prijs keukenblad graniet

Prijs keukenblad graniet

Welkom op de pagina ‘prijs keukenblad graniet’. Wilt u de prijs weten voor een keukenblad in graniet? Dat kunt u eenvoudig bekijken via het volgende stappenplan:

  1. Kleur kiezen | Bij de keuze van onze materialen werken wij met drie verschillende prijsgroepen. U kunt op onze totaalpagina over graniet bekijken welke kleuren er precies in welke kleurgroep zitten.
  2. Bewerking van het blad | Graniet wordt veelal gepolijst om een hygiënisch resultaat te verkrijgen. Het blad is gemakkelijk schoon te houden wanneer u er met een doekje overheen gaat. Het is daarnaast mogelijk om het graniet in een gezoete afwerking op te leveren of met een leather touch. Hieronder leest u wat dit allemaal betekent.
  3. Dikte van het blad | Eerst is het belangrijk om de dikte van het blad te kiezen. Bij de keuze van een keukenblad in graniet heeft u de keuze uit twee verschillende diktes. Optie 1 is dat u kiest voor een keukenblad in 20 mm massief materiaal. Optie 2 is dat u kiest voor een keukenblad dat zogenaamd is ‘opgedikt’. Hierbij lijkt het keukenblad dikker dan het is doordat wij een rand aan het 20 mm massieve blad zetten.
  4. Randafwerking | Wanneer u een massief blad wilt dan wordt de rand in de regel afgewerkt door het te polijsten. Daarnaast wordt er een facetrandje van 1 mm in het graniet gezet zodat het niet snijdt. Wanneer u het blad opgedikt wilt hebben dan is het mogelijk om dit af te werken met een recht verstek of waterkering. Wat dit precies is dat leest u hieronder.
  5. Uitsparingen | In het geval van een keukenblad is het vaak nodig om een spoelbak te plaatsen of een kookplaat. Hieronder leest u wat deze uitsparingen kosten.
  6. Overige bewerkingen | Standaard wordt een keukenblad of vensterbank aan de voorzijde afgewerkt. Wanneer u een zijkant of achterkant afgewerkt wilt zien dan is dit mogelijk. U treft hieronder de prijzen daarvoor.
  7. Prijstabel voor graniet | In deze tabel kunt u zien wat alle bovenstaande stappen kosten.

1. Prijs keukenblad graniet: kleur kiezen

In de tabel hieronder kunt u zien welke kleuren en soorten wij allemaal aanbieden in graniet.

[tabs][tab title=”Op kleur”]

Hieronder treft u alle kleuren graniet gerangschikt op kleur waarbij de prijsgroepen door elkaar staan. Wilt u liever op prijsgroep zoeken? Klik dan op de tabbladen prijsgroep 1 (goedkoopste) t/m prijsgroep (duurste) hierboven.

Let op: een lagere prijsgroep betekent niet dat de kwaliteit van het graniet minder is: wij verkopen deze kleuren meer waardoor wij een inkoopvoordeel behalen. Dit voordeel berekenen wij door aan de klant en hierdoor kunnen wij u lage prijzen bieden!

[nggallery id=8]

Wilt u een overzichtelijke lijst van alle soorten, kleuren en namen graniet? Bekijk dan onze overzichtspagina.

[/tab]

[tab title=”prijsgroep 1″]

Dit is prijsgroep 1

Dit zijn de kleuren graniet die in prijsgroep 1 vallen: onze meest verkochte kleuren. Doordat wij deze kleuren veel verkopen behalen wij een inkoopvoordeel die wij aan u doorberekenen. Het betekent niet dat dit de slechtste kwaliteit is! De prijzen zijn als volgt:

– € 139 per strekkende meter voor 20 mm massief;
– € 159 per strekkende meter voor 30 t/m 80 mm met recht verstek;
– € 159 per strekkende meter voor 30 t/m 80 mm  met waterkering.

Hieronder treft u de kleuren graniet aan die in deze prijsgroep vallen. Voor alle overige prijsbepalingen kunt u in stap 4 bekijken.

[nggallery id=37]

Wilt u een overzichtelijke lijst van alle soorten, kleuren en namen graniet? Bekijk dan onze overzichtspagina.

[/tab]

[/tab]

[tab title=”prijsgroep 2″]

Dit is prijsgroep 2

Dit zijn de kleuren graniet die in prijsgroep 2 vallen.

– € 169 per strekkende meter voor 12 mm massief;
– € 189 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm recht verstek;
– € 189 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm  met waterkering.

Hieronder treft u de kleuren graniet aan die in deze prijsgroep vallen. Voor alle overige prijsbepalingen kunt u in stap 4 bekijken.

[nggallery id=38]

Wilt u een overzichtelijke lijst van alle soorten, kleuren en namen graniet? Bekijk dan onze overzichtspagina.

[/tab]

[/tab]

[tab title=”prijsgroep 3″]

Dit is prijsgroep 3

Dit zijn de kleuren graniet die in prijsgroep 3 vallen: de zeldzamere soorten. De prijzen zijn als volgt:

– € 209 per strekkende meter voor 12 mm massief;
– € 229 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm recht verstek;
– € 229 per strekkende meter voor 20 t/m 80 mm  met waterkering.

Hieronder treft u de kleuren graniet aan die in deze prijsgroep vallen. Voor alle overige prijsbepalingen kunt u in stap 4 bekijken.

[nggallery id=39]

Wilt u een overzichtelijke lijst van alle soorten, kleuren en namen graniet? Bekijk dan onze overzichtspagina.

[/tab][/tabs]

Dit zijn de kleuren graniet die in prijsgroep 1 vallen: onze meest verkochte kleuren. Doordat wij deze kleuren veel verkopen behalen wij een inkoopvoordeel die wij aan u doorberekenen. Het betekent niet dat dit de slechtste kwaliteit is! De prijzen zijn als volgt:

2. Prijs keukenblad graniet: bewerkingsmogelijkheden van Graniet

Als u de kleursoort heeft gekozen dan kunt u nu kijken hoe u het blad afgewerkt wilt hebben. Graniet wordt veelal gepolijst maar kan ook op andere manieren afgewerkt worden. Hieronder treft u alle mogelijkheden aan.

Polijsten graniet aanrechtblad

Het is mogelijk om het oppervlakte van uw graniet aanrechtblad te polijsten tot een glad resultaat. Door de kwaliteit van het graniet die wij gebruiken gaat de hardheid van de toplaag niet verloren. Hierdoor is het materiaal bijzonder slijtvast en het kan bovendien tegen een stootje. Bij het polijsten verkrijgen we een hoogglans laag.

Gezoet of gezoete afwerking graniet aanrechtblad

Bij een gezoete afwerking wordt uw granieten aanrechtblad niet gepolijst en heeft het een zijdeglans. Het materiaal is hierdoor poreuzer en vlekgevoeliger. Deze afwerking geeft echter wel een zeer natuurlijk resultaat.

Leather afwerking graniet (Satinato)

Een volgende stap is om het graniet aanrechtblad met een ‘leather touch’ op te leveren. Wanneer u kiest voor een leather afwerking wordt het materiaal vanuit de steengroeve machinaal opgewreven door lederen huiden. Hierdoor krijgt het materiaal wel enigszins bescherming maar zal nog poreuzer zijn dan bij een gezoete afwerking. Het graniet ziet er nog een stapje grover en natuurlijker uit maar u moet uitkijken met sappen van voedingsmiddelen.

Gevlamd of anticato graniet aanrechtblad

Bij een gevlamde of anticato afwerking wordt het graniet aanrechtblad gestraald of gevlamd waardoor er een ruw oppervlak ontstaat vergelijkbaar met dat van een leather afwerking. Het verschil is echter dat het een ander soort reliëf veroorzaakt dat nog een stukje grover is dan bij een leather touch. Door de bovenkant enkele malen te borstelen met staalborstels ontstaat er een reliëf dat glad aanvoelt. Doordat het glad is hebben vloeistoffen minder kans om in te trekken in het blad.

Hieronder treft u enkele voorbeelden aan van afwerkingen van graniet.

[nggallery id=44]

3. Prijs keukenblad graniet: dikte van het blad

Wij leveren graniet in twee verschillende diktes:

  1. Uw blad wordt uitgevoerd in 2 of 3 cm dik graniet dat verder niet wordt opgedikt met een randafwerking. In dit geval polijsten wij het materiaal en werken het af met een facetrandje;
  2. Uw blad wordt opgedikt vanuit 2 cm dik materiaal zodat het blad dikker lijkt dan het is. In dit geval heeft u in feite een vrije keuze van hoe dik het blad moet worden. Veel klanten kiezen voor een blad van 4 of 5 cm dik maar dikker is ook mogelijk tot zo’n 8 cm. Wilt u een dikker blad dan wordt dit wel erg zwaar voor de keuzen. Uiteraard willen wij zeker dikker leveren in overleg.

4. Prijs keukenblad graniet: randafwerking of massief

In de tabel hieronder treft u de verschillende randafwerkingen aan die wij aanbieden.

[tabs][tab title=”massief graniet”]

Prijs keukenblad graniet: massief graniet

Wanneer u een massief granieten aanrechtblad kiest dan wordt uw blad vervaardigd uit 20 mm dikke granieten platen (zogenaamde slabs). Doordat graniet een natuurproduct is hebben wij minimaal 20 mm massief materiaal nodig om stevig genoeg te laten zijn. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te zagen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het in het geval van een massieve bewerking verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Wilt toch liever een dikker granieten keukenblad dan 20 mm? Klik dan op de tabbladen hierboven.

[/tab]

[tab title=”Rand met recht verstek”]

Prijs keukenblad graniet met rand in recht verstek

Bij een opgedikt blad ziet het eruit alsof uw granieten keukenblad een stukje dikker is dan hij in werkelijk is. Het ziet er dan net uit alsof uw blad van massief materiaal gemaakt is en u heeft dan de keuze om uw blad 3 tot 8 centimeter dik te laten lijken. We gebruiken in dit geval een plaat van 20 mm massief graniet en zetten deze in een 45 graden hoek de rand op het keukenblad. Aan de onderkant van het blad wordt er echter een aluminium of natuurstenen profiel gemaakt waardoor uw blad stevig op de keuken komt te liggen.

Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast lijkt het vreemd maar het dunnere 20 mm dik materiaal met profiel is steviger dan wanneer het materiaal massief zou zijn. Het profiel aan de onderkant zorgt voor veerkracht wanneer er stoten of klappen op het materiaal wordt gegeven.

[/tab]

[tab title=”Rand met waterkering”]

Prijs keukenblad graniet met rand met waterkering

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw granieten aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen.

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 30 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering. Wilt u dit niet dan kunt u voor een randafwerking met een recht verstek kiezen.

[/tab]

[/tabs]

5. Prijs keukenblad graniet: de uitsparingen

In de tabel hieronder kunt u zien wat de verschillende sparingen bij ons kosten.

Type sparing: Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard: € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
Onderbouw spoelbaksparing: € 199

6. Prijs keukenblad graniet: overige bewerkingen 

In de tabel hieronder treft u de overige prijzen aan voor extra bewerkingen en toevoegingen:

Type bewerking Prijs:
Blad dieper dan 62 cm: 15% voor elke 10 cm dat uw blad dieper moet zijn
Extra randafwerking (voorzijde inclusief) € 49 per strekkende meter
Extra polijsten (voorzijde inclusief) € 29 per strekkende meter
Toevoegingen
Smetplint 4 t/m 6 cm hoog € 49
Smetplint 7 t/m 10 cm hoog € 59
Achterwanden Vanaf € 199 per vierkante meter

Prijstabel met prijs keukenblad graniet

In de tabel hieronder treft u onze strekkende meterprijzen aan op basis van een standaard keukendiepte van 62 cm. De meeste keukens zijn 60 cm diep en een oversteek van 2 cm ziet er in dit geval mooi uit. Mocht u dieper willen dan kunt u hierboven lezen wat dit voor prijs heeft.

Tabel: prijs keukenblad graniet

Prijsgroep      2 cm massief 3 t/m 8 cm recht verstek   3 t/m 8 cm met waterkering
Prijsgroep 1 € 139 € 159 € 159
Prijsgroep 2 € 169 € 189 € 189
Prijsgroep 3 € 209 € 229 € 229

Wij hopen dat alles duidelijk is na het lezen van deze pagina over ‘prijs keukenblad graniet’. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen! 

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken