Prijzen Keramiek

Let op: dit is een verouderde pagina!

Ga naar onze nieuwe pagina

Prijs keramiek aanrechtblad

U bevindt zich nu op de pagina ‘prijs keramiek aanrechtblad’. Bij de keuze van uw keramiek aanrechtblad zit er een verschil of u 12 mm massief keramiek wilt of dat u uw aanrechtblad wordt ‘opgedikt’: hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of met een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden voor een keramisch keukenblad.

Massief keramiek aanrechtblad 12 mm dik

Wanneer u een massief keramiek aanrechtblad kiest dan wordt uw blad vervaardigd uit 12 mm dikke platen van keramiek (zogenaamde slabs). Keramiek is een materiaal dat wordt geproduceerd uit een mengsel van porselein, klei en kleurstoffen dat wordt gebakken en geperst. Keramiek is hierdoor keihard en heeft bijzondere functionele eigenschappen voor in de keuken. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te zagen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het in het geval van een massieve bewerking verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Wilt toch liever een dikker keramisch keukenblad dan 12 mm? Klik dan op de tabbladen hierboven.

Keramiek aanrechtblad met rand in recht verstek

Bij een opgedikt blad ziet het eruit alsof uw granieten keukenblad een stukje dikker is dan hij in werkelijk is. Het ziet er dan net uit alsof uw blad van massief materiaal gemaakt is en u heeft dan de keuze om uw blad 1,4 tot 8,5 centimeter dik te laten lijken. We gebruiken in dit geval een plaat van 6 mm massief keramiek en zetten deze in een 45 graden hoek de rand op het keukenblad. Het lijkt misschien alsof het keramisch keukenblad dun is maar het blijkt dat het blad bijzonder sterk is door het type materiaal. Vervolgens wordt het aanrechtblad verstevigd: aan de onderkant van het blad wordt er echter een aluminium profiel gemaakt waardoor uw blad stevig op de keuken komt te liggen. Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast bespaart u een hoop kosten uit dan voor massief materiaal.

Hieronder treft u een schematische weergave van de randopdikking met recht verstek.

Keramiek aanrechtblad met waterkering

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw keramiek aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen.

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 1,4 tot 8,5 cm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 6 mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering. Wilt u dit niet dan kunt u voor een randafwerking met een recht verstek kiezen.

Hieronder treft u een schematische weergave voor een keramiek aanrechtblad met waterkering.

Prijstabel ‘prijs keramiek aanrechtblad’

Hieronder treft u onze prijstabel aan met prijzen voor een keramiek aanrechtblad van Neolith. We zullen u hier even kort uitleggen hoe deze tabel werkt met een rekenvoorbeeld. Stel u wilt een keramisch keukenblad uit de Colorfeel collectie van 2 meter 20 lang (220 cm) bij 60 cm diep met een recht verstek die 4,5 cm hoog is. U kijkt dan in de tabel voor de prijs die dit kost (€ 280,- per strekkende meter). U vermenigvuldigd vervolgens het aantal strekkende meters met de meterprijs en u krijgt dan: 2,2 x € 280,- = € 616 inclusief BTW.

Vervolgens kijkt u bij stap 4 welke sparingen u nodig heeft en u telt dit op bij de meterprijs. Mocht u hier niet uitkomen dan kunt u altijd kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen via ons offerteformulier. Hieronder treft u de prijzen voor keramische keukenbladen. De prijzen zijn inclusief BTW en gebaseerd op strekkende meters tot een diepte van maximale 62 centimeter.

 Bewerking:  12mm massief  2,5 t/m 4,5 cm recht verstek*  4,5 t/m 8,5 cm recht verstek*
Neolith Zie ons aanbod Zie ons aanbod Zie ons aanbod

* op basis van 62 cm diep en 6 mm massief keramiek

Bewerkingen:

Indien uw blad dieper moet zijn dan 62 centimeter dan is dit geen probleem. Wij berekenen wij dit eenvoudig door de eenheidsprijs van keramiek van bijvoorbeeld € 280,- per strekkende meter te delen door 62 om de prijs per centimeter materiaal te krijgen. Vervolgens vermenigvuldigen wij dit met de diepte die u nodig hebt.

Wij halen weer even het rekenvoorbeeld van hierboven aan. Als u een blad in recht verstek van 220 cm lang wilt hebben (in prijsgroep 2) maar deze moet 70 centimeter diep zijn dan rekenen wij voor de Colorfeel collectie € 279/ 62 x 70 = € 316,13 per strekkende meter. Dit vermenigvuldigd u vervolgens met het aantal strekkende meters om de prijs te krijgen: 2,20 x € 316,13 = € 695,48. Mocht u vragen hebben over deze berekening dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Prijs keramiek aanrechtblad: sparingen

Type sparing Prijs:
Hoekuitsparing:  € 50
Hoek schuin zagen:  € 40
Kookplaatsparing standaard:  € 75
Kookplaatsparing groot:  € 95
Kraangat:  € 35
Vlakinbouwsparing:  € 150
Onderbouw spoelbaksparing:  niet mogelijk

Extra Randafwerkingen:

De voorzijde is standaard afgewerkt en gepolijst. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 60,- per meter (inclusief verstek of waterkering).

Kies uw plinten en/of achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

  • Plinten van 4 t/m 6 cm hoog : € 60 per strekkende meter.
  • Plinten van 7 t/m 10 cm hoog: € 70 per strekkende meter.

Wij bieden achterwanden aan vanaf € 200 per vierkante meter. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben.

Prijs keramiek aanrechtblad bekeken en wilt u liever dat wij een berekening maken? 

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken