Prijzen marmer

Prijzen marmer

Bij dit tabblad treft u de prijzen aan van marmer. Wanneer u een vloer, wandbekleding of tafelblad van marmer wilt dan is het vrij gebruikelijk om voor een dikte van 20 of 30 mm te kiezen. Het marmer wordt dan massief geleverd zonder eventuele randopdikkingen. Bij keukenbladen is het echter mogelijk om voor een randopdikking te kiezen. Hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of een waterkering zodat het blad dikker lijkt dan deze daadwerkelijk is. Hieronder leest u de verschillende mogelijkheden qua bewerkingen.

Massief marmer keukenblad

Wanneer u voor massief marmer kiest dan wordt het materiaal zo dik gezaagd dat het stevig genoeg is om niet te scheuren. In het geval van marmer is dit meestal 20 mm. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het is verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal maar als u hiervoor kiest dan is dit altijd steviger.

Wilt toch liever een dikker blad? Klik dan op de tabbladen hierboven.

Marmer aanrechtblad: rand met waterkering

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen.

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 20 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering.

Marmer keukenblad: rand in recht verstek

In het geval van een opdikking heeft u de keuze om een rand in verstek aan het materiaal te maken. Het ziet er dan net uit alsof uw blad van massief materiaal gemaakt is en u heeft dan de keuze om uw blad 2 tot 8 centimeter dik te laten lijken. We gebruiken in dit geval 20 mm massief marmer en zetten deze in een 45 graden hoek op het keukenblad. Aan de onderkant van het blad wordt er echter een profiel uit marmer gemaakt waardoor uw blad stevig op de keuken komt te liggen.

Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast lijkt het vreemd maar het dunnere materiaal met profiel is steviger dan wanneer het materiaal massief zou zijn. Dit komt doordat het profiel voor veerkracht zorgt bij eventuele stoten of klappen.

Over marmer prijzen

In tegenstelling tot alle andere materialen is het niet eenvoudig om een prijs voor marmer te geven. Grofweg kunnen wij u aangeven dat de prijsniveaus ongeveer hetzelfde liggen als dat van graniet. Zo betaald u vanaf € 139 tot € 229 inclusief BTW per strekkende meter op basis van een blad van maximaal 6 cm diep.

Prijzen sparingen marmer keukenblad

Type sparing Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard (54 x 49 cm): € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
Onderbouw spoelbaksparing: € 199

Prijzen extra randafwerkingen marmer

De voorzijde is standaard afgewerkt en gepolijst. Wilt u dat bijvoorbeeld de zijkant of achterkant wordt afgewerkt? Dat kan natuurlijk. De prijs is € 49,- per meter (inclusief verstek of waterkering).

Marmer smetplinten en marmer achterwanden

Wanneer u plinten boven uw blad wilt dan hebben wij twee prijsklassen:

  • Plinten van 4 t/m 6 cm hoog : € 49 per strekkende meter.
  • Plinten van 7 t/m 10 cm hoog: € 59 per strekkende meter.
Wij bieden marmer achterwanden aan vanaf € 199 per vierkante meter. In het geval van achterwanden dan zijn er vaak een hele hoop factoren waar wij rekening mee moeten houden, vandaar dat het niet eenduidig is te zeggen welke prijs dit gaat hebben.
Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken