Natuursteen

Natuursteen is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en eigenschappen. U haalt altijd een prachtig stukje natuur in huis!

Natuursteen kopen

Materiaalsoorten: natuursteen

Wilt u natuursteen kopen? Wij hebben diverse materiaalsoorten beschikbaar in zowel natuursteen als industriële half-fabricaten met geweldige praktische eigenschappen. Hieronder leest u welke natuursteen soorten wij leveren. In deze categorie vallen natuursteen-soorten die 100% puur natuur zijn. De steensoorten worden uit steengroeves gewonnen overal op de wereld. Hieronder leggen wij per categorie even uit wat het voor gesteente is. Wanneer u meer informatie wilt over bijvoorbeeld de prijzen en exacte steensoorten dan kunt u naar de betreffende productpagina toe van de steensoort.

icon box image

Graniet

Graniet is één van onze meestverkochte steensoorten. Graniet is een stollingsgesteente dat is ontstaan toen de aarde nog een stukje meer in beweging was dan nu. De steensoort bestaat uit mineralen, kwarts, veldsparen en mica’s in verschillende samenstellingen. Hierdoor komen er talloze schitterende kleurstellingen voor. Graniet wordt uit verschillende steengroeves gehouwen overal op de wereld en wij werken met verschillende leveranciers die het rechtstreeks inkopen bij de steengroeves. Graniet staat bekend om de luxueuze uitstraling en het kan tegen een stootje.

Meer weten? Lees verder op de productpagina van graniet.

icon box image

Belgisch hardsteen

De afkomst van Belgisch hardsteen is niet moeilijk te raden. Bij onze zuiderburen wordt dit materiaal ook wel blauwsteen, blauwe hardsteen of Arduin genoemd. Deze laatste naam verwijst naar de plek waar de steensoort wordt gevonden: de Belgische Ardennen. Belgisch hardsteen kenmerkt zich door de blauwgrijze kleur en de vele witte fossielen en adertjes die het heeft. Het materiaal leeft hierdoor echt en ziet er schitterend uit op bijvoorbeeld een houten keuken.

Meer weten? Lees verder op de productpagina van Belgisch hardsteen.

icon box image

Marmer

Marmer is een schitterende materiaalsoort die al duizenden jaren wordt gebruikt voor allerlei toepassingen. Het is een tijdje weggeweest maar het begin langzamerhand weer in populariteit toe te nemen. Marmer wordt veelal in Zuid-Europa gevonden en de soort-benaming staat vaak gelijk aan de vindplaats van het gesteente. Marmer is gemetamorfoseerd kalkzandgesteente dat een prachtige lichtinval kent doordat het lichtdoorlatend is.

Meer weten? Lees verder op de productpagina van Marmer.

icon box image

Travertin

Travertin of ook wel Travertijn is een kalkzandsteen soort die wordt gevormd door de neerslag met hoge gehaltes van calciumcarbonaat en warm water. Allerlei natuurlijke materialen zoals takken en bladeren vallen in dit water en wordt verteerd. Dit zorgt ervoor dat de poriën van Travertin niet dicht zitten en onregelmatig gevormd worden. Eén van de belangrijkste vindplaatsen van deze schitterende steensoorten is in Tivoli, nabij Rome.

Meer weten? Lees verder op de productpagina van Travertin.

icon box image

Leisteen en basalt

De laatste categorie van echt natuursteen is Leisteen en Basalt. Beide materiaalsoorten lijken wat op elkaar en vandaar dat wij ze in dezelfde productcategorie hebben. Basalt is een gesteente dat is ontstaan door de stolling van lava. Het lijkt hierdoor sterk op graniet en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen. Leisteen is een metamorf gesteente die wordt gekenmerkt door een opbouw van verschillende laagjes.

Meer weten? Lees verder op de productpagina van Leisteen en Basalt.

Stappenplan om een keukenblad bij Natuursteenstunter te kopen

Wilt u misschien een natuursteen werkblad kopen? Dat is een belangrijke beslissing die u waarschijnlijk weloverwogen wilt maken. Wij begrijpen dit uiteraard en willen u een goed en eerlijk advies geven om tot een goede keuze te komen. Wij werken daarom volgens een vast stappenplan zodat zowel u als wij weten waar wij aan toe zijn. Hieronder leest u de stappen zoals u deze kunt doorlopen alvorens u een schitterend nieuw werkblad in huis hebt!

Stap 1: informatie verzamelen

De eerste stap in het proces om een natuursteen werkblad aan te schaffen is het inwinnen van informatie. Wij kunnen u helpen bij het maken van een aankoopbeslissing maar het is dan wel handig als u weet wat uw wensen zijn. Om te weten wat u precies voor keuzes hebt is het handig als u het een en ander leest over natuursteen. Zo is 100% natuursteen lastiger in onderhoud dan bijvoorbeeld composiet, keramiek of Dekton. Deze industriële steensoorten hebben echter weer een andere uitstraling.

Stap 2: offerte opvragen en/of contact opnemen

Wanneer u onze website hebt gelezen en u wilt eens weten wat onze producten kosten kunt het beste een offerte aanvragen. Wij hebben drie verschillende manieren waarop dat kan:

– U bent aan het oriënteren en wilt een snelle prijsopgave zonder al teveel details. Na ontvangst van uw aanvraag geven wij u binnen 24 uur een prijsindicatie;

– U weet nog niet wat u wilt en u hebt meer informatie nodig voor het maken van een keuze. In dit geval geven wij u binnen 48 uur per e-mail of telefonisch meer uitleg over de keuzes die u heeft;

– U weet wat u wilt en u wilt direct een gespecificeerde prijsopgave. Ook in dit geval geven wij u binnen 48 uur antwoord.

Naast het opvragen van een offerte is het ook mogelijk om andere vragen aan ons te stellen. Dit kan via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch:

– Contact via ons contactformulier
– E-mail naar offerte@natuursteenstunter.nl
– Telefonisch naar 030-2072734

Stap 3: onze eerste offerte beoordelen + inmeten keukenblad

Nadat u de offerte van ons hebt ontvangen en dit een aantrekkelijk eerste aanbod vindt, dan kunnen wij het blad komen inmeten. Hiervoor moet de keuken wel grotendeels zijn afgebouwd omdat het anders lastig wordt. Hieronder leest u aan welke voorwaarden de keuken moet voldoen alvorens het blad ingemeten kan worden.

Voorwaarden om in te meten bij een keukenblad:
– Een werkblad plaatst u eigenlijk in de allerlaatste fase van de aanbouw van een keuken. Hiervoor dient de keuken eigenlijk al zoveel mogelijk afgebouwd zijn en staan in de situatie zoals deze blijft;

– De kastjes moeten volledig afgebouwd zijn en op de plek staan waar zij straks blijven staan. De deurtjes, frontjes of schappen hoeven nog niet aanwezig te zijn. Wel is het noodzakelijk dat u tenminste één deurtje of frontje in huis hebt zodat wij kunnen bepalen hoe diep het blad moet worden.

– De keuken dient al aan de muur vastgemaakt te zijn zodat deze niet meer verschoven kan worden;

– De keuken moet 100% waterpas staan om een juiste maat te kunnen bepalen. Wanneer een keuken scheef staat kan een blad mogelijk te klein of groot ingemeten worden.

– Muren dienen al gestuct te zijn zodat het blad tegen de muur geplaatst en afgekit kan worden;

– Als u tegels achter het blad wilt plaatsen dan dient dit al gebeurd te zijn. Plaatst u deze op het blad dan hoeft dit uiteraard nog niet direct gedaan te zijn;

– Eventuele zijwanden of andere fronten zoals bij een eilandblad of hoge kast dienen al geplaatst te zijn;

– Tijdens het inmeten dient een eventuele kookplaat aanwezig te zijn. Daarnaast moet u bepaald hebben waar de spoelbak geplaatst gaat worden en welk type dit gaat zijn.

Het is voor beide partijen vervelend als wij komen inmeten terwijl dit nog niet mogelijk is. Wij werken niet met boetes of voorrijkosten maar wij vragen u met klem om onze voorschriften op te volgen.

Stap 4: definitieve offerte

Nadat wij hebben ingemeten en de definitieve maatvoering hebben, kunnen wij een definitieve offerte opstellen. In deze offerte zijn afwijkingen in de maatvoering opgenomen waardoor de prijs iets lager of iets hoger kan zijn. Ook is het mogelijk dat extra’s zijn meegenomen zoals een smetplint, kraan, spoelbak of vensterbank.

Wanneer u de offerte accepteert maken wij een AutoCAD tekening op die naar de fabriek gestuurd wordt. Wanneer deze wordt geaccepteerd gaat de levertijd in en kunnen we het blad binnen enkele weken in Nederland verwachten.

Enkele voorwaarden en/of opmerkingen over het accepteren van de definitieve offerte:

– U hoeft bij ons geen aanbetaling te doen. U betaalt pas wanneer onze producten zijn geleverd en u tevreden bent. U mag uiteraard wel een aanbetaling doen. Bij veel bouwfondsen heeft u vooraf een factuur nodig om een betaling te ontvangen. Wij kunnen u helpen bij deze stappen;

– Door akkoord te gaan met onze offerte komt een rechtsgeldige verbintenis tot stand. Hiermee bent u wel verplicht om onze producten af te nemen, omdat het vrijwel altijd om maatproducten gaat;

– Helaas zijn onze levertijden altijd indicatief en onderhevig aan externe factoren (zie hieronder). In 95% van de gevallen lukt het echter om binnen 30 dagen te leveren;

– Wij hebben te maken met vakantiesluitingen van onze producenten in december/januari en juli/augustus. Vaak is het erg druk voordat men de deuren tijdelijk sluit waardoor levertijden kunnen oplopen. Hou hier rekening mee wanneer u in november/december of juni/juli besteld.

– De meeste van onze producenten zitten in het buitenland. Hierdoor is het altijd mogelijk dat transport vertraging oploopt door een situatie op de weg. Wij hebben helaas al vervelende sneeuwbuien, grenscontroles en stakingen meegemaakt en dit kan voor een vertraging zorgen;

– Wij begrijpen dat het vervelend is als u de keuken nog niet kunt gebruiken doordat u geen keukenblad heeft. Het wachten is echter minder vervelend voor u als u de keuken toch kunt gebruiken. Door een tijdelijk noodblad te plaatsen kunt u uw keuken toch gebruiken. Desgewenst bieden wij u aan om een noodblad te plaatsen;

Voor alle overige voorwaarden verwijzen wij u graag door naar onze algemene voorwaarden

Stap 5: productie en transport van fabriek naar onze overslag

Wanneer de productie voltooid is gaat uw order op transport naar Nederland. Zodra wij een seintje krijgen dat de order onderweg is nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen voor montage, bezorging of afhalen.

Stap 6: de montage of bezorging

U heeft bij ons de keuze om producten op te halen of om het te laten bezorgen. Verreweg de meeste mensen kiezen echter voor een montage door ons. Hiermee bent u ervan verzekerd dat het blad goed wordt geïnstalleerd. Daarnaast lopen wij het risico op eventuele schade tijdens de montage.

Wij hanteren verschillende serviceniveau’s, afhankelijk van uw wensen. Wanneer u het niet erg vindt om een handje mee te helpen bij bijvoorbeeld het tillen, dan scheelt dit in de prijs. Wilt u dit echter niet dan is het mogelijk dat wij tegen betaling een tilhulp meesturen.

Stap 7: afronding en gebruik

Nadat de montage is geslaagd kunt u bij ons het factuurbedrag voldoen. Het bedrag kunt u pinnen bij de monteur of u kunt het overmaken per internetbankieren. De monteur kan in dat laatste geval even vragen naar een bewijsje.

Na de montage en de betaling is het tijd om uw blad in gebruik te nemen. Sommige materiaalsoorten hebben wat onderhoud nodig en u kunt bij onze onderhoudsvoorschriften lezen wat hiervoor nodig is.

Hopelijk heeft u onze reviews gelezen om tot uw beslissing te komen. Hier staat namelijk dat wij gemiddeld meer dan een 9,5 scoren en wij zijn hier trots op. Wij vragen dan ook al onze klanten om een review achter te laten bij Trustpilot.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken