkeuze de uitstraling bepaald.

Terrazzo aanrechtblad

Terrazzo aanrechtblad meerkleurig

Terrazzo aanrechtblad lichtgrijs

Terrazzo aanrechtblad, lichtgrijs

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken