Prijzen Dekton

3. Prijzen Dekton keukenblad

Prijzen Dekton: in deze stap treft u de prijzen aan van Dekton by Cosentino keukenbladen. In het geval van Dekton heeft u de keuze uit drie verschillende diktes: 12 mm, 20 mm of 30 mm massief materiaal. Wij kunnen het materiaal naast massief ook in een opgedikte vorm leveren vanuit 12 mm, 20 mm of 30 mm massief materiaal. Wat dit precies inhoudt kunt u direct hieronder lezen.

[tabs][tab title=”Massief Dekton”]

Massief Dekton

Wanneer u een massief blad kiest dan wordt uw aanrechtblad gemaakt uit 12 mm, 20 mm of 30 mm dik materiaal. Doordat het Dekton wordt geproduceerd via een chemisch proces worden de platen erg hard en toch flexibel. Hierdoor is 10 mm dik Dekton al sterk genoeg om veel gewicht te kunnen dragen. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te frezen door middel van een waterjet. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het is verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Wilt toch liever een dikker blad? Klik dan op de tabbladen hierboven. Hieronder ziet u een schematische weergave van de bewerking van massief Dekton.

Kijk hier beneden voor de prijzen Dekton voor massieve keukenbladen.

[/tab]

[tab title=”Rand met recht verstek”]

Rand in recht verstek

In het geval van een opdikking heeft u de keuze om een rand in verstek aan het materiaal te maken. Het ziet er dan net uit alsof uw blad van massief materiaal gemaakt is en u heeft dan de keuze om uw blad 2 tot 8 centimeter dik te laten lijken wanneer u 10 mm dik materiaal gebruikt. Uiteraard kunt u ook voor 20 mm of 30 mm massief Dekton kiezen. In dat geval is het niet nodig om het blad in verstek te zetten. We gebruiken in dit geval een plaat van 12 mm massief composiet en zetten in een 45 graden hoek de rand op het keukenblad. Aan de onderkant van het blad wordt er echter een aluminium of natuurstenen profiel gemaakt waardoor uw blad stevig op de keuken komt te liggen.

Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast lijkt het vreemd maar het dunnere materiaal met profiel is steviger dan wanneer het materiaal massief zou zijn. Dit komt doordat het profiel voor veerkracht zorgt bij eventuele stoten of klappen.

Kijk hier beneden voor de prijzen Dekton voor keukenbladen met een verstek.

[/tab]

[tab title=”Rand met waterkering”]

Rand in met waterkering

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw Dekton aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen.

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 20 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering.

Kijk hier beneden voor de prijzen Dekton voor keukenbladen met een waterkering

[/tab]

[/tabs]

Prijzen Dekton per strekkende meter en rekenvoorbeeld Dekton

De prijzen Dekton die u hieronder treft zijn per strekkende meter tot een breedte van 62 centimeter. De meeste keukens zijn zo’n 60 tot maximaal 62 centimeter diep. De keukens van de meeste keukenaanbieders zijn bijvoorbeeld 62 centimeter diep. U kunt zelf alvast uw strekkende meters bepalen en dit vermenigvuldigen met de strekkende meter prijs. Een rekenvoorbeeld: als u een ‘opgedikt’ blad wilt met een recht verstek van 240 cm breed Dekton Natural collectie, dan berekend u dit door 2,4 te vermenigvuldigen met de prijs € ***. Dit is dan 2,4 x € ***= € ***. Wil u liever dat wij een prijsberekening maken? U kunt ten alle tijden direct een vrijblijvende offerte aanvragen via ons formulier.

Prijstabel met prijzen Dekton keukenblad

Dekton-collectie  12 mm massief 20 mm massief   30 mm massief 3 t/m 8 cm met verstek of waterkering
Solid
Natural
Tech

4. Bewerkingen: prijzen Dekton

Indien uw blad dieper moet zijn dan 62 centimeter dan rekenen wij 15% per 10 centimeter dat uw blad dieper moet zijn. Wij halen weer even het rekenvoorbeeld van hierboven aan. Als u een opgedikt blad van 2,40 breed wilt hebben (in Dekton Natural) maar deze moet 70 centimeter diep zijn dan rekenen wij 2,40 x € *** = € *** x 1.15 = € ***. Mocht u vragen hebben over deze berekening dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen. De prijzen voor de bewerkingen van een Dekton keukenblad zijn bij ons qua prijs gelijk aan de bewerkingen van composiet of graniet: u betaald slechts iets meer voor het materiaal.

Prijzen Dekton: uitsparingen

Type sparing: Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard: € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
Onderbouw spoelbaksparing: € 199

Extra Randafwerkingen

De voorzijde is standaard afgewerkt. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 69,- per meter om dit in verstek of massief af te werken. 

5. Smetplinten en Achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

  • Plinten van 4 t/m 6 cm hoog : € 69 per strekkende meter.
  • Plinten van 7 t/m 10 cm hoog: € 79 per strekkende meter.
Wij bieden ook achterwanden in Dekton aan. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben. Voor een offerte kunt u altijd contact opnemen.

6. Prijzen Dekton weten? Vraag dan eenvoudig en snel een offerte aan!

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken