Terrazzo aanrechtblad of werkblad

Terrazzo aanrechtblad of werkblad
11/05/2020 Thierry

Terrazzo

Terrazzo is vandaag de dag weer helemaal geaccepteerd als product. Niet dat het ooit not done is geweest om Terrazzo te gebruiken, maar men heeft zeker in de jaren 70 en 80 een andere smaak aangenomen. Terrazzo werd vaak verstopt onder een laag tapijt of parket. Terrazzo werkbladen werden vervangen met graniet werkbladen. Vandaag de dag is Terrazzo als product weer helemaal terug. Dit komt enerzijds omdat de Vintage en industriële uitstraling erg populair is en anderzijds omdat het een nostalgisch product is.
Bij het zien van een Terrazzo aanrechtblad of vloer denkt men vaak aan ‘’vroeger’’.

Er was altijd wel een familielid die een dergelijk blad had liggen. Deze herinneringen zijn vaak al zoveel waard dat men dit product boven andere producten verkiest. En dat is ook ergens best logisch. Vroeger was een keuken meer een sociale plek. Eten was geen functioneel goed maar vooral een sociaal moment om met de familie te delen. Men ging echt aan tafel zitten en nam de tijd om te eten. Tegenwoordig is dit in veel huishouden anders en is de kans klein dat men om 17:00 aan tafel zit.

Terrazzo als werkblad.

Naast dat Terrazzo dus een nostalgisch product is waar men graag aan terug denkt is het ook een sterk product. Er zijn weinig producten die zich zo hebben bewezen als Terrazzo. Veel historische panden van 1920 of eerder hebben een Terrazzo vloer liggen. Dit is na bijna een eeuw of nog veel langer nog steeds bruikbaar.
Het is nog maar de vraag of de producten van tegenwoordig dit gaan halen zonder vervangen te worden.
Als werkblad is terrazzo een goede keuze. Het is glad wat als voordeel heeft dat je er eten op kan bereiden zonder dat het direct in het oppervlakte verdwijnt. Het is hard, een stuk servies laten vallen op een terrazzo werkblad zal het servies geen goed doen. Maar bovenal ; het heeft een fantastische uitstraling. Er is eigenijk geen product wat je zo kan customizen als Terrazzo. Er zijn duizenden variaties mogelijk.

Hoe komt een Terrazzo werkblad tot stand?

Een terrazzo aanrechtblad kan dus helemaal naar eigen wens samengesteld worden. Eigenlijk kan je het vervaardigen van een Terrazzo werkblad nog het beste vergelijken met een taart bakken. We beginnen altijd met de ingrediënten. In dit geval de beton/cement mengels en de kleur hiervan. Kiest u bijvoorbeeld een grijze cement kleur als basis dan komen de marmer korrels veel meer tot hun recht dan bij een zwart cement mengels.
Als we de basis hebben, de cement en de juiste kleur hiervan dan gaan we verder met de marmer korrels. Deze zijn worden procentueel toegevoegd hierdoor krijg je het unieke terrazzo karakter. Zal er teveel korrels inzitten dan is het een dichte structuur met overwegend marmer korrels als er te weinig inzitten dan is het net een betonnen blad met een ‘’verdwaalde’’ marmer korrel. Als laatste stap kunnen er spiegeldelen, parels of gekleurd glas toegevoegd worden voor de unieke touchè.

Kleur gevonden maar kunnen jullie die wel leveren?

Heeft u wat gevonden wat precies bij uw wensen aansluit? Wij kunnen tegen een kleine vergoeding een sample maken. Zo weet u al bij voorbaat wat u krijgt!

Niet gevonden wat u zoekt? Wellicht is een betonnen werkblad of een composiet werkblad meer geschikt voor u.

Wilt u weten wat Natuursteenstunter voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op wij vertellen er graag over.

Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken