Prijs graniet aanrechtblad

Let op: dit is een verouderde pagina!

Ga naar onze nieuwe pagina

Prijs indicatie graniet aanrechtblad

Bij de keuze van uw granieten aanrechtblad zit er een verschil of u 20 mm massief graniet wilt of dat u uw aanrechtblad wordt ‘opgedikt’: hiermee bedoelen we dat de rand wordt afgewerkt met een recht verstek of met een waterkering. Hieronder kunt u u bekijken wat de drie opties exact inhouden.

Prijs graniet aanrechtblad: massief graniet

Wanneer u een massief granieten aanrechtblad kiest dan wordt uw blad vervaardigd uit 20 mm dikke granieten platen (zogenaamde slabs). Doordat graniet een natuurproduct is hebben wij minimaal 20 mm massief materiaal nodig om stevig genoeg te laten zijn. Het is uiteraard mogelijk om een spoelbaksparing, kraangat of kookplaatsparing uit het blad te zagen. De randen van het plaatmateriaal wordt vervolgens afgewerkt door het te polijsten. Het in het geval van een massieve bewerking verder niet nodig om een extra rand aan te brengen aan het plaatmateriaal.

Prijs graniet aanrechtblad met rand in recht verstek

Bij een opgedikt blad ziet het eruit alsof uw granieten keukenblad een stukje dikker is dan hij in werkelijk is. Het ziet er dan net uit alsof uw blad van massief materiaal gemaakt is en u heeft dan de keuze om uw blad 3 tot 8 centimeter dik te laten lijken. We gebruiken in dit geval een plaat van 20 mm massief graniet en zetten deze in een 45 graden hoek de rand op het keukenblad. Aan de onderkant van het blad wordt er echter een aluminium of natuurstenen profiel gemaakt waardoor uw blad stevig op de keuken komt te liggen.

Het voordeel van deze werkwijze met opdikking is dat het materiaal een stuk lichter is dan massief materiaal en dit is beter voor uw keuken. Daarnaast lijkt het vreemd maar het dunnere 20 mm dik materiaal met profiel is steviger dan wanneer het materiaal massief zou zijn. Het profiel aan de onderkant zorgt voor veerkracht wanneer er stoten of klappen op het materiaal wordt gegeven.

Prijs graniet aanrechtblad met rand met waterkering

Afhankelijk van uw gebruikswensen is het ook mogelijk om uw granieten aanrechtblad te laten voorzien van een waterkering. Bij een waterkering komt de rand van het blad iets boven het andere blad uit. Dit zorgt ervoor dat tijdens bijvoorbeeld het afwassen het water nooit van uw blad af kunt lopen. De waterkering zorgt ervoor dat vloeistoffen op het blad blijven zodat u dit naar de spoelbak kunt vegen.

Net zoals bij de rand in recht verstek is het mogelijk om voor een dikte van het blad te kiezen van 30 t/m 80 mm hoog. Let op: de rand komt bij bijvoorbeeld 3o mm bladdikte dan nog enkele millimeters boven het keukenblad uit door de waterkering. Wilt u dit niet dan kunt u voor een randafwerking met een recht verstek kiezen.

Prijs graniet aanrechtblad: uitsparingen

Wanneer u een keukenblad van graniet wilt dan heeft u sparingen nodig voor bijvoorbeeld een spoelbak, kookplaat of kraan. Hieronder treft u de prijzen aan voor al deze sparingen.

Type sparing: Prijs:
Hoekuitsparing: € 29
Hoek schuin zagen: € 29
Kookplaatsparing standaard: € 69
Kookplaatsparing groot: € 99
Kraangat: € 29
Vlakinbouwsparing: € 149
Onderbouw spoelbaksparing: € 199
Extra randafwerking per meter € 49
Plint per meter 40 tot 60 mm hoog € 50
Plint per meter 70 tot 100 mm hoog € 60
Achterwand per m2 vanaf € 199
Offerte opvragen Contact opnemen Winkelmand bekijken