Montage en/of bezorgen

Vakkundige montage uw aanrechtblad of kookeiland blad vanaf € 395,- waarom deze prijs?

Bij Natuursteenstunter hanteren wij een montageprijs vanaf € 395,- inclusief 21 % BTW. voor de montage van één bladdeel. Bij de montage van meerdere bladdelen hanteren wij een supplement omdat dit immers meer tijd in beslag neemt. Wij monteren deze bladen vakkundig bij u thuis. Het bezorgen kan al vanaf € 95,-. Wij begrijpen dat u graag wilt weten wat er allemaal voor dit bedrag wordt gedaan.. In deze rubriek proberen wij u uit te leggen waarom wij deze prijzen hanteren en wat er allemaal bij de prijs montage keukenblad zit inbegrepen.

Monteren is een vak apart

Bij Natuursteenstunter werken wij met een aantal keukenblad monteurs die zijn gespecialiseerd in het plaatsen van keukenbladen, vensterbanken, badkamerbladen en andere producten die wij leveren. Onze jongste monteur heeft 10 jaar ervaring en onze meest ervaren monteur heeft er al zeker 35 jaar gemonteerd. We hebben dus veel ervaring en dit is terug te zien in het werk van onze monteurs: we gaan pas weg als de klus helemaal geklaard is en u tevreden bent!

Verschil tussen montage en bezorging keukenblad

Verschil tussen montage en bezorging keukenblad

De kosten voor de bezorging bij u thuis kan al vanaf € 95,- voor één bladdeel binnen 50 km reisafstand. In het geval van een bezorging brengen wij uw blad naar binnen toe en zetten deze in uw huis neer. Het is in dit geval niet de bedoeling dat wij het keukenblad ook daadwerkelijk op de plek neerleggen en gaan installeren want dit is een installatie. Het neerleggen van een keukenblad op de keuken beschouwen wij als montage omdat dit al een aantal zorgvuldige stappen met zich meebrengt. Natuurlijk kunnen we altijd rekening houden met uw specifieke wensen en wij denken graag met u mee. In het geval van een bezorging zijn alle stappen hier beneden niet van toepassing.

Let op: verwijderen oude keukenblad

Verwijderen oude keukenbladblad

Verreweg de meeste klanten hebben een nieuwe keuken waar nog geen keukenblad op ligt. Sommige klanten hebben echter een tijdelijk blad of willen het bestaande werkblad vervangen. Deze zullen wij dan voor u weghalen. Desgewenst zorgen wij ook voor de afvoer van dit blad. Wij gaan er dus vanuit dat de keuken staat zonder keukenblad en dat wij dit blad niet eerst moeten verwijderen.

Indien u een bestaande keuken hebt en uw oude blad moet verwijderd worden dan is dit ook mogelijk. Dit brengt echter behoorlijk wat werk met zich mee. Zo moeten de kitnaden losgesneden worden, het blad moet zorgvuldig van de keuken losgemaakt worden, de spoelbak, kookplaat en al het andere toebehoren moet verwijderd worden. Tot slot moet dit oude blad uit de keuken verwijderd worden zonder beschadigingen en natuurlijk worden onze oude bladen aangeboden voor recycling of verwerking. Wij verwijderen het oude blad al vanaf € 100,-. Hierbij kan het nodig zijn dat u even een handje meehelpt wanneer het blad van de keuken wordt getild. Wilt u dit niet dan kunt u een extra monteur inschakelen.

Stap 1: de controle en het inladen

Stap 1: de controle en het inladen

Het werk van onze monteur begint bij het laden van uw keukenblad in ons magazijn. Allereerst wordt het blad nogmaals gecheckt en er wordt gekeken of alle losse onderdelen zoals de spoelbak, de kraan, het zeeppompje of de andere onderdelen passen. Vervolgens laden wij het blad zorgvuldig in één van onze bussen en we zetten het blad stevig vast voor transport. Dit proces neemt minimaal een uur in beslag.

Stap 2: inladen en transport keukenblad

Stap 2: inladen en transport keukenblad

Het werk van onze monteur begint bij het laden van uw keukenblad in ons magazijn. Allereerst wordt het blad nogmaals gecheckt en er wordt gekeken of alle losse onderdelen zoals de spoelbak, de kraan, het zeeppompje of de andere onderdelen passen. Vervolgens laden wij het blad zorgvuldig in één van onze bussen en we zetten het blad stevig vast voor transport. Dit proces neemt minimaal een uur in beslag.

We bereiden onze monteurs altijd voor met het volledige dossier van e-mail verkeer, de tekening, de offerte en de factuur. Hierdoor zijn zij volledig op de hoogte van de bestelling en de communicatie. Vervolgens gaat onze monteur de weg op. Afhankelijk van de locatie waar het blad gemonteerd moet worden brengt dit natuurlijk reistijd met zich mee. Daarnaast hebben we bij het transport te maken met brandstofkosten, wegenbelasting en allerlei onderhoudskosten zoals reparatie, banden, olie, enzovoorts. Bij aankomst moet het blad vervolgens uitgeladen worden. Onze monteurs zijn in de regel alleen op pad en wij vragen altijd om tilhulp bij het uitladen van uw keukenblad. Dit doen wij om hogere kosten uit te sparen voor een bijrijder. Desgewenst kunnen wij ook een extra monteur meesturen zodat u zelf niet hoeft te helpen tillen.

Stap 3: de montage keukenblad

Stap 3: de montage keukenblad

De volgende stap is natuurlijk de montage zelf en hierbij kan onze monteur pas echt laten zien waar hij toe in staat is. Bij de montage is het belangrijk dat de keuken goed waterpas is geïnstalleerd. Wanneer uw keuken niet via Natuursteenstunter is aangekocht dan is dit in principe uw taak. Wij doen het blad, u doet de keuken: eerlijk is eerlijk toch? De keukenbladen worden stuk voor stuk op de keuken gelegd en dit gaat in een bepaalde volgorde afhankelijk van uw type keukenopstelling. Natuurlijk zorgen wij er wel altijd voor dat het blad uiteindelijk perfect waterpas komt te liggen, wij kunnen nog wat corrigeren. Voor het beste resultaat is het natuurlijk het beste als zowel de keuken als het blad recht liggen. Nadat de bladen op de plek ligt begint de installatie van de spoelbak en de kraan. 

Stap 4: installatie van de spoelbak, kraan en kookplaat

Stap 4: installatie van de spoelbak, kraan en kookplaat

Zodra de blad op de plek ligt installeren wij voor u uw kraan, de spoelbak en de kookplaat. Het is belangrijk dat de spoelbak stevig in de sparing wordt gekit zodat er geen lekkages kunnen ontstaan. De kraan monteren wij op de juiste plaats en de kookplaat ook. Het aansluiten op de waterleiding en het aansluiten van de elektra voor de kookplaat is echter weer uw  eigen verantwoording. Wij doen dit niet in verband met onze verzekering en certificering. Doordat wij geen erkende loodgieters zijn, is het helaas niet mogelijk om ons te verzekeren tegen waterschade bij u thuis.

Stap 5: de afwerking

Stap 5: de afwerking

Met de afwerking bedoelen we het kitten van uw blad en het plaatsen van eventuele smetplinten of een achterwand. Wij kitten altijd met een bijpassende kleur kit zodat de naden niet opvallen. Het aanbrengen van het kitwerk is een secuur werkje en wij proberen deze altijd zo recht mogelijk aan te brengen. Mocht dit niet naar uw wens zijn dan kunt u dit altijd ter plekke aangeven aan de monteur: hij zal dit herstellen. De totale montage neemt afhankelijk van het aantal bladdelen tussen de 1 en de 4 uur in beslag. Uiteindelijk wordt alle gemaakte rommel weer opgeruimd en kunt u genieten van uw nieuwe blad!

Waaruit zijn de kosten voor bezorging of montage keukenblad opgebouwd?

Waar is de prijs voor de bezorging en/ of montage nu uit opgebouwd? Hieronder leggen we in een paar alinea’s uit waar u nu eigenlijk voor betaald. Hieronder treft u een overzicht van alle bovengenoemde prijzen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. De montage geldt voor alle materialen die Natuursteenstunter verkoopt.

 Prijstabel montages, demontages en bezorgingen*

Montage: 1 bladdeel  2 bladdelen  3 bladdelen of meer 
Montage door één monteur € 395,- € 450,- € 485,-
Montage in België € 495,- € 550,- € 585,-
Prijs voor 2e monteur op aanvraag.
Montage niet door ons geleverde spoelbak + € 35 + € 35 + € 35
Demontage:
Demontage oude keukenblad door één monteur ( let op vanaf prijs) € 150 € 175 € 200
Bezorgen:
Bezorgen in Nederland binnen 50km / 1 uur € 95 € 95 € 95
Bezorgen rest van Nederland (behalve wadden) € 125,- € 125,- € 125,-
Bezorgen in België / Waddeneilanden  € 150  € 150  € 150

* De prijs is inclusief 21% BTW.

Meer vragen?

We hopen dat na het lezen van deze tekst het duidelijk is waarom wij deze onze montageprijs hanteren. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u altijd contact opnemen. U kunt ook via ons offerte/informatieformulier een mailtje naar ons sturen.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken