marmerlook

marmerlook
28/09/2021 Thierry
Marmerlook ; Dekton Aura

Wanneer u kiest voor een keukenblad van écht marmer of met een marmerlook is het belangrijk om de voor- en nadelen van de verschillende materialen goed inzichtelijk te krijgen. Zowel marmer als keramiek en composiet, waar de meeste bladen met marmerlook van gemaakt worden, kennen voor- en nadelen. Wij brengen inzicht in de wereld van marmer en marmerlooks

Marmerlook op haar puurst ; Echt marmer.

Marmer is een natuursteen. Dat betekent dat uw werkblad enig onderhoud nodig heeft. Door kristallisatie van kalksteen ontstaan marmer. De kleuren van elke marmersoort verschillen enorm en worden door natuurlijke processen en aanwezige materialen in de bodem bepaald. Door de aanwezige aders in het marmer wordt het materiaal erg breukgevoelig. Ook is het belangrijk om te weten dat marmer een harde steensoort is met een zachte toplaag. Het gesteente is poreus en daardoor erg gevoelig. Ondanks deze nadelen haalt u met een marmeren werkblad een uniek stukje natuur in huis. Er bestaat geen enkel werkblad dat er precies zo uitziet als dat van u. Om uw marmeren werkblad zo goed mogelijk te beschermen raden we altijd aan deze elk kwartaal te behandelen met een impregneermiddel. Hierdoor blijft het materiaal op zijn best. Bent u op zoek naar een puur natuur marmerlook dan kan u niet om echt marmer heen.

Keramiek in marmerlook

De meeste werkbladen met marmerlook zijn van keramiek. Keramiek is een harde industrieel vervaardigde steensoort die zowel kras- als slijtvast is. Het materiaal is makkelijk in gebruik en onderhoud omdat het niet veel aandacht nodig heeft. Wel moet het werkblad natuurlijk af en toe worden schoongemaakt. Pas hierbij altijd op met bijtende of zuurhoudende vloeistoffen. Hou er daarnaast ook rekening mee dat keramiek een gevoelig materiaal is, het is namelijk niet stootvast. Met een keramieken werkblad haalt u een prachtige marmerlook in huis. Deze heeft de schoonheid van marmer maar niet de vele nadelen die onlosmakelijk met deze steensoort verbonden zijn.

Composiet

Composiet is net als keramiek een industrieel vervaardigde steensoort. Het wordt gemaakt van kwartszand en bindmiddel die onder hoge druk worden samengeperst tot een massief geheel. Daardoor is het materiaal zeer sterk en niet gevoelig voor krassen en slijtage. Composiet heeft weinig onderhoud nodig en is daarom een van de makkelijkste steensoorten in het gebruik. Composiet is verkrijgbaar in een oneindig veel kleuren en dus zit er altijd een geschikte marmerlook tussen. Ook hier geldt; de schoonheid van marmer maar niet de vele nadelen die daarmee verbonden zijn.

Zowel marmer als keramiek kennen verschillende voor- en nadelen. Weeg deze daarom altijd goed tegen elkaar af voordat u uw definitieve beslissing neemt. Beide materiaalsoorten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleursamenstellingen. Neem contact met ons op en maak een afspraak in onze showroom, dan laten wij u beide materialen zien. Hierdoor bent u altijd verzekerd van het allerbeste resultaat.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken