Milieubewustheid van Natuursteenstunter

Milieubewustheid van Natuursteenstunter
08/12/2018 Remon

De milieubewustheid van onze producten

Graag willen wij u wat meer vertellen over wat er achter de schermen gebeurt in ons bedrijf. Deze week vertellen wij over de milieubewustheid van Natuursteenstunter.

Alle bladen die wij leveren worden bewerkt in Europa door onze hoofdleveranciers. De materialen worden in een paar stappen verwerkt tot bladen. Als eerste zaagt de steenverwerker grote steenblokken tot platen. Vervolgens zagen onze hoofdleveranciers deze platen tot een maatproduct, zoals een aanrechtblad of tafelblad. Zowel de steenverwerker als onze leverancier gebruiken vooral groene energie. Op de daken van de gebouwen zijn vele zonnepanelen bevestigd.

Naast het gebruik van groene stroom, wordt er ook tijdens het zagen gelet op het milieu. Aangezien de machines tijdens het zagen veel water gebruiken wordt het water gerecycled. Het gebruikte water wordt afgevoerd naar grote waterreservoirs. In deze waterreservoirs kan het water bezinken. De reststukjes die ontstaan zijn tijdens het zagen, zoals zand en kiezeltjes zinken naar de bodem. Het water blijft aan het oppervlak en kan vervolgens weer opnieuw gebruikt worden door de machines. Nadat de platen verwerkt zijn tot een prachtig product, worden deze naar Nederland getransporteerd. Vanwege de lange transport route is er gekozen voor transport per trein, aangezien deze transportmethode het milieu minder belast. Zo proberen wij als Natuursteenstunter ook onze positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken