Basalt of leisteen

Leisteen en basalt zijn beiden donkere steensoorten die uw keuken een natuurlijk maar stoer randje zullen geven.

Leisteen of Basalt

Wilt u leisteen of basalt kopen?

Leisteen en basalt lijken qua uiterlijk enigszins op elkaar dus vandaar dat wij deze in één categorie laten zien. Beide steensoorten kennen echter wel verschillende eigenschappen. U kunt hieronder lezen wat de eigenschappen zijn van beide steensoorten.

Wat is leisteen?

Leisteen wordt ook wel ‘slate’ genoemd en het ontstaat doordat klei onder hoge druk in miljoenen jaren is gevormd tot dunne laagjes steen. Leisteen is slijtvast, vorstbestendig en wordt hierdoor voor verschillende toepassingen gebruikt. Doordat het geen water doorlaat is het ook goed te gebruiken als bijvoorbeeld een keukenblad of als vloer. De steensoort komt in grote delen van België voor en in Duitsland.

Wat is basalt?

Basalt is gevormd door de stolling van lava en het wordt hierdoor een uitvloeiingsgesteente. Doordat de steensoort snel afkoelt tijdens het proces bevat het geen grote kristallen en is hierdoor zeer compact. Hierdoor heeft basalt ook een grote hardheid waardoor het goed gebruikt kan worden als bijvoorbeeld een keukenblad of als vensterbank. De steensoort komt overal voor waar vulkanen zijn of waar deze ooit zijn geweest zoals de Duitse Eifel.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken